Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Łożyska przód z ABS Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
efka170
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 460
Tematy: 3

Post #51282 Wysłany: 06 Paź 2007 14:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy wiadomo komuś ile trzeba wyłożyć za wymianę łożysk przednich w PuntoIII z ABS-1.2-8V-2003r? Bo niestety kwalifikują sie do wymiany po przejechaniu ponad 60tys. km. Głośno pracują i hałasują jak ...nie wiem, może pęknięta opona. Ale nie grzeją się i nie ma luzu.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
PATRYKMAT
Forumowicz

Dni na forum: 231
Tematy: 1

Post #127856 Wysłany: 22 Maj 2008 15:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czesc a jakie to sam odgłosy bo mi tez cos takiego zaczeło sie dziac? i skand pan wie ze to łozysko? bo mi zaczyna sie cos dziac dopiero przy predkosci 80km a jak jest mokro ustaje troszke dziwne piski jak by szum powietrza itp itp
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
konkiki
Sympatyk kropek

Dni na forum: 511
Tematy: 3

Post #148828 Wysłany: 23 Lip 2008 20:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie to samo (1.2 8v 5D), przy prędkości około 80 km/h, takie lekkie, ciche, przytłumione dudnienie.... byłem u mechanika, przeglądał łożyska powiedział że wszystko jest ok (mam 110 kkm przbiegu i nie były zmieniane). Ale ja mam nieodparte wrażenie, że to łożyska, no chyba że zużyte opony, ale z tego co się orientuję, przy zużytych oponach dość głośno słuchać też przy wolniejszej jeżdzie.

Proszę o podpowiedz co to może być, niedługo jadę w dość długą podróż (około 2000 km) i nie chce jechać a potem w drodze stanąćnp. z urwanym kołem.

Pozdrawiam

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat