Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Mokry wydech i ubytki w układzie chłodniczym Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Ja_szczur
Puntoświr

Imię: Jarek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 574
Tematy: 56

Post #49077 Wysłany: 29 Wrz 2007 22:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem samochód jakieś pół roku temu. Kupiłem go i wiedziałem że mam do wymiany nagrzewnicę. Dodatkowo koleś zamontował przycisk do ręcznego włączania wentylatora bo powiedział mi że te fiatowskie czujniki coś szwankują i wentylator się nie włącza. Jeździłem tak no i parę razy zapomniałem włączyć wentylator i przegrzałem silnik co spowodowało dmuchnięcie uszczelki i poszła mi woda do oleju. Zrobiłem żeby wiatrak sam się włączał. Po prostu nie było styku na wtyczce kabla którym się podłącza wentylator i dla tego nie kręcił. Zmieniłem uszczelkę. No i okej wiedziałem że jeszcze nagrzewnica cieknie więc wiadomo czemu woda ubywa w układzie. Ostatnio zrobiłem i tą nagrzewnicę. Zmieniłem ją na nową. Ale kłopot z ubytkiem wody nie zniknął. Dodatkowo zauważyłem że mam cały czas mokry pod spodem końcowy tłumik. Co jest nie tak że woda idzie do wydechu w takich ilościach. Dodam że woda do silnika się nie dostaje bo poziom oleju się nie podnosi i nie widać białego osadu na korku od wlewu oleju.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
DUPIDEK
Sympatyk kropek

Imię: DUPIDEK
Dni na forum: 465
Tematy: 1

Post #50355 Wysłany: 03 Paź 2007 15:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

PROPONUJE SPRAWDZIC SZCZELNOSC CALEGO UKLADU CHLODZENIA BO MOZE GDZIES KAPAC TYLKO ZE TEGO NIE WIDAC,A JESLI DALEJ NIC NIE BEDZIE WIDAC TO MOZNA KUPIC TAKI SPECJALNY PROSZEK USZCZELNIAJACY W SKLEPIE MOTORYZACYJNYM. CO DO WODY W TLUMNIKU TO NORMALY OBJAW PRZY KATALIZATORZE

Uwagi:
Nie krzycz! //ipIV

Puntoświr

Dni na forum: 694
Tematy: 4

Post #50361 Wysłany: 03 Paź 2007 16:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli auto zagotowałeś kilka razy to nie wieże że coś więcej nie poszło często pękają pierścionki, a w twoim przypadku może gdzieś głowica nie wytrzymała i woda się przedostaje do komory spalania Question a dużo ubywa nie kopci na białawo??

Puntoświr

Imię: Jarek
Dni na forum: 574
Tematy: 56

Post #50370 Wysłany: 03 Paź 2007 16:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zagotować to go niezagotowałem bo mi ani para nie poszła spod machy, ani nie śmierdziało w kabinie, ani woda nie szumiała. Po prostu go lekko przegrzałem i dmuchnęło uszczelkę.
No trochę ubywa. Tak w ciągu 3 dni z maksimum robi się minimum, albo i nawet poniżej. Czy kopci na biało to nie zauważyłem.

Puntoświr

Imię: Kuba
Dni na forum: 604
Tematy: 15

Post #50502 Wysłany: 04 Paź 2007 07:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A właśnie Panowie, co to może być, jak na zimnym silniku z rury wydechowej wydobywa się tak jakby para...taki biało-szary dymek... Po rozgrzaniu problem znika... Confused

Puntoświr

Imię: Pawel
Dni na forum: 549
Tematy: 8

Post #50562 Wysłany: 04 Paź 2007 13:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

cubus1 nie jezdzisz czasem na gazie?? Jesli tak to przy zilnym silniku parownik nie moze dobrze nagrzac gazu i nie spala sie wszystko dokladnie (paliwo - LPG Smile ) a jak jest silnik rozgrzany to parownik w pelni wykonuje swoje zadanie i jest ok.

Puntoświr

Imię: Kuba
Dni na forum: 604
Tematy: 15

Post #50593 Wysłany: 04 Paź 2007 16:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorki w sumie powinienem napisać Wink
Rzeczywiści jeżdżę...no to chyba nie ma problemu w takim razie...dzięki Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat