witam.mam problem z moim puntem mianowicie jak zalacze silnik to tak po ok 1 minucie zaczyna dziwnie stukać w okolicy pod cewkami i przechodzi z lewej na prawą stronę równomiernie wraz z obrotami silnika tylko na biegu jałowym nie slyszalne podczas jazdy.rozrząd zrobiłem bo mechanik myslał ze to wina napinacza lub pompy wody ale niestety nie.myslałem ze to może pompa oleju ale mechanik twierdzi że nie bo stukanie nie ustaje nawet po wciśnieciu sprzęgła(sprzęgło wymienione 2 miechy temu).
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
Nie wiem czo to to, czy akuurat to, ale.. w naszych kropkach przy przbiegach od 100+ kkm, zaczyna u niektórych stukać waek rozrządu, wyrabia się on jak i głowica, tam nie ma żadnych panewek itp, i to się wyciera i to wałek rozrządu tak stuk,a stuka na niskich.. u mnie czasami też postukuje. A czasami cały dzień i nic. Moim zdaniem to to..
O tych wałkach, powie ci każdy mechanik, co zna silniki FIRE na wylot...
ok ale moje auto ma dopiero 60 pare tyś przejechane udokumentowane.nie jestem zbyt poinformowany w tych sprawach ale czay wałek rozrządu nie jest wymieniany podczas wymiany rozrzadu(komplet)???
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
Tak generalnie to wałek zostanie do końca Kropka . Luz się robi w głowicy, gdzie obraca się wałek, i klepie czasami, o "Klepieee", to najlepsze określenie tego stukotu.. Chyba że u ciebie jest inny hehe:)
witam.wlaśnie byłem i innego mechanika podniósł auto i jego zdaniem to stukanie dochodzi z okolic misy olejowej i powiedział ze on stawia na sforzeń co wy na to??
merlin1212 Sympatyk kropek
Imię: Robert
Dni na forum: 142
Tematy: 1 Skąd: Łęczyca
Witam!!!!
U mnie też stukało i skończyło się na wymianie silnika.Panewki się dosłownie zeszlifowły na wale-remont był nieopłacalny-winą był brak smarowania-smok sie zapchał-i jechane było około 15 km z takim stukaniem.Teraz prawie nowy silniczek.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach