Witam.Zakupiłem silniczek tylnej wycieraczki(cały mechanizm) no i zadowolony chciałem zamontować.Wcześniej jednakże sprawdziłem go podpinając do aku i nie działa - zatarty.No wiec po 2 h udało mi się go rozebrac na części pierwsze i przeczyścić ..(syfu co nie miara tam było)Zakonserwowałem,zaczynam składać, wszystko niby ok, podłączam do prądu pochodzi 2 sec. i w pewneym miejscu się zatrzymuje...albo zwarcie się robi , albo przeskoczy ten moment, zrobi cykl i znów w tym samym miejscu zwarcie. Pytanie do was......! na dole , pod kółkiem które napędzane jest bezpośrednio przez śrubę silnika są 3 blaszki..jedna zwiera- macie pomysł co zrobić z tym fantem? Bo wszystko teoretycznie gra...silnik idzie..w pewnym miejscu(zawsze tym samym )jest boom! i się kończy praca..
Nie wiem czy nie popełniasz jakiegoś błędu.
Tam jest układ podtrzymania powrotu do pozycji wyjściowej, czyli chodzi o to, że ma się zatrzymywać w pewnej pozycji, aby wycieraczka nie zatrzymywała się na środku szyby.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
dzikidaniel Puntoświr
Imię: Daniel
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 678
Tematy: 16 Skąd: Stara Kiszewa
Weź zobacz jak Twój stary silnik wygląda. Powinno pomóc w znalezienie błedu. Jesli to nie pomoże to idź do jakiegoś fachowca.
_________________ Prawo Murphy'ego:
Nie dyskutuj z głupkiem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PS. Kto usunął mi starą sygnaturkę?...
Misfit Puntomaniak
Imię: Paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 442
Tematy: 7 Skąd: Bielsko-Biała
hm..wydaje mi się że koła nie można źle zamontować, być może blaszki na spodzie koła dają w d**e..?bo czasem mimo zwarcia to białe koło zrobi kolejny obrót..a najczeście się zatrzymuje i zwarcie się robi..może ktoś się orientuje..tam pod spodem są 3 odstające blaszki..zwarcie robi ta na saym brzegu koła..za co ona może być odpowiedzialna? pozdrawiam..
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach