Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Z Puntem po "ćwiartkę" ;) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ka-8
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 708
Tematy: 26

Post #70314 Wysłany: 07 Gru 2007 10:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ok. 39600km - jade sobie spokojnie nasza krajowa jedynka... a tu nagle "brzdąk!" i cos sie posypalo w fotelu kierowcy. Nie wiem czy za dobrze sie odzywiam czy co, ale najprawdopodobniej poszla jedna ze sprezyn ktore stanowia wzmocnienie oparcia fotela kierowcy. Na dokladniejsze ogledziny teraz nie ma czasu. Przy najblizszej okazji jak bede w serwisie sprobuje to naprawic na gwarancji. Orientuje sie ktos czy takie rzeczy da sie generalnie zalatwic na gwarancji?

Poza tym eksploatacja na razie bezproblemowa, ale jutro przed kropkiem trasa ponad 1200km. Mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie. Smile

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
misieq79
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 669
Tematy: 14

Post #70498 Wysłany: 07 Gru 2007 23:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ka-8 napisał:
najprawdopodobniej poszla jedna ze sprezyn ktore stanowia wzmocnienie oparcia fotela kierowcy.

Zajrzyj również pod spód. Niedawno miałem wrażenie że opierając się uderzam plecami o coś twardego - jakby wyparowały sprężyny w oparciu. Okazało sie że wyleciała jedna ze śrub mocujących fotel do szyn Very Happy

Speed doesn't kill. Stupidity does, though.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ka-8
Puntoświr

Post #71176 Wysłany: 10 Gru 2007 22:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No az tak dramatycznie to nie bylo, ale mniej wiecej przy stanie licznika 40500km, bylo kolejne "brzdąk!" i poleciala kolejna sprezyna. To juz mi sie zaczyna nie podobac...

Pojawil sie jeszcze jeden problem (nie wiem czy to awaria czy przypadek) ale czasem przy tankowanieu do pelna, mimo ze widze wyraznie ze zalane jest pod sam korek, wskazowka ilosci paliwa nie idzie do konca tylko zatrzymuje sie na jedna-dwie przedzialki przed max i tak czasem zostaje, czasem powoli sobie gdzies tam dojdzie do konca... Cos nie gra, ale jeszcze nie wszczynam alarmu. Pewnie sie upomne jak przyjade do serwisu z wyzej wzmiankowianymi sprezynami.

Ponadto to jako ciekawostka, wyglada na to ze w Holandii diesel (w siensie paliwa) jest tanszy niz w Polsce, chyba ze zle licze.

Puntoświr

Post #72464 Wysłany: 15 Gru 2007 21:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety problemy z pokazywaniem przez wskaznik poziomu paliwa ilosci mniejszej niz rzeczywista utrzymuja sie nadal - czyli mamy kolejny temat na serwis. Sad

Puntoświr

Dni na forum: 539

Post #72465 Wysłany: 15 Gru 2007 21:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Confused jest to problem w sumie nie jest miło czytać o tym, gdy ma się takie samo autko.
Ale pocieszać się można tym,że lepiej gdy pokazuje za mało niż za dużo, bo ja kiedyś przez coś takiego stanąłem w polu.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ka-8
Puntoświr

Post #72466 Wysłany: 15 Gru 2007 22:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maciey napisał:
pocieszać się można tym,że lepiej gdy pokazuje za mało niż za dużo, bo ja kiedyś przez coś takiego stanąłem w polu.

Prawde mowiac to jestem nauczony jezdzic bez wskaznika paliwa - nawyk z auta na LPG. Patrze ile kilometrow zrobilem na pelnym zbiorniku na podstawie tego tez jestem w stanie ocenic czy juz trzeba tankowac. Prawde mowiac przydatny nawyk. Smile

Jezeli zas chodzi o sam wskaznik to nie ma dla mnie wiekszego znaczenia czy pokazuje wiecej czy mniej, chodzi o to ze nie pokazuje precyzyjnie i wiarygodnie ilosci paliwa w zbiorniku.

Puntoświr

Post #76468 Wysłany: 31 Gru 2007 16:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kropek powoli konczy pierwszy rok eksploatacji, pora wiec na podsumowanie:

Przebieg roczny: 43936km (odebrany ze stanem licznika: 5km)
Srednie spalanie: 4.71 litra na 100km (na zimowkach: 5.01, na letnich: 4.47)

Usterki:

- obudowa filtra paliwa falszywie alarmujaca o obecnosci wody w paliwie (na gwarancji)

- urwana tylna wycieraczka (wymieniona na zamiennik, komus w nocy sie nie spodobala u ja up...).

- zacierajaca sie klamka tylnej szyby (na gwarancji)

- pekniete dwie sprezyny w oparciu fotela kierowcy (na razie nie byl jeszcze w serwisie)

- bledne wskazania poziomu paliwa po tankowaniu do pelna (jeszcze nie zglaszane)

Poza tym eksploatacja bezproblemowa, doskonale sprawuje sie zarowno w miescie jak i na dlugich trasach (najdluzsza miala prawie 3000km). Powyzsze usterki kwalifikuje jako "pierdoly", nie mowiac juz o jakimkolwiek unieruchomieniu auta.

Slowem, jest prawie idealnie. Smile Jest prawie tak dobry jak moje stare dobre Punto Mk.I Very Happy

Puntoświr

Dni na forum: 539

Post #76575 Wysłany: 01 Sty 2008 01:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w związku z dzisiejszą datą życzę bezawaryjnego testowania Kropki w 2008 roku!
I osobiście jako użytkownik mk2FL z małym dieslem jestem wdzięczny za ten temat, który po relacji z niemal 44k km nastraja mnie optymistycznie Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kuba DST
Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 777
Tematy: 51

Post #80743 Wysłany: 11 Sty 2008 14:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja jechałem wczoraj Fabią z przebiegiem 120000(milion dwieście tys. km) silnik tylko po 1 remoncie(diesel)

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
raxon
Puntoświr

Dni na forum: 430
Tematy: 9

Post #80780 Wysłany: 11 Sty 2008 16:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kuba DST napisał:
Ja jechałem wczoraj Fabią z przebiegiem 120000(milion dwieście tys. km) silnik tylko po 1 remoncie(diesel)

chyba 1200000 Razz no to niezly przebieg Shocked
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 591
Tematy: 15

Post #80782 Wysłany: 11 Sty 2008 16:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A reszta poza silnikiem jeszcze sie trzyma kupy? Shocked

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Kuba DST
Przyjaciel

Post #80844 Wysłany: 11 Sty 2008 18:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi.degora napisał:
A reszta poza silnikiem jeszcze sie trzyma kupy?

Po aucie naprawdę nie widać jego przebiegu, fotele nie starte, tylko kierownica ma dziury.
A pod silnikiem ok, auto firrmowe to dbają o nią.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 576
Tematy: 39

Post #80848 Wysłany: 11 Sty 2008 19:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kuba DST napisał:
adi.degora napisał:
A reszta poza silnikiem jeszcze sie trzyma kupy?

Po aucie naprawdę nie widać jego przebiegu, fotele nie starte, tylko kierownica ma dziury.
A pod silnikiem ok, auto firrmowe to dbają o nią.

Hehe, dobre. Ty chyba jednak nie wiesz co to znaczy auto firmowe Szczerbol Firmowe zazwyczaj są katowane, jeździ nimi wiele osób o różnym stylu jazdy, co też za dobrze nie robi, no i inaczej traktuje się auto, które nie jest twoje tylko firmowe.

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kuba DST
Przyjaciel

Post #80850 Wysłany: 11 Sty 2008 19:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ten był chyba wyjątkiem

Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 825
Tematy: 93

Post #80982 Wysłany: 12 Sty 2008 08:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jakiś taksówkarz kiedyś nie wiem skąd, chyba z Niemiec zrobił 2 mln km jakims Mercedesem i .... oddał tego, a oni za free dali mu nowego Wink
może Tobie też FIAT zafunduje cos takiego Wink

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat