Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

skrzypi przy skręcaniu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
grzeso
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 525
Tematy: 3

Post #36621 Wysłany: 02 Sie 2007 16:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak skręcam kierownicą na max, jadąc bardzo wolno na wstecznym to slysze pisk z okolic maski

co z tym zrobic??
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #36623 Wysłany: 02 Sie 2007 17:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a może wymieniałeś ostatnio klocki chamulcowe Question Question

jak tak miałem po wymienie klocków, jak sie dotarły i ułożyły to już wszystko było ok Very Happy

albo pasek klinowy od alternatora ci sie ślizga Idea

grzeso
Sympatyk kropek

Post #36626 Wysłany: 02 Sie 2007 17:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niewymienialem klockow

a to skrzypienie nie zdarza sie zawsze i nie jest zbyt glośne
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #36630 Wysłany: 02 Sie 2007 17:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak jak pisałem wcześniej u mnie po wymianie klocków też piszczało przez jakiś czas, też nie za każdym razem i niezbyt głośno, ale u mnie to na 100% były klocki hamulcowe

postaw jakąś osobe koło samochodu, a ty pomalutku cofaj ze skręconymi kołami i wtedy zobaczysz,

innego pomysłu nie mam co to może być Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

grzeso
Sympatyk kropek

Post #36631 Wysłany: 02 Sie 2007 17:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak zrobie, dzieki bardzo za rade
MariuszLODZ
Forumowicz

Imię: Mariusz
Dni na forum: 521
Tematy: 0

Post #114443 Wysłany: 12 Kwi 2008 09:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dołączę się do tej dyskusji . Mam podobny problem tyle że u mnie przy skręcaniu na maxa od czasu do czasu słychać straszny hałas cięzko to opisać skrzypienie ale bardzo głośne. Jak odpuszczę kierownicę przestaje. Od czasu do czasu tak się dzieje , kupilem nowe autko wyprowadzone z salonu i ma akutalnie kolo 55000 nie wiem od czego to moze byc. zastanawialem sie czy moze to wina wspomagania tym bardziej ze od czasu do czasu wyskakuje mi ta cyudowna kontrolka i potem sama gasnie - samonaprawienie:) ale to z tego co slyszalem problem wielu uzytkownikow. Ma ktos pomysl co to moze byc ?! Dodam ze raczej dbaam o autko wymieniam wszystko na bierzaco ale nie mam pomyslu a mechanicy jak na niego patrza to mowia ze wszysstko jest ok i zeby jezdzic az sie te objawy na tyle nasila ze to zdiagnozuja. Zgadzam sie z nimi ale nie cchialbym przeoczyc jakiejs powaznej usterki - jesli mial ktos podobny problem i rozpracowal go byc moze prosze o rade Smile

Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36

Post #121012 Wysłany: 02 Maj 2008 10:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Skrzypi!!! Bo:)) Sprężyna na górze, w przednich amorkach. Powodem tego jest, zatarte i wyrobione, łożysko w górnej poduszce Amortyzatora. Jak skręcasz kołem to ono nie pozwala na obrót metalowej tarczy, na której oparta jest sprężyna...Więc ta się skręca i momentalnie się odkręca, i skrzeczy se po tej Tarczyyy... Smile

Wkrótce Manaul Razz

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat