Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Kupno bitego grande punto.co wy na to?:) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 577
Tematy: 8

Post #55332 Wysłany: 18 Paź 2007 17:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

junior1982 Bite auto rozpoznam z kilometra. Wystarczy wiedzieć gdzie patrzeć Wink Są w autku miejsca, których nie da się naprawić jak w fabryce i nie wyskakuj z nówkami po kolizji - marginalne przypadki. Miałem trochę do czynienia z autkami służbowymi, kolegów i nie pomyliłem się. Jak chcesz, to kupuj. Znasz powiedzenie: Oszczędny płaci dwa razy ??? W wlkp pewnie lubią wyrzucać kasę w błoto - droga wolna Mr. Green

Jeśli dzwon, w którym ruszone jest zawieszenie nie jest poważny, to śmiem twierdzić, że nie masz zielonego pojęcia o samochodach.

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
junior1982
Sympatyk kropek

Dni na forum: 507
Tematy: 4

Post #55362 Wysłany: 18 Paź 2007 19:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

te przypadki nie są marginalne bo niedalej jak wczoraj mój kumpel z fiata opowiadał jak lakierowali grandepunta i ktore salon nabył po kolizji były to egzemplarze które spadły z lawety Very Happy hi hi,teraz jada do fili do bydgoszczy Very Happy>Pomysłowi ci wielkopolanie co krówka Very Happy co ty na to powiesz Very Happy.ty lubisz takie autka.Nowe a jak stare hmmm Very Happy niezle.Czy ja cos mowiłem ze kupuje autka z ruszonym zawieszeniem? Very Happy .Chociaz niemowie bo to zalezy jak mocno.Jak sanki dostały to wymieniasz idealne na gieldzie 250 wiem bo mój kumpel handluje czesciami do fiata Very Happy ,A nawiasem mówiac to,sam niewierzysz w to co piszesz Very Happy.Przyjedz do nas i zobacz jak nasze asy klepia bryki.jak bys stwierdził ze wstawiali dach to bys byl bomba Very Happy .Moi kumple klepia dwony od 15lat fachowcy w kazdym calu niemowiac o lakiernikach.Ja sie niewymadrzanm tak jak ty Very Happy .tez wiem na co w aucie patrzec Very Happy .Dlatego wole bite autka po co mam kupic takie ktore mialo wstawiany dach lub cwiartke.Bo jak golym okiem to sprawzisz na kanale? Very Happy co tam było robione.Jak sprawdzisz testerem do lakieru podluznice?jak byly wspawane nowe? Very Happy >Na koncu sam bedziesz mial dylemat Very Happy>czy ty kiedys naprawiales bite autka? Very Happy>Jak ja jechalem do serwisu z moimi na diagnostyke to w serwisie byly 100% Very Happy po prostu trzeba miec zaufanych fachowców Very Happy.I jak kupisz takie autko to wiesz ze mialo 10tys/km a nie 100tys.Bo kto sprzedaje w polsce salonowe po roku za mala kase to musi byc trefny towar.Niema nic za darmo Very Happy.A jak chcesz to kupuj nowe mam pytanko co u ciebie bedzie po gwarancji bedziesz je naprawial w serwisie?JA BYM CHYBA NIEZAROBIL KAZDA DROBNOSTKA 1500 NA WSTEPIE :DjAK TY ROBISZ 10TYS W ROKU TO NOWE SIE TOBIE OPLACA Very Happy MNIE NIE PROSTE.a TAK WÓGÓLE TO BYŁES KIEDYS NA GIEŁDZIE W POZNANIU Very Happy PODJEDZ TAM POCHODZ I POPATRZ JAK NASI FACHOWCY ROBIA BRYCZKI Very Happy>JA JESTEM CO NIEDZIELE.A TAK WOGÓLE TO DLA INNYCH JESTES BARDZIEJ LASKAWY NA FORUM Very Happy POZDR

Puntoświr

Dni na forum: 539
Tematy: 14

Post #55364 Wysłany: 18 Paź 2007 19:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czym jeździłeś ostatnio? Tak z ciekawości pytam bo okolica ta sama? I jacy to fachowcy?

[ Dodano: 18 Paź 2007 20:28 ]
A tak w ogóle to moja kropka przyjechała z zachodu i może była to jakaś okazja bo polskich salonowych z tym silnikiem było dość mało, ale koszty nie były o wiele niższe niż cena rynkowa, ale przyznam,że były...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
junior1982
Sympatyk kropek

Dni na forum: 507
Tematy: 4

Post #55368 Wysłany: 18 Paź 2007 19:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jEZDZE 2FL 2005 TAKA JAK TWOJA TYLKO ZE 1,2BENZYNA W LPG SEKWENCJA wersja ACTIVE w blue metalicu clima abs cd oryginalne c,z takie tam punio.Od nowosci zrobilo 50tys w tym na gazie 50tys Very Happy .Jezdze tez innymi dwójkami ale one to juz swoje nakulaly.A tak niedawno(w sierpniu) sprzedalem punto 2fl z 2004 tez z francji ładne bylo hmm.A kto tobie przywoził i ile za nie dałes?.Tak z ciekawosci pytam ziomalu Very Happy>pozdr

Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 508
Tematy: 3

Post #55512 Wysłany: 19 Paź 2007 10:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

junior1982
Kolego, ja sam nie jestem z tych specjalnie dbających o ortografię i składnię, ale to co ty tworzysz to woła o pomstę do nieba! Zadaj sobie odrobinę trudu i zacznij pisać zgodnie z zasadami języka polskiego.
Nie obraź się, ale z twoich postów ciężko wyłowić o co ci chodzi.

Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 455

Post #55690 Wysłany: 19 Paź 2007 17:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Salonowe auto na 100% nie może być bite!!!!
Co najwyżej mogło mieć lekkie otarcie czy obite drzwi w transporcie ale to i tak z reguły jest sprzedawane po kosztach dla pracowników Fiat-a.
Co do kupienia sprowadzonego auta to po zależy jak uszkodzone i w jakiej cenie. Weź pod uwagę że do Grande nie ma na razie zamienników, a oryginalne części są w cenie. Dodatkowo jeżeli nie naprawisz auta w serwisie to masz już po gwarancji!!!
Koszty profesjonalnej naprawy są bardzo duże i nie opłaca się kupno takiego auta chyba że za grosze. Twoje pieniądze i twój wybór. Generalnie lekko uszkodzone auto w dobrej cenie to rozsądny wybór pod warunkiem profesjonalnej naprawy. A zakup auta powypadkowego już po naprawie to 100% gwarancja problemów.

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #56626 Wysłany: 22 Paź 2007 09:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

junior1982 napisał:
Pewnie nasłuchaliscie sie opowiesci,kumpla co kupil na giełdzie spr z niemiec ibize z wstawioymi cwiartkami i dachem

Nie nasłuchałem się tylko znałem, a nawet 2 razy dał mi się karnąć złomem. DRAMAT!!!

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
misiek.leszko
Sympatyk kropek

Dni na forum: 429
Tematy: 0

Post #66633 Wysłany: 24 Lis 2007 00:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

misiu_k napisał:
Salonowe auto na 100% nie może być bite!!!!
Co najwyżej mogło mieć lekkie otarcie czy obite drzwi w transporcie ale to i tak z reguły jest sprzedawane po kosztach dla pracowników Fiat-a.

Oj jesteś w wielkim błędzie. Sam osobiście byłem świadkiem jednego przypadku:
- klient kupił auto i czekał na odbiór w salonie, a że serwis i myjnia były z tyłu budynku to mieli mu te auto przyprowadzić prosto pod salon. Znajomy z serwisu chciał sie "lekko" popisać i cofając dodał gazu i nie zauważył słupa oświetleniowego. Oczywiście autko "lekko" skasował. Krótki telefon na salon, klient przeproszony został że auta jednak nie otrzyma w terminie bo wystąpiła "mała" usterka i dostał auto zastępcze. Oczywiście o spotkaniu jego auta ze słupem nic się nie dowiedział. Auto trafiło na lakiernie i po tygodniu klient odebrał auto "bezwypadkowe" prosto z salonu. I co ty na to???

NIE WIERZCIE SALONOM I SERWISOM!!!!

I z tego co wiem od znajomych a kliku ich pracuje po różnych salonach na terenie Polski to takie przypadki trafiają się bardzo często.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uzziah
Puntoświr

Dni na forum: 487
Tematy: 18

Post #66638 Wysłany: 24 Lis 2007 02:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

misiek.leszko skoro byleś świadkiem takiego przypadku, dlaczego nie zareagowałeś i nie poinformowałeś o takim zdarzeniu właściciela salonu lub wręcz importera. Jeśli wszyscy będą to mieli w "pompie" to będzie tak dalej! I będą różne opowieści.
Co do głównego tematu: nawet jeśli się zdarzają przypadki uszkodzenia aut w salonach nie są one tak nagminne jak przeinaczanie przeszłości używanych aut. Prawie każde starsze auto miało jakąś "przeszłość" i tyle. Kto wierzy w to że można kupić paro letnie auto za małe pieniądze z małym przebiegiem, dobrym wyposażeniem i dobrze utrzymane jest naiwny. Jak to krowka napisał oszczędny płaci dwa razy...

ps Nawet jak jakimś cudem trafisz na auto z salonu, które spotkało się z latarnią to przynajmniej masz gwarancje!

Grzegorz1976
Ekstremista

Post #66854 Wysłany: 25 Lis 2007 00:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
ps Nawet jak jakimś cudem trafisz na auto z salonu, które spotkało się z latarnią to przynajmniej masz gwarancje!

A nawet jak to odkryjesz już po gwarancji to zawsze jeszcze sprawę można oddać do sądu.

misiu_k
Puntoświr

Dni na forum: 455

Post #66912 Wysłany: 25 Lis 2007 10:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak udowodnić dilerowi że sprzedał dwa lata temu uszkodzone i naprawione auto? Każdy teraz negocjuje jakieś rabaty które są nie ujęte na fakturze zakupu jest tylko cena końcowa. Diler będzie się upierał że sprzedał idealne auto i to klient miał nim wypadek a teraz próbuje wyłudzić coś od dilera. Jeżeli już jakimś cudem przyzna się do sprzedaży naprawianego auto to powie że klient o tym został poinformowany i otrzymał w związku z tym stosowny rabat. Sprawa po jakimś czasie jest nie do wygrania dlatego równie uważnie należy oglądać auto nowe jak auto używane.

Ekstremista

Post #66942 Wysłany: 25 Lis 2007 11:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

misiu_k to oczywiste. I nie napisałem że w sądzie sprawa prosta i na pewno wygrana. Ale są podstawy do walki. A czy po kupnie "lekko" bitego auta masz takie podstawy? Nie sądze.

pajaczek
Puntomaniak

Dni na forum: 492
Tematy: 0

Post #84476 Wysłany: 22 Sty 2008 21:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Naprawiane Punto grande to spore ryzyko bo jest wykonane z innych blach i wszelkie naprawy tego typu nadwozi wymaga specjalnego wyposażenia i innych metod naprawy. W serwisach fiata raczej o tym nie wiedzą lub nie mają takiego wyposażenia i trudno byłoby znaleść serwis blacharski który większą naprawę blacharską zrobi w pełni odpowiedzialnie bez ryzyka że auto zacznie pękać po jakimś czasie lub w razie wypadku będzie bezpieczne. Chociaż można popytać w serwisach opla bo oni mają większe doświadczenie z tego typu nadwoziami.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Terminalx
Sympatyk kropek

Dni na forum: 382
Tematy: 2

Post #84499 Wysłany: 22 Sty 2008 22:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

"bo jestem z wlkp, a to kraina oszczednych ludzi.pozdr"

Jak to sie mówi Oszczędny 2 razy traci Very Happy

[ Dodano: 22 Sty 2008 22:51 ]
Bite jest bite i tyle nie wiadomo co w nim siedzi, dlatego kupuje nowe odkad mnie stać Smile dla bezpieczeństawa i spokoju ducha, zapachu,gwarancji, a czy się opłaca no to jest pytanie retoryczne Question

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat