Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Wymiana zegarów licznika Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 653
Tematy: 23

Post #41857 Wysłany: 28 Sie 2007 22:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jest tak jak napisał ipIV jedne wylutowane i drugie wlutowane to tak w wielkim skrócie, ale było trochę problemów technicznych, w sumie wszystko jest do przejścia Mr. Green

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Mxs
Puntoświr

Imię: Bartek
Dni na forum: 503
Tematy: 7

Post #41922 Wysłany: 29 Sie 2007 10:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hubi te twoje zegarki wygladaja za**iście, ciekawe czy mi sie uda dostac zegary z obrotomierzem do mojej kropki. Ktos tu juz pisal o tych zegarach ze kupil od JTD i mu cos nie dzialaly - droga dedukcji znalazlem na allegro i zapytalem goscia od jakiego punto sa te zegary i sie okazalo ze wlasnie od jtd a one do benzynki podobno nie pasuja wiec trzeba na szrocie poszukac Razz

ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #41956 Wysłany: 29 Sie 2007 12:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mxs napisał:
Hubi te twoje zegarki wygladaja za**iście, ciekawe czy mi sie uda dostac zegary z obrotomierzem do mojej kropki. Ktos tu juz pisal o tych zegarach ze kupil od JTD i mu cos nie dzialaly - droga dedukcji znalazlem na allegro i zapytalem goscia od jakiego punto sa te zegary i sie okazalo ze wlasnie od jtd a one do benzynki podobno nie pasuja wiec trzeba na szrocie poszukac Razz

Te zegary hubiego, to tylko tarcza jest zmieniona.

http://allegro.pl/item227169095_biale_zegary_fiat_punto_2.html

Ale te nie są identyczne.

Puntoświr

Post #41981 Wysłany: 29 Sie 2007 14:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak tak, sa dwa rodzaje na allegro - takie cale biale jak wlasnie pokazales i takie jak ma HUBI z kontrolkami pozostawionymi na czarno i te wlasnie mi sie bardziej podobaja Smile a co do podswietlenia to bede walczyl ale dopiero jak dostane zegary z obrotomierzem do puntoII 1.2 8v ;]

wopic
Sympatyk kropek

Imię: Wojciech
Dni na forum: 512
Tematy: 1

Post #42045 Wysłany: 29 Sie 2007 20:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Ktos tu juz pisal o tych zegarach ze kupil od JTD i mu cos nie dzialaly

To nie chodziło o zegary(tarcze) tylko o cały licznik.

Ale Pamiętaj że przy kupnie białych tarcz warto wytłumaczyć co widzisz na swoim liczniku, co z jakiej strony, aby nie było pomyłki i by nie przysłali Ci złych. Wkońcu nie są one takie tanie Ekhm...

A takie tarcze ma Hubi - podam link:

http://www.allegro.pl/item231092519_punto_ii_biale_tarcze_z_obrotomierzem.html

Ja od nich kupiłem i jestem zadowolony Laughing
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 653
Tematy: 23

Post #42090 Wysłany: 29 Sie 2007 22:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak ja też od nich kupiłem i jest OK te całe białe są nie ładne, już lepiej zostawić oryginalne i zmienić podświetlenie

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Mxs
Puntoświr

Post #42150 Wysłany: 30 Sie 2007 10:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja wiem ze on pisal o calych zegarach, chce zmienic na takie z obrotomierzem (ja mam sam predkosciomierz i paliwko) a ze komputer jest taki sam jak w tych wyzszych werjsach to wystarczy kupic zegary (nie mowie tu o tarczach:D) pojechac do ASO oni mi to ustawia skonfiguruja komputer i bedzie git (bynajmniej tak wyczytalem z tego wątku gdzie gosc wlasnie kupowal te zegary z obrotomierzem:P) jezeli zle to zrozumialem to mi napiszcie Razz

lukanio87
Puntomaniak

Imię: Łukasz
Dni na forum: 515
Tematy: 5

Post #44713 Wysłany: 12 Wrz 2007 20:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sluchajcie, jak wymienic tarcze zegarow, dzisiaj skrecalem, wykrecalem i nic, pozatym jeszcze wskazowki sa, jak je zdemontowac, jak to wymienic, jakby ktos juz mial to za soba lub wiedzial co i jak to prosze o pomoc... Z gory dziekuje...

To jest cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item222386519_biale_zegary_fiat_punto_2.html
Punto_z_łaz
Sympatyk kropek

Dni na forum: 184
Tematy: 3

Post #151278 Wysłany: 29 Lip 2008 23:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja mam pytanie bo już od dłuszego czasu planuje zmienić licznik alenie wim jakiesą ram wtyczki czy do obroomierza czeba jakąć dokupić czy tam juz jest jakiaś czy jakoś inaczej tam jest

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat