Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zabrudzony reflektor od wew. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Liban
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 722
Tematy: 8

Post #7998 Wysłany: 17 Lut 2007 13:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakiś czas temu zmieniałem żarówke i zapomniałem założyć tą gumową zaślepke na reflektor i gdzieś ja zgubiłem Sad no i jak nie trudno sie domyślec jest on już dosyć brudny oczywiście od środka. Zaślepiłem go czymś innym ale to już za późno. Więc pytanie brzmi: CZY DA SIE TO JAKOŚ WYCZYŚCIĆ Question

Pozdrawiam Wink

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
WojtasBB
Gość

Post #8021 Wysłany: 17 Lut 2007 14:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

będzie bardzo ciężko, ale nie ma rzeczy nie możliwych. Zdemontuj reflektor (z tego co wiem, trzeba do tego zderzak ściągać Ekhm... ) i spróbuj go umyć w środku jakimiś łagodnymi środkami do mycia, choć bedzie ciężko przez dziurki po żarówkach tylko Ekhm...
Potem dobrze wysuszyć, chyba najlepiej ogrzewając lekko suszarką żeby zacieki nie zostały.

Chyba innego sposobu nie ma
Liban
Puntoświr

Dni na forum: 722
Tematy: 8

Post #8028 Wysłany: 17 Lut 2007 15:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bo rozumiem że tej szybki plastikowej sie nie da ściągnąć z reflektora Question

WojtasBB
Gość

Post #8030 Wysłany: 17 Lut 2007 15:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

oficjalnie nie, ale jak Ci sie uda i potem uda Ci sie to dobrze i przede wszystkim szczelnie zamontować to bedzie super... ponoć ta szyba jest montowana na jakiejś masie bitumicznej czy czymś takim...
janusz_w
Sympatyk kropek

Imię: janusz
Dni na forum: 564
Tematy: 3

Post #30663 Wysłany: 29 Cze 2007 13:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam3-letnie punto. Zauważyłem że przejżystość reflektorów jest coraz gorsza. Na ich powierzchni widać jakby mgiełkę . Czy macie "jakiś " sposób usunięcie tej mgiełki(reflektory mam czyste dla pewności piszę Laughing )
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 671
Tematy: 17

Post #30670 Wysłany: 29 Cze 2007 14:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

normalne zjawisko,kurz oraz cieplo zarowek powoduje takie efekty totez trzeba dbac o szczelnosc szczegolnie przy wymianie zarowek zeby wszystko dobrze z powrotem zalozyc Smile a jak czyscic hmm.. ogolnie nie powinno sie niczym czyscic elementu optycznego reflektora gdyz mozna je porysowac co niekorzystnie wplywa na ten element tak wiec jak bym proponowal przedmuchac sprezonym powietrzem ....

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 611
Tematy: 35

Post #30756 Wysłany: 30 Cze 2007 08:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

janusz_w napisał:
Mam3-letnie punto. Zauważyłem że przejżystość reflektorów jest coraz gorsza. Na ich powierzchni widać jakby mgiełkę . Czy macie "jakiś " sposób usunięcie tej mgiełki(reflektory mam czyste dla pewności piszę Laughing )

zauważyłęm to samo u siebie i też chciałem to przedmuchać sprężonym powietrzem i zobaczyć co to da, napewno nie zaszkodzi Rolling Eyes Rolling Eyes

janusz_w
Sympatyk kropek

Imię: janusz
Dni na forum: 564
Tematy: 3

Post #30759 Wysłany: 30 Cze 2007 09:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chodziło mi o zewnętrzną stronę reflektorów
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat