O ile mi wiadomo to automatyczne domykanie szyb jest możliwe tylko kiedy obie przednie szyby są sekwencyjne. W innym przypadku nie ma takiej możliwości. A z tego co wiem żadem GP nie ma czegoś takiego. Wszystkie mają tylko sekwencyjną szybę w drzwiach kierowcy.
U mnie wszystkie 4 szyby są sekwencyjne z czujnikiem przycięcia palców.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Mekl Sympatyk kropek
Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 536
Tematy: 0 Skąd: Gdynia
U mnie wszystkie 4 szyby są sekwencyjne z czujnikiem przycięcia palców.
No to jeżeli masz coś takiego to u Ciebie pewnie da się zrobić domykanie szyb.
W moim przypadku jest to zrobione fabrycznie nawet bez alarmu (i opisane w instrukcji). 2-sekundowe przytrzymanie przycisku zamknięcia drzwi w pilocie powoduje ich domknięcie a 2-sekundowe przytrzymanie otwarcia drzwi ich otwarcie . Jak widać opłacało się to wziąć za dopłatą...
Kuba DST Przyjaciel
Imię: Kuba
Dni na forum: 776
Tematy: 51 Skąd: Strzelin
Jak dla mnie to było 400 zł. Cena obejmowałą fabryczną opcję sterowania elektrycznego wszystkimi 4 szybami. W takim przypadku montowany jest również czujnik przycięcia palców na wszystkich szybach (w standardzie przy 2 szybach elektrycznych jest chyba tylko dla kierowcy lub go w ogóle nie ma) oraz właśnie domykanie i otwieranie okien z pilota.
Kuba DST Przyjaciel
Szczerze mówiąc nie sprawdzałem tego czujnika Tak samo w dachu (podobno też tam jest zamontowany). Bazuję na tym co pisze w instrukcji obsługi. Swoją drogą to trochę dziwne, bo tam gdzie jest zamykanie automatyczne czyby (czyli normalnie u kierowcy) to taki czujnik powinien być. Co innego od pasażera. Skoro trzeba trzymać cały czas przycisk, żeby zamknąć szybę, to szansa przypadkowego "ucięcia" sobie palców jest mniejsza . Na marginesie: instrukcja polska (podobnie jak w PII) nie obejmuje mojego silnika 1.4 16V. A polska instrukcja do radia jest pisana pod Blaupunkta (a u mnie Grundig). Na szczęście wydębiłem angielskie do obu ale jak widać nie panują chyba z tymi wersjami na różne rynki
Kuba DST Przyjaciel
Wersja Dynamic (linia 2006 - m.in. 6 poduszek, skrzynia 6-biegowa, skórzana kierownica, progi boczne i spojler tylny, koła 16" alu w std), 1.4 16V, tylne szyby elektryczne/przyciemniane, zagłówki antispash, czujnik deszczu i cofania, Sky Dome, klima automatyczna, podłokietnik i fotel kierowcy z elektryczną regulacją lędzwiową
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach