Mam już kropka 2lata.Kupiłem go od kolesia który sprowadza auta z Niemiec.
Rok produkcji- 1995
silnik- 1100
wersja- biedne ED ,3 drzwi
przebieg 105000km, aktualnie 140557km
Dodałem do niego co nieco: alarm,centralny zamek,halogeny,zegarek w podsufitce,zegary z obrotkiem,termometr,lampka w bagażniku,otwieranie tylnej klapy na pilota,kontrolka poziomu płynu spryskiwacza,kontrolka drzwi, pokrowce, audio.
Opony serja czyli 155/70/13 letnie PointS, a zimowe jeszcze nie wiem.
Naprawy przeprowadzam sam nie jeżdże po mechaniorach.Wymieniałem w nim już : sprzęgło,sonde lambda,map sensor,simering na wałku rozrządu,włącznik stopu,termostat,łożyska wahacza,amory no i rzeczy eksploatacyjne :klocki, szczęki, płyny, paski, świece i przewody zapł.,
I oto On-
Dziękuję za uwagę.
_________________ Puntomaniak
Dla forumowiczów służę Euroscanem
MK1 55ED 3D 95r 153kkm
TTI 770+Wilson Wittle Wil
MIO moov 200
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Malina Moderator
Imię: Daria
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 360
Tematy: 2 Skąd: Mikołów
Malina: masz rację, ED to tylko oznaczenie ekonomicznej skrzyni a nie wyposażenia, ale pewnie właśnie w S ją stosowano - maksymalnie ekonomiczne autko wtedy jest
Kropas spoko, może jakieś plany dalsze?
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304 => LPG sucks
czlowieksukcesu Puntoświr
Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 499
Tematy: 12 Skąd: wzgórze37 [Olsztyn/Toruń]
_________________ Punto mk1, 1.1 '99r. "Sole" + LPG
http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
Dzieki, kupiłem go na Słowacji.Po prostu jestem puntoświrem
[ Dodano: 09 Wrz 2008 19:02 ]
Teraz moje tanie Audio
Jednostka sterująca
Głośniki z tyłu 13cm Blaupunkt GTX, z przodu standardowe Magnaty.
A w bagażniku małe co nieco z allegro i trochę rzemiosła
Powiem wam ,że gra to wszystko przyzwoicie.4 kanały z radia pod głośniczki i paka z małego wmaka.Ja jestem zadowolony-bo czuć basiki na plecach
[ Dodano: 09 Wrz 2008 20:59 ]
Jeszcze pochwalę się moim patentem podświetlenia pokręteł od nawiewów.Dałem tam czerwone diodki.
[ Dodano: 11 Wrz 2008 20:03 ]
Dodatkowo zamontowałem przekaźniki świateł, po to by uchronić przełącznik pod kierownicą.Żarówki mam teraz Tungsram +60% 55\60W
A wygląda to tak:
Wcześnie przed zamontowaniem przekaźników napięcie mierzone na żarówce było mniejsze o ponad 1volt od napiecia na akumulatorze.
Po zabiegu jest takie samo
Zrobiłem osobną instalację, orginalna pozostała nienaruszona.Dałem nowe kostki na żarówki, a te orginalne zaizolowałem.Przewód od aku. dałem 4 mm2 a do żarówek 1.5 mm2.Wszystkie przewody w czarnym peszlu i wygląda jak orginał.Bezpieczniki zastosowałem 10A w sumie 4 sztuki.Obudowa bezpieczników została zakupiona na szrocie z mazdy 626.Szukałem orginalnej ale nie było.
_________________ Puntomaniak
Dla forumowiczów służę Euroscanem
MK1 55ED 3D 95r 153kkm
TTI 770+Wilson Wittle Wil
MIO moov 200
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach