Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Tylne zawieszenie 97' 103 000 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
lukaszek
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 679
Tematy: 2

Post #17412 Wysłany: 05 Kwi 2007 22:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam
od jakiegoś czasu słyszę z tyłu stukanie byłem na stacji diagnostycznej i do wymiany ma tylne tuleje 2 szt i teraz dylemat jakie kupić ma ktoś sprawdzony towar bo na allegro od 45 zł CX firmy czy jakoś tak zakładał ktoś i może coś powiedzieć a teraz pytanie nr.2 bo nie wiem czy jechać do warsztatu czy dać znajomemu do zrobienia czy po wymianie tych tulejek trzeba jechać na zbieżność ??
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Xyś
Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 932
Tematy: 52

Post #17413 Wysłany: 05 Kwi 2007 22:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

1, jak ja wymieniałem w swoim zapłaciłem za jeden komplet naprawczy cos koło 80 zł
2. jak ja sam zrobiłem to TY tez dasz rade !! po co komus płacic !!! 4 godzini roboty nie majac profesjonalnego sprzetu warsztatowego i po krzyku Smile
3. tylnia os nie jest nastawna i nie trzeba ustawiac zbierznosci Smile

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #17417 Wysłany: 05 Kwi 2007 23:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Xyś napisał:
1, jak ja wymieniałem w swoim zapłaciłem za jeden komplet naprawczy cos koło 80 zł
2. jak ja sam zrobiłem to TY tez dasz rade !! po co komus płacic !!! 4 godzini roboty nie majac profesjonalnego sprzetu warsztatowego i po krzyku Smile
3. tylnia os nie jest nastawna i nie trzeba ustawiac zbierznosci Smile

dokladnie tyle ze u mnie poszlo troche dluzej gdyz z jednej strony zapiekla sie sruba ale poszlo cienka tarczka i katowka i poszlo Wink

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kotam
Sympatyk kropek

Dni na forum: 609
Tematy: 1

Post #75538 Wysłany: 28 Gru 2007 14:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

odświeżę trochę temat
Jakiej firmy zestawy naprawcze byście polecali ?
Np:
http://moto.allegro.pl/item286111009_zestaw_naprawczy_wahacza_tyl_fiat_punto_lancia_gwr.html
http://moto.allegro.pl/item288274779_zestaw_naprawczy_wahacza_tylnego_fiat_punto.html

Myślę ze wytrzymalsze będą te zestawy które mają łozyska z metalowym koszem (występują tez z plastikowym koszem).
Co o tym myślicie?

Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #75540 Wysłany: 28 Gru 2007 14:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Plastikowy kosz to gruba pomyłka, u mnie przy ok 100tyś wymieniałem tą tuleję, to łożyska razem z koszem (metalowym Exclamation ) były starte na proch, więc o trwałości plastikowych lepiej nie myśleć...

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kotam
Sympatyk kropek

Post #75611 Wysłany: 28 Gru 2007 17:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A może ktoś sie orientuje czy w zestawie naprawczym firmy CX są łożyska z metalowym koszem? (pierwszy link)

Puntomaniak

Imię: damian
Dni na forum: 385
Tematy: 20

Post #75860 Wysłany: 29 Gru 2007 11:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no na zdjęciu widać że są metalowe kosze. ja wymieniałem już dwa razy i jeśli nie chcesz dodatkowo wymieniać przewodów hamulcowych to radze dać do mechanika.odo mnie wziął 40 zł ale mam spokuj,

Moderator

Post #75873 Wysłany: 29 Gru 2007 13:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A co mają do tego przewody hamulcowe?
Ja wymieniałem sam i fakt, na przewody trzeba uważać, żeby nie urwać, ale można to spokojnie zrobić, a kasa zostaje w kieszeni (no i przy okazji czegoś się człowiek nauczy).

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
WYTRYH
Puntomaniak

Imię: damian
Dni na forum: 385
Tematy: 20

Post #75916 Wysłany: 29 Gru 2007 16:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

owszem ale jeśli chcesz to zrobić sprawniej to lepiej wachacz całkiem wyjąć a wtedy trzeba odkręcić przewód hamulcowy co sie żadko udaje i wyczepić linkę od ręcznego. jak ma się kanał to można to zrobić beż odkręcania wężyków ale jest troche przeje....
ale bądż twardy

Moderator

Post #75933 Wysłany: 29 Gru 2007 16:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://fiatpunto.com.pl/topic2290.html da sie i nie trzeba aż tak "twardym" być do tego Szczerbol

kotam
Sympatyk kropek

Post #75939 Wysłany: 29 Gru 2007 17:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

przepraszam ze przeszkadzam w konwersacji na temat czy odkręcić wężyk hamulcowy czy nie Mr. Green
ale właściwie nikt mi konkretnie nie odpowiedział na pytanie jakich firm zestawy naprawcze polecacie i co sądzicie o tych zestawach z linków

Monkey Mod

Post #75941 Wysłany: 29 Gru 2007 17:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie trzeba zadnych przewodow odkrecac Exclamation Exclamation a co do tych zestawow to w fabryce zrobili juz blad z tym bo to moze jezdzic troche ..... tyle ze jak zakladli to slabo zabezpoieczyli przed woda itp... dostaje sie tam rdza sie robi i w d**e dlatego to dostaje... u mnie po wymianie tych zestawow napchalem mnostwo smaru tam zabezpieczone jest lepiej wszystko jak bylo Smile poki co mam juz na nich 30 tys zrobione i wsio gra i nie widac zeby kola krzywo stay czy cos w tym stylu... wszystko ladnie zabezpieczone preparatami antykorozyjnymi...duzo smaru Szczerbol i gra wsio Smile STax oo co Ci chodzi o tulejki lozyska ktore siedza w takim plastiku taki koszyczek czy o ta tulejke plastikowa ?? bo jezeli o ten koszyczek lozyska to u mnie oryginalnie wlasnie to byl plastik.... i chodzilo by dalej tak jak mowie ale jak zostalo rozebrane to sama rdza byla w tym... tak wiec jak mowie slabo zostalo wszystko zabezpieczone,ale to jest akurat szybka i prosta wymian to wiec jakis plus jest Smile

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
STax
Moderator

Post #75943 Wysłany: 29 Gru 2007 18:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
STax o co Ci chodzi o tulejki lozyska ktore siedza w takim plastiku taki koszyczek czy o ta tulejke plastikowa ?? bo jezeli o ten koszyczek lozyska to u mnie oryginalnie wlasnie to byl plastik.... i chodzilo by dalej tak jak mowie ale jak zostalo rozebrane to sama rdza byla w tym... tak wiec jak mowie slabo zostalo wszystko zabezpieczone,ale to jest akurat szybka i prosta wymian to wiec jakis plus jest Smile

To nie mnie o to chodzi tylko koledze, który założył temat Szczerbol
I ja zrozumiałem, że mu chodzi o samo łożysko, ta tulejka cała jest chyba zawsze plastikowa.

Thomas
Monkey Mod

Post #75944 Wysłany: 29 Gru 2007 18:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no ta sama tulejka jest zawsze plastikowa gdyz ona rozpiera te lozyska jak skrecamy wachacz to ona poddaje sie speczaniu... dzieki niej to jest tez takie zabezpiecznie przred odkreceniem,kasuje luz itp ...

Image
kotam
Sympatyk kropek

Post #75967 Wysłany: 29 Gru 2007 20:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

THOMASchodzi mi o ten koszyczek w łożysku
Pytam się, bo na allegro widziałem z plastykowym i metalowym koszyczkiem i nie wiem który kupić.
A firma CX może być?

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat