Ja nie mam w swoim Puncie wskaznika temp! A ja mowie tylko o swoim doswiadczeniu ! Nie wymyslalem tego! Ale skoro mowicie ze wszystko oki to przeciez ja wydam wam rozkazu zeby jechac do serwisu - ja po prostu wiem co mnie spotkalo i po prostu radze !
[ Dodano: 03 Wrz 2007 14:34 ]
* nie wydam wam rozkazu Sory za blad w druku
To może ktoś podpowie jak sprawdzić działanie wiatraka chłodnicy? Czy stojąc z włączonym silnikiem powinien się za jakiś czas włączyć? czy klapa silnika może być otwarta?
Już nawet zaznaczyłem sobie jedną łopatkę wentylatora zapamiętując jej pozycję. Za jakiś czas po wykonaniu iluś tam jazd łopatka była w innym miejscu ale nawet jeśli wentylator nie działał w międzyczasie to może pęd powietrza pokręcił wiatrakiem?
_________________ --
Przemek
Fiat Punto 2FL 1.2 8v
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
DonKoyote Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 501
Tematy: 1
u mnie wskazówka termometru po paru minutach działania silnika dociera do połowy i tam już zostaje. Wentylator próbuje się załączyć kawałek po przekroczeniu połowy.
Jeździłem w sumie 2 lata bez wenylatora bo zardzewiał od nieużywania, ciężko go było ręką obrócić. Jak dla mnie to wentylator potrzebny jest tylko latem w korku. Można sobie radzić bez niego, wystarczy się toczyć choćby 5km/h a w extremalnym przypadku szyby w dół, ogrzewanie na max, wianie skierować za okno i temp silnika zacznie spadać.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach