Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zamykany korek wlewu paliwa Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ka-8
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 706
Tematy: 26

Post #19143 Wysłany: 14 Kwi 2007 16:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jako ze producent nie wpadl na pomysl zeby moje Pumpo wyposażyć w zamykany na kluczyk korek paliwa, udałem się dziś do serwisu celem dowiedzenia się wiela trzeba dać za takie urządzenie. Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu pan stwierdził że nie ma i prawdopodobnie do tego modelu taka część nie jest dostępna. (co jest, mam jakiegoś Azora zatrudnić coby mi baku pilnował?) Shocked

I tutaj pojawia się pytanie: czy gdzies można taką część wysyłkowo kupić? I czy rzeczywiście Fiat nie przewidział możliwości zabezpieczenia swojego paliwa przed amatorami cudzej własności, bo aż nie chce mi się w taką wersję wydarzeń wierzyć... Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
krisk
Puntomaniak

Dni na forum: 711
Tematy: 10

Post #20492 Wysłany: 21 Kwi 2007 08:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Ja kupiłem taki korek, spytaj w sklepie motoryzacyjnym. Zapłaciłem ok 50PLN. Ale czy można kupić wysyłkowo? Nie wiem.
Pozdrawiam

[ Dodano: Sob Kwi 21, 2007 2:39 pm ]
PS.
Ten korek zamontowałem do swojego Punto MK1
maxell
Sympatyk kropek

Imię: Maxell
Dni na forum: 552
Tematy: 3

Post #38445 Wysłany: 11 Sie 2007 20:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem taki korek na kluczyk i nieletni skutermamani obrobili mi bak wyłamując korek śrubokrętem tki korek z zamknięciem na kluczyk leżał sobie obok samochodu przed blokiem teraz jest pęknięty i udałem się do sklepu moto i za taki korek chcieli 70 zł na zamówienie valeo czy coś. Tak więc nie ma rady na złodzieja paliwa choć paliwa zapylili mi może z 5 l a korek rozwalili za 70 zł
ka-8
Puntoświr

Dni na forum: 706
Tematy: 26

Post #38466 Wysłany: 11 Sie 2007 21:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak ktos bardzo chce to sie do wlewu dobierze, ale jak ma slabsza motywacje to moze go zamykany korek zniechecic. Przy okazji trudniej bedzie dowcipnisiom ktorzy beda mieli ochote dolac wody do paliwa albo sprawdzic czy piasek rozpuszcza sie w benzynie...

Tak czy inaczej bedzie im choc troche trudniej.

Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 336
Tematy: 12

Post #99100 Wysłany: 04 Mar 2008 18:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak będą chcieli paliwo to dostaną, a jak mają mi szkód narobić to lepiej niech sobie go odkręcą i ściągną, dobra atrapą jest lipne zamontowanie zaworu od instalacji gazowej, dla potencjalnego złodzieja będzie to oznaczało iż nie ma się cołaszczyć na 5l paliwa

GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 456
Tematy: 23

Post #99916 Wysłany: 07 Mar 2008 10:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

maxellno ale tak jest! jesli ktos bedzie chciał obrabowac nasz zbiornik to i tak to zrobi.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat