Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zdjęcia po testach zderzeniowych Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ipIV

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #4242 Wysłany: 16 Sty 2007 22:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

te gwiazdki, to w większości przypadków pic na wodę Smile Ale w niektórych sytuacjach mogą uratować życie, gdzie jak byśmy jechali tico, to by z nas wiele nie zostało Wink
http://www.autokrata.pl/ogien/497/mam_auto_z_8_poduszkami_abs-em_esp_5_gwiazdek_ncap/ .... Wink

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 930
Tematy: 13

Post #4250 Wysłany: 16 Sty 2007 22:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
te gwiazdki, to w większości przypadków pic na wodę Smile Ale w niektórych sytuacjach mogą uratować życie, gdzie jak byśmy jechali tico, to by z nas wiele nie zostało Wink
http://www.autokrata.pl/ogien/497/mam_auto_z_8_poduszkami_abs-em_esp_5_gwiazdek_ncap/ .... Wink

Zgadza się ale nie można też wychodzić tylko z tego założenia że gwaizdki nic nie dają.
Jest masa drobnych słuczek w których te właśnie gwiazdki pomagają uniknąć wielu urazów.

Jedyna słuszna gwiazdka to jechać dużą furą, masa robi swoje i na pewno zmniejsza ryzyko na kasacje auta.

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #4253 Wysłany: 16 Sty 2007 22:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Zgadza się ale nie można też wychodzić tylko z tego założenia że gwaizdki nic nie dają.

Wcale tak nie napisałem Smile

Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 930
Tematy: 13

Post #4254 Wysłany: 16 Sty 2007 22:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
te gwiazdki, to w większości przypadków pic na wodę

no ale już nieważne Smile

ipIV napisał:
Ale w niektórych sytuacjach mogą uratować życie

zgadza się Smile

Sympatyk kropek

Dni na forum: 639
Tematy: 1

Post #18143 Wysłany: 10 Kwi 2007 13:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no to sie wydygałem ostatnio cudem uniknąlem takiej czołowki z autobusem teraz wiem jakie mogloby byc inne zakonczenie tego wyprzedzania... zdecydowanie nie ciekawe
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patryk80
Puntoświr

Dni na forum: 601
Tematy: 7

Post #40367 Wysłany: 21 Sie 2007 09:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

troche rozbitych kropkow z allegro .... Sad
ImageImageImageImageImage

Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 676
Tematy: 16

Post #40458 Wysłany: 21 Sie 2007 18:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Patryk Ty to chyba nie masz co robic czasami Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patryk80
Puntoświr

Dni na forum: 601
Tematy: 7

Post #40547 Wysłany: 22 Sie 2007 09:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

taaa pewnie masz racje... czasami sie nudze w pracy Wink

Sympatyk kropek

Dni na forum: 619
Tematy: 5

Post #49271 Wysłany: 30 Wrz 2007 18:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Punto I jest strasznie "miękkie" jeśli chodzi o uderzenia. Tydzień temu w Lubinie podczas podróży na południe Polski uderzyłem pewnej pani w zadek jej Skody przy prędkości 20 km na godzinę. Po prostu ona gwałtownie zahamowała a ja nie byłem równie szybki.Wynik: rozbita chłodnica, boczne blachy lekko zgięte, wyciek płynu chłod., cała maska do wymiany, reflektory i zderzak też, urwane mocowanie silnika, zablokowane koła przez wbity zderzak. Była to sobota wieczór i za zrobienie samochodu do jazdy na niedziele wieczór zapłaciłem 2000 pln.Naprawdę warto uważać!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
chavez6
Sympatyk kropek

Dni na forum: 404
Tematy: 1

Post #68754 Wysłany: 01 Gru 2007 17:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w faktach na tvn`ie po weekendzie wszystkich świętych pokazali białego punciaka 3d, który zatrzymał się bokiem na drzewie... płyta skrzywiła się po środku auta o jakieś 30-40 st. ;/ ciekawe jaką miał prędkość, ale pewnie nie dużą, bo lusterka nie odpadły

Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 349
Tematy: 10

Post #95312 Wysłany: 21 Lut 2008 23:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

o ja dla przykładu swoim kropkiem przyłozyłem w tył przyczepki ;]
w przyczepce nic ;] a w punciaku zderzak no i pourywane mocowania jeden lampy i kirunku ;] maska podniesiona ;/
2 dzien go dzis prostowaem i mam jeszcze problem spasowac lamp i zderzak ;]
Cofło się przednie wzmocnienie całe ;/ a to wszystko przy predkosci moze 20 km/h wiec kropki sa bardzo miekie ;/
niektore blachy to reka wyciagalem ;/

Marzenia:
- kochająca dziewczyna ;]
-punto 2 hgt Very Happy

Image Piszę poprawnie po polsku.

Masz jakiś problem dotyczący auta??od tego jest forum Smile
gg zostawmy ewentualnym interesom.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Daniel1705
Puntomaniak

Imię: Daniel
Dni na forum: 284
Tematy: 9

Post #168522 Wysłany: 12 Wrz 2008 22:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://img.interia.pl/motoryzacja/nimg/Rozbite_punto_2384317.jpg

http://www.gorzow.lubuska.policja.gov.pl/var/kmpgorzow/storage/images/media/obrazki/punto_bialcz_1/3395-1-pol-PL/punto_bialcz_1_large.jpg

Sympatyk kropek

Imię: Jakub
Dni na forum: 180
Tematy: 3

Post #172963 Wysłany: 24 Wrz 2008 10:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Darek Fujak napisał:
Punto I jest strasznie "miękkie" jeśli chodzi o uderzenia. Tydzień temu w Lubinie podczas podróży na południe Polski uderzyłem pewnej pani w zadek jej Skody przy prędkości 20 km na godzinę. Po prostu ona gwałtownie zahamowała a ja nie byłem równie szybki.Wynik: rozbita chłodnica, boczne blachy lekko zgięte, wyciek płynu chłod., cała maska do wymiany, reflektory i zderzak też, urwane mocowanie silnika, zablokowane koła przez wbity zderzak. Była to sobota wieczór i za zrobienie samochodu do jazdy na niedziele wieczór zapłaciłem 2000 pln.Naprawdę warto uważać!

Tak, to prawda, że punto 1 to miękciak. Już raz pisałem o swojej stłuczce. Przy zderzeniu z prędkością 30 km/h z fiatem sieną błotnik i podłużnica mi się powyginały i reflektor oczywiście poszedł się zrecyklować. Jemu z kolei tylko pękł zderzak. Za naprawe (szczególnie za tę podłużnicę) 600 zl Razz

A jeśli cho o gwiazdki NCAP to czytałem artykuł ostatnio, że w praktyce mało są warte. Zderzali fiata 500 z 5 giazdkami i audi q5 z 4 gwiazdkami. Fiat i jego "pasażerowie" mieli więcej urazów niż audi, a jego manekiny w ogóle nie ucierpiały. Wszystko tu zależy od masy i przy różnicach w masach mniejsze auto bierze na siebie enerię większego.

Jeśli więc mój punto ma 3 gwiazdki (mam 2 poduchy) i wazy 700 kg to mam szanse tylko z matizami i ticami.... Masakra.

[ Dodano: 24 Wrz 2008 11:09 ]
Patryk80 napisał:
troche rozbitych kropkow z allegro .... Sad

Z tego 10. punciaka na zdj to sie opel kadet zrobił Laughing

Puntoświr

Dni na forum: 540
Tematy: 66

Post #175123 Wysłany: 29 Wrz 2008 16:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to mam pierwszą stłuczkę. Może nie tak dramatycznie jak wyżej, ale dla smaku powiem, że walnąłem w inną MK1.

Image

Co ciekawe, jechałem może 30/h, tamtej poszedł tylko błotnik, a tutaj wsio przesunięte, dobrze, że chłodnia cała. Klapa do kupienia i trochę klepania.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat