Jakiś czas temu skontaktował się ze mną (dzięki forum) użytkownik takiej Kropy jak moja, wymieniliśmy kilka maili i opisał mi problem z jego autem.
Na początek powiem, że jest to 1.3 MultiJet z chyba 2004 roku przebieg około 70k km...
Problem objawia się tym, że po osiągnięciu 120km/h ( o obrotach na razie nic nie wiem) zapala się kontrolka błędu silnika EOBD i auto przestaje się rozpędzać.
Na na razie wiem tylko tyle i niewiele mogłem doradzić, proponowałem tylko wizytę w ASO i jakieś oględziny oraz diagnostykę.
A może ktoś z Was domyśla się co mogło się stać tej Kropce?
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
EDi Moderator
Imię: Dawid
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 611
Tematy: 35 Skąd: Dębica
Problem objawia się tym, że po osiągnięciu 120km/h ( o obrotach na razie nic nie wiem) zapala się kontrolka błędu silnika EOBD i auto przestaje się
Witam, miałem podobnie w 1,9 jtd i winowajcą był przepływomierz powietrza, można go odpiąć i zobaczyć różnicę. Komputer i tak zarejestrował błąd, po ewentualnej wymianie przepływki, kasowanie błedu. Druga opcja filtr paliwa.
Pozdr.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach