Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Problem z radiem Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Łasica
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 495
Tematy: 5

Post #42519 Wysłany: 31 Sie 2007 20:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niecałe 2 miesiące temu stałem się właścicielem 3-letniego Punciaka II FL Very Happy
Ostatnio samochód stał 2 tygodnie bez odpalania i po tym okresie niestety za pierwszym razem odpalił za chyba 6 razem dopiero ;/ no wiec spojrzałem pod maske na akumulator a tam tzw. "magiczne oczko" zmieniło się z zielonej na czarną ;/ ale po tym jednym razie potem już za pierwszym razem odpalał i wszystko pozostałe działało bez zarzutu Wink aż wreszcie po paru dniach w czasie jazdy w pewnym momencie radio zgasło Ekhm.... I jak troszkę pojeżdziłem to się włączało Smile to stwierdziłem że wyjmę akumulator i go naładuje Smile
Po naładowaniu radyjko włączyło się i pięknie działało w zasadzie przez większość dnia w czasie jazdy oczywiście aż w pewnym momencie znowu zgasło ;/
Zastanawiam się teraz czy to wina akumulatora, posiadam akumulator FIAMM 40Ah 200A czy to może coś innego ;/ Radio jest wbudowane blaupunkta Smile
Co radzicie doświadczeni Puntomaniacy Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #42539 Wysłany: 31 Sie 2007 21:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

stawiam, że alternator zdycha jak aku sie podczas jazdy rozładowuje Smile

Puntomaniak

Post #42567 Wysłany: 31 Sie 2007 22:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No właśnie czy ten akumulator się wyładowuje czy to wina radia jest ;/
Dodam jeszcze że dzisiaj byłem w Fiacie załatwić sprawę z kluczykami i przy okazji opowiedziałem im o tym problemie i taki jeden facet...hmm pracuje w serwisie ale miałem wrażenie że to nie elektryk ani mechanik, wyjął radio sprawdził bezpiecznik i sprawdził natężenie prądu przy wyjściu na radio i powiedział że prąd dochodzi i że to wina radia ;/
Sam nie wiem czy to prawda ...
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 931
Tematy: 157

Post #42578 Wysłany: 31 Sie 2007 22:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no ale jak.... kurde jak jedziesz i aku zdycha... Confused Auto musi działać nawet jak po odpaleniu odepniesz aku... Confused

Puntomaniak

Post #42580 Wysłany: 31 Sie 2007 23:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sam nie wiem ;/ ale kurde jakby akumulatora nie ładowało to by wreszcie któregoś pięknego dnia autko nie odpaliło a to autko odpala za każdym razem za pierwszym razem, wszystkie światła, elektryczne szyby, autoalarm działają tylko radio nie działa ;/
Zastanawiam się, czy nie podjechać do jakiegoś elektryka co i radyjka naprawia i wtedy nie będę musiał w 10 miejsc jeździć Wink
Teraz mi się przypomniało, że dzisiaj w pewnym momencie dał się włączyć, poprosił o kod i grał jakieś 20 min i znowu podczas jazdy nagle zgasło ;/
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36

Post #42800 Wysłany: 02 Wrz 2007 12:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jedz do mechanika, niech sparwdzi ładowanie... Bo radio mało ciagnie. myśle max 70 watt przy max głośności. A moze poprostu radio masz walnięte.

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PATRYKMAT
Forumowicz

Dni na forum: 231
Tematy: 1

Post #127740 Wysłany: 21 Maj 2008 23:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czesc Wydaje mi sie ze mozliwe ze kosta nie łonczy wogule całe te kable przy radju sam tak napakowane ze masakra ja tez tak miałem czasami pod czas jazdy sie wyłanczało kostka nie stykała ....
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 617
Tematy: 36

Post #127814 Wysłany: 22 Maj 2008 12:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

weź miernik i zobacz czy jest napięcie, na kablu czerwony i czarny... to plus i minus, a później wacik, spirytus, i wyczyść styki...

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Łasica
Puntomaniak

Post #128977 Wysłany: 25 Maj 2008 21:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale panowie odkopaliście temat Laughing
Dzięki za rady, ale już od sporego czasu kupiłem nowe radyjko JVC i śmiga wszystko bez problemu Very Happy

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat