Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Żarówki jaśniej świecące... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 930
Tematy: 13

Post #5713 Wysłany: 30 Sty 2007 15:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Podróbki BlueVision po kilku h świecenia:

Shocked normalnie jak lampki hoinkowe Confused

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #5714 Wysłany: 30 Sty 2007 15:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

garys napisał:
Shocked normalnie jak lampki hoinkowe Confused
Ta zniekształcona bańka Mr. Yellow Szczerbol

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 912
Tematy: 18

Post #5716 Wysłany: 30 Sty 2007 16:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na dodatek tutaj bańka jest mocno niebieska co zatrzymuje dużo światła oraz zabarwia na niebiesko, a w BlueVision filtr jest tylko delikatnie niebieski dzięki czemu światło jest praktycznie białe...

WojtasBB
Gość

Post #5724 Wysłany: 30 Sty 2007 16:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
o prawda! Mam H4-ki Philips NightVision... To raczej nie problem, przecież wiele nowych aut ma H4 i świecą jak trzeba!

nie no spoko, od czasów 126p conieco sie pewnie w tych żarówkach też zmieniło Mr. Yellow
golab
Przyjaciel

Post #5741 Wysłany: 30 Sty 2007 20:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wojtas_BB napisał:
nie no spoko, od czasów 126p conieco sie pewnie w tych żarówkach też zmieniło Mr. Yellow

Żeby mój ojczulek kiedyś miał takie żarówki w Maluchu to do dzisiaj by nim jeździł hehehe... Razz Wink

WojtasBB
Gość

Post #5765 Wysłany: 30 Sty 2007 22:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
Żeby mój ojczulek kiedyś miał takie żarówki w Maluchu to do dzisiaj by nim jeździł hehehe...

mój ma w CC-cie, ale zwykłe świeczki bo i tak po ciemku nie jeździ, bo nie może Mr. Yellow
kaliniec
Puntoświr

Imię: andrzej
Dni na forum: 790
Tematy: 1

Post #6152 Wysłany: 01 Lut 2007 23:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

gp napisał:
Akurat czy się cofnął jest sprawą dyskusyjną.
H4 jest źródłem światła jak każda inna żarówka.
Sęk w tym, że gpunto z tymi przestarzałymi żarówkami ma bardzo dobre światła (subiektywnie), potwierdzone przez styczniowe auto motor i sport (obiektywnie - mam nadzieję).
Po założeniu VP Philipsa naprawdę trudno się czepiać.

Zgadza się.Z soczewek PII opartych na H7 i H1 wiele nie wynikało(chociaż ładne skubane były...jak nie zaparowały). W GP mimo tradycyjnej H4 widać przed samochodem znacznie więcej nawet na fabrycznych Osramach.Budowa reflektora jest równie istotna jeślii nie ważniejsza Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
golab
Przyjaciel

Post #6181 Wysłany: 02 Lut 2007 14:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kaliniec napisał:
...nawet na fabrycznych Osramach.

Właśnie sie zastanawiałem jakie tam włożyli fabrycznie, że tak dobrze świecą... zapomniałem też oblukać jak zmieniałem na Philipsy... :]

krzysiek188A4000
Puntomaniak

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 677
Tematy: 5

Post #17021 Wysłany: 04 Kwi 2007 11:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

BlueVision przerobiłem, świecą najlepiej z wszystkich przezemnie testowanych, teraz mam SilverVision mijania i GT150 długie, pozycje BlueVision i halogeny VisionPlus. Philips spoko.....

Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Dni na forum: 580
Tematy: 1

Post #27660 Wysłany: 09 Cze 2007 09:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Testowalem Philipisy GT150 - swiecily duzo jasniej, swiatlo bielsze od fabrycznych zarowek... Padly po niecalych 10000km...
Testowalem tez zwykle 80/100W - swiecily na zolto minimalnie jasniej od fabrycznych i je wywalilem, teraz kolej na Philipsy VisionPlus - swieca ladnie na bialo, daja wiecej swiatla niz zwykle, ale minimalnie ciemniej od GT150.
Nastepne w kolejce beda Philips X-treme +80% Smile
Postoje mam BlueVision Philipsa - bielsze niz zwykle - ladnie to wyglada.
Probowalem dac postoje LEDy... ale wywala na komputerze 'sprawdz swiatla pozycyjne' i diodki zaczynaja mrugac ;-/ bleee...

ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #41384 Wysłany: 26 Sie 2007 16:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do osram silverstar Smile ....

4 miesięczny silverstar świeci słabiej niż nowa 'all ride' za 4,90 z tesco Smile

Puntomaniak

Imię: Przemek
Dni na forum: 517

Post #41848 Wysłany: 28 Sie 2007 21:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
http://www.allegro.pl/item158827679_wymiatamy_philips_bluevision_model_h1_postoje_w5w.html
Co o tym myślicie? Czy lustra reflektorów nie dostaną po tyłku?

Nie wiem jak w Punto ale w Tico miałem Tunsram Megalight +60% H4 - polecam te żarówki jako alternatywę na Philipsów, gdyż są dużo tańsze i dobre. Niestety nie wiem jak świecą H7 czy H1.

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat