| Autor |
Wiadomość |
marcin-ryba
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 367
Tematy: 2 Skąd: Rybnik
|
Wysłany:
17 Sty 2008 19:33 |
  |
Witam
W moim GP mam centralny zamek, ale tylko z klucza, chciałbym dokupić radiowy sterownik do niego.
Czy coś podobnego montowaliście do swoich kropek?
Możecie jakiś polecić, bo wybór na allegro i nie tylko ogromny?
Gdzie montowaliście? ASO? Gwarancja na elektrykę? |
_________________ Pozdrawiam
Marcin R.
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37 Skąd: Chełm/Sławno
|
Wysłany:
19 Sty 2008 19:22 |
  |
Witam...
Posiadam fabryczny i chyba tak jak reszta userów...
sugeruję więc założyć może przy najbliższym przeglądzie...
Będziesz miał okazję do negocjacji ...
Możesz założyć gdzie indziej ...ale jeśli nastąpi awaria elektryki(niekoniecznie związana z założonym centralnym) ASO będzie miało podstawę do powołania się na "nie fiatowski" centralny... |
|
 |
Nicks0n
Puntoświr

Imię: Niko
Dni na forum: 504
Tematy: 7 Skąd: Hał macz du ju łont? Gdańsk / Wisła
|
Wysłany:
19 Sty 2008 19:31 |
  |
Montowałem taki wynalazek tydzień temu. Mam pilota identycznego jak w nowych VW,Audi (składaniec) - koszt montażu w renomowanej Gdańskiej firmie - 200zł z pilotem. Czas 1h generalnie jestem bardzo zadowolony
Ten sam zabieg ze zwykłym pilocikiem kosztuje tam 150zł, ale tandeta jego wykonania skutecznie mnie zniechęciła.
Nie jest to żadna skomplikowana przeróbka, więc wszystkie części znajdziesz zapewne na Allegro
Ja:
1.niebardzo się na tym znam
2.nie chciało mi się z tym bawić
...więc oddałem Kropka w ręce fachowców  |
_________________ Punto II 3d Dynamic 1.2 8V 2002/2003 World's slowest ---Black-Arrow-->
http://fiatpunto.com.pl/topic6192.html
 |
|
|
|
 |
marcin-ryba
Sympatyk kropek

|
Wysłany:
20 Sty 2008 20:49 |
  |
Witam
W akcesoriach firmowych do GP nie ma sterownika radiowego CZ, można dokupić alarm na pilota, który będzie to realizował za 750 PLN
Ja chcę kupić sterownik na allegro/sklepie internetowym i dać do ASO zamontować żeby wpisali montaż w książkę serwisową, tak chyba będzie najbezpieczniej z punktu widzenia gwarancji. Jadę popytać w tym tygodniu do ASO jak się coś dowiem to dam znać.
| Cytat: |
| Montowałem taki wynalazek tydzień temu. Mam pilota identycznego jak w nowych VW,Audi (składaniec) - koszt montażu w renomowanej Gdańskiej firmie - 200zł z pilotem. Czas 1h generalnie jestem bardzo zadowolony |
Jak to dokładnie wygląda z tym pilotem, bo ja w moim GP mam kluczyk właśnie składany, ale bez pilota, czy można z mojego kluczyka wyjąć grot z imobilajzerem i przełożyć do tej obudowy z pilotem żeby był składany? |
Marcin R.
|
|
 |
Nicks0n
Puntoświr

|
Wysłany:
20 Sty 2008 20:51 |
  |
| marcin-ryba napisał: |
| Jak to dokładnie wygląda z tym pilotem, bo ja w moim GP mam kluczyk właśnie składany, ale bez pilota, czy można z mojego kluczyka wyjąć grot z imobilajzerem i przełożyć do tej obudowy z pilotem żeby był składany? |
Nie powinno z tym być najmniejszego problemu |
_________________ Punto II 3d Dynamic 1.2 8V 2002/2003 World's slowest ---Black-Arrow-->
 |
|
|
|
 |
marcin-ryba
Sympatyk kropek

|
Wysłany:
20 Sty 2008 20:58 |
  |
Witam
| Nicks0n napisał: |
| Nie powinno z tym być najmniejszego problemu |
super!
A jaki Kolega zamontował sterownik jakiej firmy? |
Marcin R.
|
|
 |
Nicks0n
Puntoświr

|
Wysłany:
20 Sty 2008 21:42 |
  |
Nie wiem
Całość zrobili mi w serwisie zajmującym się alarmami i CZ |
 |
|
|
|
 |
Krystian
Sympatyk kropek
Imię: Krystian
Dni na forum: 612
Tematy: 0 Skąd: Łazy,śląskie
|
Witam wszystkich zainteresowanych i też niezainteresowanych,tak jak w temacie wczoraj zamontowali mi sterownik do centralnego zamka , co ciekawe obdzwoniłem chyba wszystkie ASO na śląsku i wszyscy powiedzieli że się nieda założyć, mogą jedynie tylko z alarmem.Znalazłem w Dąbrowie Górniczej warsztat specjalizujący się w montażu car audio , gps, alarmy, zamontowali to w kilka godzin . www.caraudioteam.pl koszt montażu 200pln. |
_________________ GRANDE PUNTO 1,2 ACTIV kolor: niebieski rock"n"roll |
|
|
|
 |
marcin-ryba
Sympatyk kropek

|
Witam
Jaki dokładnie sterownik koledze założyli - producent model?
Steruje klapą bagażnika?
Co z gwarancją na elektrykę? |
Marcin R.
|
|
 |
Krystian
Sympatyk kropek
|
sterownik firmy "noxon" jest otwieranie bagażnika najbardziej mi na tym zależało,co do gwarancji to mogą odmówić naprawy gwarancyjnej jeżeli będzie to miało bezpośredni zwiazek ze sterownikiem |
|
|
|
 |
kociniak
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 737
Tematy: 7 Skąd: Warszawa
|
a powiedz mi czy mozesz otworzyc bagaznik nie odblokowujac drzwi? Zauwazylem ze w autach bez sterownika radiowego (czyli moje), po zamknieciu drzwi od zewnatrz kluczykiem, nie reaguje przycisk otwierania bagaznika w desce. Przetestowane za pomoca kolegi Oczywiscie to juz zadna niedogodnosc kliknac pilotem najpierw drzwi a potem bagaznik, w porownaniu do rzucenia zakupow na glebe, otwarciu drzwi i zanurkowaniu zeby nacisnac przycisk bagaznika. No tu Fiat sie nie popisal. |
_________________ >>>Wielka Ruda Kropa GP 1.4<<<
!!! już pierwsza "dwudziecha"!!! |
|
|
|
 |
Krystian
Sympatyk kropek
|
musze otworzyć drzwi i dopiero bagażnik, chcieli mi założyć bez otwierania drzwi ale dioda świeciła by cały czas przy zamkniętych drzwiach(przycisk zam/otw z diodą) |
|
|
|
 |
kociniak
Puntoświr

|
a ma ktos moze jakas rozpiske zlaczki od mastera w drzwiach kierowcy, kolory kabelkow i te sprawy? Zakupilem na alledrogo sterownik Trackpro i bede podlaczal. |
|
|
|
 |
marcin-ryba
Sympatyk kropek

|
|
|
|
 |
kociniak
Puntoświr

|
no to pierwsze wrazenia z montazu
Bardzo dziekuje za podeslanie rozpiski. Takowa juz posiadalem wczesniej i wlasciwie nic nie wnosi. Po podlaczeniu pod kabelki niebieski i zielony i podaniu na nie + zasilania zamek tylko jeknal, kabelki rozgrzaly sie do czerwonosci az w koncu spalil sie 30A bezpiecznik. Pomyslalem ze nie tedy droga. Urzadzenie choc podobno posiada przekazniki to posiada dosc cienkie kabelki i raczej trudno bedzie mu sterowac takim pradem. Poniewaz centalnym steruje bodykomp wiec gdy wysteruje sie jego wejscia zamek powinien dzialac. Przystapilem wiec do identyfikacji kabelkow ktore steruja body. W Fiatach zamek sterowany jest masami a elementem wykonawczym jest dodatkowy przekaznik. W Grande chyba przekaznik jest w body bo nie zlokalizowalem go nigdzie. Do zamka w drzwiach idzie 5 kabelkow. Wspomniane juz niebieski i zielony, dodatkowo jeszcze zolty i jeszcze jeden niebieski. Poza tym trzy cienkie, ktore powinny uruchamiac silowniki przez styki w zamku. Oczywiscie kolory kabelkow sa inne przy zamku i w wiazce w aucie. Nastapil wiec demontaz poszycia drzwi. Po przedzwonieniu przewodow wlasciwie wszystko bylo jasne, ale....Po podlaczeniu pod jeden z kabelkow zamek, a jakze, rygluje sie bezproblemowo, ale zaden z kabelkow z wiazce nie odblokowuje go. I teraz utknalem. Nie wiem czy styki w zamku powinny sterowac zamkiem tak jak w starszych wersjach Fiatow czy tutaj jest jakis inny patent. Zastanawiam sie jak odryglowuje sie zamek z kluczyka, jakie styki zwieraja sie wtedy? No chyba ze kluczyk przesuwa silownik i on poprzez jakies inne styki podaje sygnal do body o otwarciu drzwi.  |
|
|
|
 |
|
|