Hejka.
W moim kropku popsuła się ostatnio sonda, dałem ją do warsztatu, lecz "fachowiec" krzyknął mi za nią 180 zł. Chcę się was poradzić czy naprawde jestem narażony na aż taki wydatek??
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
tome_3 Puntoświr
Imię: Tomek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 160
Tematy: 5 Skąd: Piaseczno
180 zł za sondę to jak za darmo ja dałem 250 zł i nie bawiłem się w jakiś szajs uniwersalny dałem taka sondę jaka ma być i kropka chodzi jak pszczółka.
Bartez Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 145
Tematy: 1
Również wydaje mi się, że 180zł nie jest wygórowaną ceną. Możesz zapytać się jakiej marki będzie ta sonda - jak Bosch'a to wszystko ok. Wymiana sondy to dla mechanika 4 minuty. Jest ona przecież na wierzchu. Problemem może być jak wspomniał BobMF trudność odkręcenia, bo gwint jest zapieczony, czasem samemu robiąc można nawet nieumiejętnie urwać sondę zostawiając gwint w kolektorze. Mi osobiście gładko się odkręciła - jedno mocniejsze szarpnięcie większą grzechotką i poszło. Wybór należy do Ciebie.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach