Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Awaria - wycieraczka przednia Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
WojtasBB
Gość

Ostrzeżenia: 0/3

Post #7962 Wysłany: 16 Lut 2007 22:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
W motoryzacyjnym nówka z silnikiem ~350 Wink Jakaś podróbka Wink

Wiesz jak jest z podróbkami, a to jednak element który duuużo pracuje i bywa też mocno obciążany Wink
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Grzyws
Przyjaciel

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 932
Tematy: 58

Post #7986 Wysłany: 17 Lut 2007 11:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mlooody czy ty jesteś z okolic Będzina i masz Punto w kolorze takim jak ipIV ?? Bo chyba wczoraj cie widziałem Very HappyVery HappyVery Happy

Jak stałem na przystanku to właśnie jechało punto 2 z lewą wycieraczką przy słupku i z młodym kierowcą na pokładzie Very HappyVery HappyVery Happy

Fabbrica Italiana Automobili Torino

Punto z potężnym 1.2 V8
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mlooody
Sympatyk kropek

Imię: Damian
Dni na forum: 699
Tematy: 9

Post #7987 Wysłany: 17 Lut 2007 11:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzyws napisał:
mlooody czy ty jesteś z okolic Będzina i masz Punto w kolorze takim jak ipIV ?? Bo chyba wczoraj cie widziałem Very HappyVery HappyVery Happy

Jak stałem na przystanku to właśnie jechało punto 2 z lewą wycieraczką przy słupku i z młodym kierowcą na pokładzie Very HappyVery HappyVery Happy

To nie byłem ja Smile do bedzina nie mam tak daleko ale jakoś czesto tam nie bywam Wink
Mam srebną kropeczke Cool
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grzyws
Przyjaciel

Post #7988 Wysłany: 17 Lut 2007 12:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

acha czyli nie ty jeden masz problem z wycieraczką Wink

Punto z potężnym 1.2 V8
mlooody
Sympatyk kropek

Imię: Damian
Dni na forum: 699
Tematy: 9

Post #7989 Wysłany: 17 Lut 2007 12:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no chyba tak bo z tego co się dowiedziałem jest to dosyć częsta awaria Sad
WojtasBB
Gość

Post #8027 Wysłany: 17 Lut 2007 15:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mlooody napisał:
no chyba tak bo z tego co się dowiedziałem jest to dosyć częsta awaria

bardzo częsta, oczywiście najczęściej obecnie dotyka mk2, ale pewnie z czasem i FL zaatakuje Wink
Grzyws
Przyjaciel

Post #8031 Wysłany: 17 Lut 2007 15:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w koncu to to samo auto.....

Punto z potężnym 1.2 V8
WojtasBB
Gość

Post #8032 Wysłany: 17 Lut 2007 15:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
w koncu to to samo auto.....

PRAWIE to samo Mr. Yellow
Grzyws
Przyjaciel

Post #8033 Wysłany: 17 Lut 2007 15:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

poza przodem, innym logiem na kierownicy i kształtem nawiewu(chodź nie zawsze bo ja mam taki sam jak w 2) to nie ma różnicy. Nawet instrukcja obsługi jest identyczna......

Punto z potężnym 1.2 V8
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 933
Tematy: 156

Post #8034 Wysłany: 17 Lut 2007 15:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Temat przyklejony Mr. Yellow

Przyjaciel

Post #8035 Wysłany: 17 Lut 2007 15:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moze zróbmy dział mechanika samochodowa, albo Awarie Wink

Dobra koniec już nie robie tu offtopu Razz

//// jeszcze nie teraz Smile - ipIV
//// właśnie od tego są działy "Punto I", "Punto II" itd. Inaczej nie byłoby tu o czym pisać... Wink - golab
//// Jak uzbiera się dużo tematów z problemami technicznymi oraz z normalnymi dyskusjami na temat tych modeli, to dorobi się kolejny duży dział z forami technicznymi. PI, PII..... Wink - ipIV

Punto z potężnym 1.2 V8
WojtasBB
Gość

Post #8039 Wysłany: 17 Lut 2007 15:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzyws napisał:
poza przodem, innym logiem na kierownicy i kształtem nawiewu(chodź nie zawsze bo ja mam taki sam jak w 2) to nie ma różnicy. Nawet instrukcja obsługi jest identyczna......

mylisz sie, całkowicie inna elektronika body kompa jest, niby działa tak samo ale jest inna, dlatego np nie pożenisz licznika FL z mk2 bo jest całkiem inaczej sterowany, pomimo, że kostki są identyczne i też jest sterowany CAN-em
Podobnie jest z pewnymi elementami elektrycznymi, np było coś takiego w mk2 jak alarm fabryczny, ale w FL już nie było
citymatic
Puntomaniak

Imię: Paweł
Dni na forum: 679
Tematy: 1

Post #10535 Wysłany: 02 Mar 2007 18:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Aby zawczasu sie przed tym ustrzec należy smarowac choc raz w roku te elementy
Image

pi0trek
Sympatyk kropek

Dni na forum: 926
Tematy: 2

Post #10538 Wysłany: 02 Mar 2007 18:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mialem ten sam problem. pojechalem do znajomego mechanika to mi to gosc na stale zmontowal. na ASO powiedzilei ze tylko mozna caly mechanizm wymienic Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing
mwas
Puntoświr

Imię: Maciek
Dni na forum: 647
Tematy: 7

Post #18243 Wysłany: 10 Kwi 2007 21:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ostatnio znalazłem w sieci takie info:

Witam,
potrzebuję wyciągnąć z Punto II cały napęd wycieraczek przednich, żeby w końcu raz porządnie naprawić te wychodzące z silniczka ramiona spadające z gałek, które jakiś idiota skierował w dół zamiast do góry (tego na pewno nie projektował inżynier tylko księgowy).

Pytanie brzmi jak zdemontować plastik z podszybia i wyciągnąć wycieraczki, żeby przy okazji nie narobić większych szkód?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Nie demontuj. Miałem to samo.
Porada uzyskana na tut. grupie:
Kup podkładki samokontrujące (takie z kolcami do wewnątrz) i wciśnij od dołu na te trzpienie, na których są zamocowane gałki.

Info z - http://www.grupy-dyskusyjne.v10.pl/Wycieraczki,w,Punto,jak,zdemontowaC,4,21219,2007_03.html

Może komuś ta wiedza się przyda Smile

Pozdrawiam

Poprzednio:
Punto II S 1.2 8V '2000
W niektórych kręgach zwany TEODOREM Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat