Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Radiowy sterownik centralnego zamka Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
marcin-ryba
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 367
Tematy: 2

Post #82875 Wysłany: 17 Sty 2008 19:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

W moim GP mam centralny zamek, ale tylko z klucza, chciałbym dokupić radiowy sterownik do niego.

Czy coś podobnego montowaliście do swoich kropek?
Możecie jakiś polecić, bo wybór na allegro i nie tylko ogromny?
Gdzie montowaliście? ASO? Gwarancja na elektrykę?

Grande Punto
Activ 360', 1.4, 8v, 77KM, 5d
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #83420 Wysłany: 19 Sty 2008 19:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam...
Posiadam fabryczny i chyba tak jak reszta userów...
sugeruję więc założyć może przy najbliższym przeglądzie...
Będziesz miał okazję do negocjacji ... Smile

Możesz założyć gdzie indziej ...ale jeśli nastąpi awaria elektryki(niekoniecznie związana z założonym centralnym) ASO będzie miało podstawę do powołania się na "nie fiatowski" centralny...

Puntoświr

Imię: Niko
Dni na forum: 504
Tematy: 7

Post #83422 Wysłany: 19 Sty 2008 19:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Montowałem taki wynalazek tydzień temu. Mam pilota identycznego jak w nowych VW,Audi (składaniec) - koszt montażu w renomowanej Gdańskiej firmie - 200zł z pilotem. Czas 1h Smile generalnie jestem bardzo zadowolony

Ten sam zabieg ze zwykłym pilocikiem kosztuje tam 150zł, ale tandeta jego wykonania skutecznie mnie zniechęciła.

Nie jest to żadna skomplikowana przeróbka, więc wszystkie części znajdziesz zapewne na Allegro

Ja:
1.niebardzo się na tym znam
2.nie chciało mi się z tym bawić
...więc oddałem Kropka w ręce fachowców Smile

Image
marcin-ryba
Sympatyk kropek

Post #83718 Wysłany: 20 Sty 2008 20:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

W akcesoriach firmowych do GP nie ma sterownika radiowego CZ, można dokupić alarm na pilota, który będzie to realizował za 750 PLN Shocked

Ja chcę kupić sterownik na allegro/sklepie internetowym i dać do ASO zamontować żeby wpisali montaż w książkę serwisową, tak chyba będzie najbezpieczniej z punktu widzenia gwarancji. Jadę popytać w tym tygodniu do ASO jak się coś dowiem to dam znać.

Cytat:
Montowałem taki wynalazek tydzień temu. Mam pilota identycznego jak w nowych VW,Audi (składaniec) - koszt montażu w renomowanej Gdańskiej firmie - 200zł z pilotem. Czas 1h generalnie jestem bardzo zadowolony

Jak to dokładnie wygląda z tym pilotem, bo ja w moim GP mam kluczyk właśnie składany, ale bez pilota, czy można z mojego kluczyka wyjąć grot z imobilajzerem i przełożyć do tej obudowy z pilotem żeby był składany?

Grande Punto
Nicks0n
Puntoświr

Post #83719 Wysłany: 20 Sty 2008 20:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcin-ryba napisał:
Jak to dokładnie wygląda z tym pilotem, bo ja w moim GP mam kluczyk właśnie składany, ale bez pilota, czy można z mojego kluczyka wyjąć grot z imobilajzerem i przełożyć do tej obudowy z pilotem żeby był składany?

Nie powinno z tym być najmniejszego problemu

Image
marcin-ryba
Sympatyk kropek

Post #83723 Wysłany: 20 Sty 2008 20:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

Nicks0n napisał:
Nie powinno z tym być najmniejszego problemu

super!

A jaki Kolega zamontował sterownik jakiej firmy?

Grande Punto
Nicks0n
Puntoświr

Post #83727 Wysłany: 20 Sty 2008 21:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem Smile

Całość zrobili mi w serwisie zajmującym się alarmami i CZ

Image
Krystian
Sympatyk kropek

Imię: Krystian
Dni na forum: 612
Tematy: 0

Post #123494 Wysłany: 09 Maj 2008 08:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich zainteresowanych i też niezainteresowanych,tak jak w temacie wczoraj zamontowali mi sterownik do centralnego zamka , co ciekawe obdzwoniłem chyba wszystkie ASO na śląsku i wszyscy powiedzieli że się nieda założyć, mogą jedynie tylko z alarmem.Znalazłem w Dąbrowie Górniczej warsztat specjalizujący się w montażu car audio , gps, alarmy, zamontowali to w kilka godzin . www.caraudioteam.pl koszt montażu 200pln.

Sympatyk kropek

Post #124627 Wysłany: 12 Maj 2008 16:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

Jaki dokładnie sterownik koledze założyli - producent model?
Steruje klapą bagażnika?
Co z gwarancją na elektrykę?

Grande Punto
Krystian
Sympatyk kropek

Post #124951 Wysłany: 13 Maj 2008 15:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sterownik firmy "noxon" jest otwieranie bagażnika najbardziej mi na tym zależało,co do gwarancji to mogą odmówić naprawy gwarancyjnej jeżeli będzie to miało bezpośredni zwiazek ze sterownikiem

Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 737

Post #125127 Wysłany: 14 Maj 2008 09:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a powiedz mi czy mozesz otworzyc bagaznik nie odblokowujac drzwi? Zauwazylem ze w autach bez sterownika radiowego (czyli moje), po zamknieciu drzwi od zewnatrz kluczykiem, nie reaguje przycisk otwierania bagaznika w desce. Przetestowane za pomoca kolegi Very Happy Oczywiscie to juz zadna niedogodnosc kliknac pilotem najpierw drzwi a potem bagaznik, w porownaniu do rzucenia zakupow na glebe, otwarciu drzwi i zanurkowaniu zeby nacisnac przycisk bagaznika. No tu Fiat sie nie popisal.

Krystian
Sympatyk kropek

Post #125211 Wysłany: 14 Maj 2008 13:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

musze otworzyć drzwi i dopiero bagażnik, chcieli mi założyć bez otwierania drzwi ale dioda świeciła by cały czas przy zamkniętych drzwiach(przycisk zam/otw z diodą)

Puntoświr

Post #150418 Wysłany: 28 Lip 2008 08:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ma ktos moze jakas rozpiske zlaczki od mastera w drzwiach kierowcy, kolory kabelkow i te sprawy? Zakupilem na alledrogo sterownik Trackpro i bede podlaczal.

marcin-ryba
Sympatyk kropek

Post #150424 Wysłany: 28 Lip 2008 09:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam

Rozpiskę wyślę wieczorem tym, którzy do mnie napiszą na maila marcin-ryba@o2.pl.

Jeśli możesz zrób zdjęcia z montażu i zamieść na forum.

Grande Punto
kociniak
Puntoświr

Post #151095 Wysłany: 29 Lip 2008 16:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no to pierwsze wrazenia z montazu
Bardzo dziekuje za podeslanie rozpiski. Takowa juz posiadalem wczesniej i wlasciwie nic nie wnosi. Po podlaczeniu pod kabelki niebieski i zielony i podaniu na nie + zasilania zamek tylko jeknal, kabelki rozgrzaly sie do czerwonosci az w koncu spalil sie 30A bezpiecznik. Pomyslalem ze nie tedy droga. Urzadzenie choc podobno posiada przekazniki to posiada dosc cienkie kabelki i raczej trudno bedzie mu sterowac takim pradem. Poniewaz centalnym steruje bodykomp wiec gdy wysteruje sie jego wejscia zamek powinien dzialac. Przystapilem wiec do identyfikacji kabelkow ktore steruja body. W Fiatach zamek sterowany jest masami a elementem wykonawczym jest dodatkowy przekaznik. W Grande chyba przekaznik jest w body bo nie zlokalizowalem go nigdzie. Do zamka w drzwiach idzie 5 kabelkow. Wspomniane juz niebieski i zielony, dodatkowo jeszcze zolty i jeszcze jeden niebieski. Poza tym trzy cienkie, ktore powinny uruchamiac silowniki przez styki w zamku. Oczywiscie kolory kabelkow sa inne przy zamku i w wiazce w aucie. Nastapil wiec demontaz poszycia drzwi. Po przedzwonieniu przewodow wlasciwie wszystko bylo jasne, ale....Po podlaczeniu pod jeden z kabelkow zamek, a jakze, rygluje sie bezproblemowo, ale zaden z kabelkow z wiazce nie odblokowuje go. I teraz utknalem. Nie wiem czy styki w zamku powinny sterowac zamkiem tak jak w starszych wersjach Fiatow czy tutaj jest jakis inny patent. Zastanawiam sie jak odryglowuje sie zamek z kluczyka, jakie styki zwieraja sie wtedy? No chyba ze kluczyk przesuwa silownik i on poprzez jakies inne styki podaje sygnal do body o otwarciu drzwi.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat