Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Kilka pytań techniccznych Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
PrzemekN
Puntomaniak

Imię: Przemek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 517
Tematy: 18

Post #43094 Wysłany: 03 Wrz 2007 20:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Umberto napisał:
Ja nie mam w swoim Puncie wskaznika temp! A ja mowie tylko o swoim doswiadczeniu Wink ! Nie wymyslalem tego! Ale skoro mowicie ze wszystko oki to przeciez ja wydam wam rozkazu zeby jechac do serwisu - ja po prostu wiem co mnie spotkalo i po prostu radze ! Very Happy

[ Dodano: 03 Wrz 2007 14:34 ]
* nie wydam wam rozkazu Very Happy Sory za blad w druku Very Happy

To może ktoś podpowie jak sprawdzić działanie wiatraka chłodnicy? Czy stojąc z włączonym silnikiem powinien się za jakiś czas włączyć? czy klapa silnika może być otwarta?
Już nawet zaznaczyłem sobie jedną łopatkę wentylatora zapamiętując jej pozycję. Za jakiś czas po wykonaniu iluś tam jazd łopatka była w innym miejscu ale nawet jeśli wentylator nie działał w międzyczasie to może pęd powietrza pokręcił wiatrakiem?

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
DonKoyote
Sympatyk kropek

Dni na forum: 501
Tematy: 1

Post #43215 Wysłany: 04 Wrz 2007 19:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Punciaka ciężko przegrzać, przez jakiś czas jeździłem nawet bez sprawnego wentylatora chłodnicy (okolice marca-kwietnia).

Forumowicz

Dni na forum: 157
Tematy: 0

Post #152415 Wysłany: 03 Sie 2008 18:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie wskazówka termometru po paru minutach działania silnika dociera do połowy i tam już zostaje. Wentylator próbuje się załączyć kawałek po przekroczeniu połowy.

Jeździłem w sumie 2 lata bez wenylatora bo zardzewiał od nieużywania, ciężko go było ręką obrócić. Jak dla mnie to wentylator potrzebny jest tylko latem w korku. Można sobie radzić bez niego, wystarczy się toczyć choćby 5km/h a w extremalnym przypadku szyby w dół, ogrzewanie na max, wianie skierować za okno i temp silnika zacznie spadać.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat