Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Naprawa wgnieceń bez lakierowania...np. po gradobiciu :( Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Noel
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 724
Tematy: 4

Post #34320 Wysłany: 20 Lip 2007 20:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam dziś wracając z Kluczborka a dokładnie na odcinku Kluczbork – Olesno dopadło mnie gradobicie i w moim GP jest popękana cała przednia szyba a karoseria cała jest w drobne i całkiem spore wgniecenia jednym słowem dramat… dodam że auto ma raptem 6 miesięcy.

Nie orientuje się ktoś czy elementy karoserii będą wymieniane czy naprawiane? Auto ubezpieczone jest w Benefi a naprawę przy zgłaszaniu szkody zaproponowali mi w salonie gdzie GP było kupione Mimar w Piekarach Śląskich. No i 2 pytanie trochę naiwne czy na czas naprawy można liczyć na auto zastępcze bo z racji ze już weekend to już nie mogłem się dodzwonić i dowiedzieć.

Z góry dziękuje za odpowiedzi
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
adrian
Puntoświr

Dni na forum: 677
Tematy: 6

Post #34323 Wysłany: 20 Lip 2007 20:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

O kurcze, to niezle popadalo.
Wiesz, nie wszystko mozna wymienic. Dach jest elementem konstrukcyjnym auta i nie ulega wymianie, zatem albo zaszpachluja (co w przypadku jakiegokolwiek auta jest bez sensu, bo dach przyjmuje drgania podczas jazdy i szpachel by pekal) albo zaproponuja wymiane samochodu, co jest bardziej prawdopodobne.
Jezeli chodzi o auto zastepcze, to wszystko zalezy od serwisu (kiedys tez mialem szkode i dzwonilem do centrali fiata w sprawie auta zastepczego). Jak beda chcieli dac to dadza jak nie to nie dadza. Pelna dowolnosc.

Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 930
Tematy: 52

Post #34326 Wysłany: 20 Lip 2007 21:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wgniecienia po gradobiuciu da sie wyciagnac za pomoca specjalnego urzadzenia, słuza do tego spcjalne sondy które nie powoduja nawet uszkodzen lakieru wyglada to jak 3 nogi stojak na przyssawkach a na srodku ma umocowana taka jedna wieksza która smaruje sie specjanym klejem ustawia sie to na elemencie i za pomoca dzwigienki odciaga srodkowa przyssawke która wyciaga wgnieciona blache w pierwone miejsce, robiłem cos takiego zestawem wurtha i powiem ze skuteczne w 99%

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
ka-8
Puntoświr

Dni na forum: 706
Tematy: 26

Post #34331 Wysłany: 20 Lip 2007 21:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Noel napisał:
Witam dziś wracając z Kluczborka a dokładnie na odcinku Kluczbork – Olesno dopadło mnie gradobicie i w moim GP jest popękana cała przednia szyba a karoseria cała jest w drobne i całkiem spore wgniecenia jednym słowem dramat… dodam że auto ma raptem 6 miesięcy.

Dowiedz sie jaki bedzie koszt takiej robotki, bo moze sie okazac ze bedzie na tyle wysoki ze moze po prostu wyplaca odszkodowanie za calego Kropka. Smile Dowiedz sie tez czy czasem nie ma jakiegos punktu w warunkach ubezpieczenia mowiacego o tym ze np. przy szkodzie przed uplywem 6 m-cy od zakupu np. wyplacaja odszkodowanie w pelnej wysokosci. Gdzies obilo mi sie o uszy ze ktores z towarzystw mialo cos chyba na ten ksztalt. Jezeli jest taka mozliwosc to byloby raczej milo, choc troche dla mnie to brzmi zbyt pieknie aby bylo prawdziwe. Very Happy

A tak poza tym to wspolczuje i to naprawde musialy leciec niezle kulki jak rozwalilo szybe i podziobalo blache... Kiedys (ladnych pare lat wstecz) byla chyba podobna burza na Opolszczyznie bo bylo ilestam nowiutkich Polonezow Truckow po gradobiciu (podziobane wlasnie) po obnizonej cenie do sprzedazy. )
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #34332 Wysłany: 20 Lip 2007 22:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Synek mówił, że w Hiszpanii przez pierwsze 3 lata zwracają całość Smile W polsce czegoś takiego nie zrobią bo większość by rozwalała auta i ciągle nowymi jeździła.

Ostatnio zmieniony przez ipIV dnia 21 Lip 2007 00:09, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 633
Tematy: 10

Post #34335 Wysłany: 20 Lip 2007 23:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

generali ponoc do roku wyplaca 100% wartosci auta tak mi pani mowila jak ubezpieczalem kropka.w tychach jest taki magik co robi takie cuda bez uszkodzenia lakieru wyciaga wgniecenia kumplowi za a6 po gradobiciu policzyl 700pln jest naprawde dobry

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
borsuk22
Sympatyk kropek

Imię: Rafał
Dni na forum: 573
Tematy: 2

Post #34336 Wysłany: 20 Lip 2007 23:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, no z godze sie z kolega , jest dobry ten magik ( jezeli mowimy o tym samym) mialem wyciagany dach we wczesniejszym aucie po gradzie nawet sladu niebylo po naprawie
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 812
Tematy: 20

Post #34339 Wysłany: 21 Lip 2007 06:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV przez dwa lata. W trzecim chyba 80%, Ale w Polsce chyba faktycznie przez pierwsze 6 miesiecy zwracaja gdzies calosc bo tez mi sie obilo
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 823
Tematy: 93

Post #34351 Wysłany: 21 Lip 2007 08:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mi też się tak wydaje

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Tematy: 13

Post #34352 Wysłany: 21 Lip 2007 08:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sad Mnie też grad narobił troche szkód, jest kilka wgnieceń, na szczęście w ostatniej chwili zdążyłem schować auto bo było by nieciekawie.

W tym całym zamieszaniu zarysałem sobie nadkole do blachy wjeżdżając w pośpiechu do starej szopy Ekhm...

Puntoświr

Dni na forum: 650
Tematy: 16

Post #34365 Wysłany: 21 Lip 2007 11:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Noel - jedynie z ubezpieczenia. Ale uwazaj !!!

Jak mialem kropka II tez mialem po gradzie zwalona kartoserie. I wszystko ok, protokoly, spisywanie i ..... d*** .... !!!!!

Zawierajac ubezpieczenie okreslilem, ze autko stoi na podworku co noc a nie w garazu. I tutaj mi dowalili. Nie dostalem ani zlotowki. Naprawa i lakierowanie, ok 3 tys zl we wlasnym zakresie. Sprawe w sadzie przegralem bo okreslilem, ze nei mam grazu. Nie mialem ochoty ani czasu dalej sie procesowac z monopolista (wiadomo o kim mowie).

krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 574
Tematy: 8

Post #34366 Wysłany: 21 Lip 2007 11:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Synek napisał:
ipIV przez dwa lata. W trzecim chyba 80%, Ale w Polsce chyba faktycznie przez pierwsze 6 miesiecy zwracaja gdzies calosc bo tez mi sie obilo

Mam ubezpieczenie w Benefii. Do 6 miesięcy zwracają 100%.

Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Tematy: 36

Post #34514 Wysłany: 22 Lip 2007 17:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dopisuję się do listy...poszkodowanych Rolling Eyes

Puntoświr

Dni na forum: 706
Tematy: 26

Post #34554 Wysłany: 22 Lip 2007 21:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziobel napisał:
dopisuję się do listy...poszkodowanych Rolling Eyes

Gradzik czy cos innego? Sad
Maciey
Puntoświr

Dni na forum: 537
Tematy: 14

Post #126718 Wysłany: 19 Maj 2008 13:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam pewien problem na mojej kropce pojawił się bardzo nieprzyjemny wgniotek - prawie niewidoczny i bardzo płytki ale mnie irytuje i tyle Szczerbol wygląda jakby ktoś mocniej oparł sie o auto albo uderzył w nie ręką...
Z czystej ciekawości zajrzałem pod spód zdejmując "tapicerkę" z pomysłem wypchnięcia go ale nie ma dostępu Sad
Słyszałem o warsztatach gdzie usuwa sie takie rzeczy bez konieczności malowania... Przeglądając inne fora natknąłem się na pomysł z podgrzaniem i chłodzeniem blachy.... - co o tym sądzicie?
A moja prośba jest kierowana głównie do Wielkopolan jeśli wiecie o warsztacie z Poznania lub okolic który się zajmuje usuwaniem delikatnych wgniotek porsze o podanie namiaru.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat