Jako ze producent nie wpadl na pomysl zeby moje Pumpo wyposażyć w zamykany na kluczyk korek paliwa, udałem się dziś do serwisu celem dowiedzenia się wiela trzeba dać za takie urządzenie. Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu pan stwierdził że nie ma i prawdopodobnie do tego modelu taka część nie jest dostępna. (co jest, mam jakiegoś Azora zatrudnić coby mi baku pilnował?)
I tutaj pojawia się pytanie: czy gdzies można taką część wysyłkowo kupić? I czy rzeczywiście Fiat nie przewidział możliwości zabezpieczenia swojego paliwa przed amatorami cudzej własności, bo aż nie chce mi się w taką wersję wydarzeń wierzyć...
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
krisk Puntomaniak
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 711
Tematy: 10
Miałem taki korek na kluczyk i nieletni skutermamani obrobili mi bak wyłamując korek śrubokrętem tki korek z zamknięciem na kluczyk leżał sobie obok samochodu przed blokiem teraz jest pęknięty i udałem się do sklepu moto i za taki korek chcieli 70 zł na zamówienie valeo czy coś. Tak więc nie ma rady na złodzieja paliwa choć paliwa zapylili mi może z 5 l a korek rozwalili za 70 zł
ka-8 Puntoświr
Dni na forum: 706
Tematy: 26
Jak ktos bardzo chce to sie do wlewu dobierze, ale jak ma slabsza motywacje to moze go zamykany korek zniechecic. Przy okazji trudniej bedzie dowcipnisiom ktorzy beda mieli ochote dolac wody do paliwa albo sprawdzic czy piasek rozpuszcza sie w benzynie...
Tak czy inaczej bedzie im choc troche trudniej.
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet wersja specjalna "Miś". Stan zaawansowania: 31.56% (78900km)
BzzQ Puntoświr
Imię: Michał
Dni na forum: 336
Tematy: 12 Skąd: Łódź
Jak będą chcieli paliwo to dostaną, a jak mają mi szkód narobić to lepiej niech sobie go odkręcą i ściągną, dobra atrapą jest lipne zamontowanie zaworu od instalacji gazowej, dla potencjalnego złodzieja będzie to oznaczało iż nie ma się cołaszczyć na 5l paliwa
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
GND Puntoświr
Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 456
Tematy: 23 Skąd: Łódź
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach