tak jak pisałem wcześniej u mnie po wymianie klocków też piszczało przez jakiś czas, też nie za każdym razem i niezbyt głośno, ale u mnie to na 100% były klocki hamulcowe
postaw jakąś osobe koło samochodu, a ty pomalutku cofaj ze skręconymi kołami i wtedy zobaczysz,
Dołączę się do tej dyskusji . Mam podobny problem tyle że u mnie przy skręcaniu na maxa od czasu do czasu słychać straszny hałas cięzko to opisać skrzypienie ale bardzo głośne. Jak odpuszczę kierownicę przestaje. Od czasu do czasu tak się dzieje , kupilem nowe autko wyprowadzone z salonu i ma akutalnie kolo 55000 nie wiem od czego to moze byc. zastanawialem sie czy moze to wina wspomagania tym bardziej ze od czasu do czasu wyskakuje mi ta cyudowna kontrolka i potem sama gasnie - samonaprawienie:) ale to z tego co slyszalem problem wielu uzytkownikow. Ma ktos pomysl co to moze byc ?! Dodam ze raczej dbaam o autko wymieniam wszystko na bierzaco ale nie mam pomyslu a mechanicy jak na niego patrza to mowia ze wszysstko jest ok i zeby jezdzic az sie te objawy na tyle nasila ze to zdiagnozuja. Zgadzam sie z nimi ale nie cchialbym przeoczyc jakiejs powaznej usterki - jesli mial ktos podobny problem i rozpracowal go byc moze prosze o rade
_________________ Mariusz J.
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 617
Tematy: 36 Skąd: Białystok
Skrzypi!!! Bo:)) Sprężyna na górze, w przednich amorkach. Powodem tego jest, zatarte i wyrobione, łożysko w górnej poduszce Amortyzatora. Jak skręcasz kołem to ono nie pozwala na obrót metalowej tarczy, na której oparta jest sprężyna...Więc ta się skręca i momentalnie się odkręca, i skrzeczy se po tej Tarczyyy...
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach