Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Kilka pytań techniccznych Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
PrzemekN
Puntomaniak

Imię: Przemek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 517
Tematy: 18

Post #38234 Wysłany: 10 Sie 2007 19:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli ktoś byłby w stanie odpowiedzieć na kilka moich pytań, to byłbym wdzięczny:

1) Jak się dostać do żarówek oświetlających regulatory ogrzewania? ile tam jest tych żarówek?

2) Jaki dokładnie wymiar mają głośniki w przednich drzwiach? Ogólnie dość marnie grają (0 basu) - czy ich wymiana na lepsze da zauważalny efekt? Nie wiem jak przednie ale tylne 10cm są chyba dość kiepskiej jakości (membrana jest papierowa).

3) Chciałem dziś spróbować czy działa wentylator chłodnicy - samochód stał, zapaliłem silnik, chodził z 10min (i to niezupełnie na wolnych obrotach), a mimo to wentylator się nie załączył. Niemniej jednak wskazówka temperatury nie przekroczyła połowy skali - czy to normalne w Punto? W Tico już by się załączył (Wiem z doświadczenia ).

4) Jak się otwiera "pudło" z filtrem powietrza? czy trzeba te kilka śróbek odkręcić czy może jest jakiś zatrzask?

5) Czy ktoś ma może jakiś schemat instalacji elektrycznej P2FL? chciałem sobie zrobić oświetlenie schowka i ew. bagażnika i muszę wiedzieć gdzie można się wpiąć.

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 653
Tematy: 23

Post #38255 Wysłany: 10 Sie 2007 20:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

PrzemekN napisał:
1) Jak się dostać do żarówek oświetlających regulatory ogrzewania? ile tam jest tych żarówek?

jest gdzieś opis poszukaj

PrzemekN napisał:
2) Jaki dokładnie wymiar mają głośniki w przednich drzwiach? Ogólnie dość marnie grają (0 basu) - czy ich wymiana na lepsze da zauważalny efekt? Nie wiem jak przednie ale tylne 10cm są chyba dość kiepskiej jakości (membrana jest papierowa

16,5 ale 17 wejdą - wymiana pomaga jak najbardziej

PrzemekN napisał:
3) Chciałem dziś spróbować czy działa wentylator chłodnicy - samochód stał, zapaliłem silnik, chodził z 10min (i to niezupełnie na wolnych obrotach), a mimo to wentylator się nie załączył. Niemniej jednak wskazówka temperatury nie przekroczyła połowy skali - czy to normalne w Punto? W Tico już by się załączył (Wiem z doświadczenia ).

u mnie się załancza na połowie

PrzemekN napisał:
4) Jak się otwiera "pudło" z filtrem powietrza? czy trzeba te kilka śróbek odkręcić czy może jest jakiś zatrzask?

tak trzeba odkręcić Evil or Very Mad

Cytat:
5) Czy ktoś ma może jakiś schemat instalacji elektrycznej P2FL? chciałem sobie zrobić oświetlenie schowka i ew. bagażnika i muszę wiedzieć gdzie można się wpiąć.

poszukaj gdzieś na forum jest

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
koss
Puntoświr

Imię: Wojciech
Dni na forum: 503
Tematy: 8

Post #42442 Wysłany: 31 Sie 2007 15:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja się podłącze pod drugie pytanie kolegi z tym że w troche innej kwestii...jak poradziliście sobie z nagłośnieniem tyłu ? Te PAPIERZAKI rzeczywiście strasznie grają, aż uszy puchną, ale przeciez w 5d nie ma innego miejsca na lepsze glosniki...jedynie półka...instalował ktoś jakieś lepsze dziesiątki w miejsce "oryginalnych" i był zadowolony?? czy raczej zabawy z półką ? :]

http://fiatpunto.com.pl/topic2920.html
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 609
Tematy: 35

Post #42446 Wysłany: 31 Sie 2007 15:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wymiana tych w drzwiach z przodu + subik do bagażnika załatwia sprawe

koss
Puntoświr

Post #42447 Wysłany: 31 Sie 2007 15:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokładnie tak planuję zrobić ale zastanawiam się czy nie wpakować jeszcze właśnie jakichś lepszych dyszek z tyłu na satelitki:D 6.1 by byłoVery Happy

PrzemekN
Puntomaniak

Post #42482 Wysłany: 31 Sie 2007 18:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

koss napisał:
Dokładnie tak planuję zrobić ale zastanawiam się czy nie wpakować jeszcze właśnie jakichś lepszych dyszek z tyłu na satelitki:D 6.1 by byłoVery Happy

Próbowałem włożyć 10cm 2-drożne DAXy, które całkiem nieźle grały w Tico... niestety okazało się, że efekt gorszy niż na standardowych głośnikach - jakoś tak ciszej i zero basu... nie wiem czemu.

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
EDi
Moderator

Post #42492 Wysłany: 31 Sie 2007 18:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak masz zamiar wkładać suba do bagażnika to nie pchaj już nic na półke bo tylko zepsyjesz scene

ja te 10cm z tyłu mam odpięte, grają tylko z przodu w drzwiach tweeterki i subik i jest git

z 10 cm głośnika basu nigdy nie usłyszysz dobrego - hcesz bas, wsadź suba

PrzemekN
Puntomaniak

Post #42506 Wysłany: 31 Sie 2007 18:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
jak masz zamiar wkładać suba do bagażnika to nie pchaj już nic na półke bo tylko zepsyjesz scene

ja te 10cm z tyłu mam odpięte, grają tylko z przodu w drzwiach tweeterki i subik i jest git

z 10 cm głośnika basu nigdy nie usłyszysz dobrego - hcesz bas, wsadź suba

W życiu - bagażnik ma inne cele do spełnienia.

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
EDi
Moderator

Post #42508 Wysłany: 31 Sie 2007 18:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to szukaj dalej robrego rozwiązania a zapewniam cie że jak chcesz fajny bas usłyszeć to wsadzisz suba do bagażnika

PrzemekN
Puntomaniak

Post #42510 Wysłany: 31 Sie 2007 18:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
to szukaj dalej robrego rozwiązania a zapewniam cie że jak chcesz fajny bas usłyszeć to wsadzisz suba do bagażnika

Ja nie pisałem o "Fajnym basie" - napisałem tylko, że głośniki niby lepsze od standardowych grały gorzej.

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
koss
Puntoświr

Post #42518 Wysłany: 31 Sie 2007 20:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja nie mam nic przeciwko tubie i tak chce zrobić a o basie z 10cm głośników to tu chyba nikt nie pisał a przynajmniej nikt o zdrowych zmysłach Very Happy

Umberto
Puntoświr

Dni na forum: 536
Tematy: 16

Post #42955 Wysłany: 03 Wrz 2007 08:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przemek co do tego wentylatora chlodnicy to juz bym na Twoim miejscu dawno pojechal do serwisu! Wiem to z doswiadczenia z moim kropkiem - mialem to samo, ale jakos to olewalem bo nic sie nie dzialo. Ale jak pewnego razu sie zrobilo w lecie goraco i sie jezdzilo w korkach to nagle tylko na skrzyzowaniu zobaczylem bialy dym i zaczal sie gotowac ze nic nie widzialem przed soba. Musialem zjechac i na szczescie wzialem sobie na ten upalny dzien Piwniczanke i wlalem ja cala do chlodnicy i jakos do serwisu dojechalem Mr. Yellow! Ale sie pic kropkowi chcialo Wink!

Panda 1.2 60 KM 4x4 Climbing (07'-?) http://fiatpunto.com.pl/post132406.html#132406

YOU GOTTA RESPECT YOURSELF!
PrzemekN
Puntomaniak

Post #42984 Wysłany: 03 Wrz 2007 10:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Umberto napisał:
Przemek co do tego wentylatora chlodnicy to juz bym na Twoim miejscu dawno pojechal do serwisu!

Czy aby nie przesadzasz?
Jeżdżąc nawet po mieście nigdy wskazówka termometru cieczy chłodzącej nie wyhyliła mi się ponad środkową podziałkę. Faktem jest to, że kiedyś chciałem zmusić wentylator do włączenia podczas postoju w garażu z otwartą klapą i przyznam, że szybciej zwątpiłem niż wentylator się załączył... jednakże wskazówka znowu nie przekroczyła środka skali. Czy jest tu coś nienormalnego?

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
EDi
Moderator

Post #42989 Wysłany: 03 Wrz 2007 11:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie jest tak samo, jeszcze mi si eniezdażyło żeby wskazówka przekroczyła środek skali

Umberto
Puntoświr

Dni na forum: 536
Tematy: 16

Post #43016 Wysłany: 03 Wrz 2007 13:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja nie mam w swoim Puncie wskaznika temp! A ja mowie tylko o swoim doswiadczeniu Wink ! Nie wymyslalem tego! Ale skoro mowicie ze wszystko oki to przeciez ja wydam wam rozkazu zeby jechac do serwisu - ja po prostu wiem co mnie spotkalo i po prostu radze ! Very Happy

[ Dodano: 03 Wrz 2007 14:34 ]
* nie wydam wam rozkazu Very Happy Sory za blad w druku Very Happy

Panda 1.2 60 KM 4x4 Climbing (07'-?) http://fiatpunto.com.pl/post132406.html#132406

YOU GOTTA RESPECT YOURSELF!

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat