Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Tylko do 120km/h potem koniec jazdy. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maciey
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 539
Tematy: 14

Post #54732 Wysłany: 16 Paź 2007 18:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakiś czas temu skontaktował się ze mną (dzięki forum) użytkownik takiej Kropy jak moja, wymieniliśmy kilka maili i opisał mi problem z jego autem.
Na początek powiem, że jest to 1.3 MultiJet z chyba 2004 roku przebieg około 70k km...
Problem objawia się tym, że po osiągnięciu 120km/h ( o obrotach na razie nic nie wiem) zapala się kontrolka błędu silnika EOBD i auto przestaje się rozpędzać.

Na na razie wiem tylko tyle i niewiele mogłem doradzić, proponowałem tylko wizytę w ASO i jakieś oględziny oraz diagnostykę.

A może ktoś z Was domyśla się co mogło się stać tej Kropce?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 611
Tematy: 35

Post #54832 Wysłany: 17 Paź 2007 07:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

może to coś w rodzaju elektronicznie blokowanej prędkości maksymalnej jak w MBW i Meśkach Wink Wink Wink żarcik oczywiście

a swoją drogą zaproś gościa na forum niech opisze dokładnie co i jak sie dzieje to napewno sie jakaś mądra rada znajdzie

lupo4801
Sympatyk kropek

Imię: Krzych
Dni na forum: 342
Tematy: 2

Post #88071 Wysłany: 03 Lut 2008 10:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Problem objawia się tym, że po osiągnięciu 120km/h ( o obrotach na razie nic nie wiem) zapala się kontrolka błędu silnika EOBD i auto przestaje się

Witam, miałem podobnie w 1,9 jtd i winowajcą był przepływomierz powietrza, można go odpiąć i zobaczyć różnicę. Komputer i tak zarejestrował błąd, po ewentualnej wymianie przepływki, kasowanie błedu. Druga opcja filtr paliwa.
Pozdr.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat