| Autor |
Wiadomość |
michał45241
Puntomaniak
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 324
Tematy: 8 Skąd: Siennica
|
kupiłem niedawno kropka hgt i niewiem na jaki olej wymienic?niewiem tez co było? co polecacie do tego silniczka?jestem tu nowy wiE sorka jeśli cos zrobiłem nie tak... |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
uki1906
Puntoświr
Imię: Łukasz
Dni na forum: 328
Tematy: 6 Skąd: Zamość
|
O olejach bylo juz wiele tematow. Najpierw podaj przebieg. Ja polecalbym ci motul. |
|
|
|
|
 |
michał45241
Puntomaniak
|
125000 osobiscie zastanawiam sie nad castrolem edge ale nie bardzo sie orientuje co i jak z tym silnikiem wczesniej jeżdziłem mk1 1.1 i on znosił wszystko nawet olej maszynowy hehe |
|
|
|
|
 |
romson10
Puntoświr

Dni na forum: 178
Tematy: 9 Skąd: wwy
|
Kujawski polecam a tak serio to poszukaj tego tematu jest bardzo obszerny  |
_________________ Wiesz Kto Się Buja Tą Gablotą ? Wiesz Kto Rzuca Flotą ? Wiesz Kto To... Kto Się Wozi Jakby Wygrał w Totku ? Tak... To Romson ! Klik, Klik Kotku :] http://fiatpunto.com.pl/topic10111.html |
|
|
|
 |
michał45241
Puntomaniak
|
nie bardzo bo ludzie będą sie za nalesnikami oglądac  |
|
|
|
|
 |
2rotor
Puntoświr

Imię: Karol
Dni na forum: 487
Tematy: 5 Skąd: Toruń
|
| michał45241 napisał: |
nie bardzo bo ludzie będą sie za nalesnikami oglądac  |
Do tego silnika lej taki jak zaleca FIAT czyli Selenię, sprawdzone empirycznie - najlepiej chodzi i nie klekoczą popychacze. |
_________________ Fiat Punto GT-R
Fiat 126p 1983 594cc
Fiat Seicento 899cc 1998
...the Italians always get it right
Powered By
 |
|
|
|
 |
uki1906
Puntoświr
Imię: Łukasz
Dni na forum: 328
Tematy: 6 Skąd: Zamość
|
Castrol Edge- slyszalem, ze syf zostawia w silniku i go nie wyplukuje dobrze. Ja wlalem w swojego ropopijca motul i powiem ci, ze slychac wyciszenie sie silnika. Takze polecam. Jesli chodzi o przebieg, to lej polsyntetyk. Z tego, co wiem Fiat od poczatku leje polsyntetyki. |
|
|
|
|
 |
maverick
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 272
Tematy: 8 Skąd: Brzeszcze
|
ja jezdze w swojej na pol syntetycznym Shell. ale chyba zmienie na Mobila, jakos mam wieksze zaufanie do niego. chociaz i na shellu silnik pracuje dobrze. |
_________________ Punto HGT, 136KM, czego chciec wiecej...
http://fiatpunto.com.pl/topic7358.html |
|
|
|
 |
michał45241
Puntomaniak
|
ja zalałem w końcu elfa 10w 40 i silnik pracuje dużo ciszej i ma przyjemniejszy dzwiek niby to tylko olej a zmiane słychać chyba przy nim zostane...maverick co ile wymieniasz w swojej hg-cie olej bosłyszałem ze użytkownicy tej wersji wymieniają czesciej a ja jestem od niedawna posiadaczem HGt(super auto wilk w owczej skórze  |
|
|
|
|
 |
maverick
Puntoświr

|
ja zmieniam co 10.000km albo raz w roku. Zgadzam sie z Toba co do auta. Szczegolnie widoczne to jest jak wychylasz sie i zaczynasz wyprzedzac:) ten z przeciwka widze ze Punto i zaczyna mi baran migac dlugimi co robie:) a wlasciciele BMW to juz wogole nie moga wyjsc z podziwu i paru probowalo sie scigac ze mna na kretej drodze po tym jak ich wyprzedzilem:) niby olej olejem, ale jak tacie gdy kupic nowe seicento po 1.500km zmienilem fabryczny VS na Mobil 1 0W 40 to dalo sie zauwazyc znaczaca roznice w pracy silnika, szczegolnie zima. |
|
|
|
 |
michał45241
Puntomaniak
|
a propo tych bmw to njsmieszniejsi są ci w e36 myslą ze niewiadomo czym jeżdżą a tu zwykłe niebieskie lekko obniżone punto robi ich jak chce niewazne czy ze świateł czy w trasie za to kocham ten samochodzik, a mam jeszcze pytanko jak z rozrządem co ile wymieniasz jaki koszt i czy pasuje od czegoś innego? bo jak w moich okolicah wchodze do sklepu i pytam o co kolwiek do hgt torobią oczy jak 5zł i nie ogarniają o czym mówie hehe |
|
|
|
|
 |
maverick
Puntoświr

|
no to wtedy im mowisz ze chcesz do punto 1.8 a co do rozrzadu to nie powiem Ci jakie ceny:) bo moj mial zmieniany rozrzad 6.000km przed kupnem przeze mnie:) |
|
|
|
 |
michał45241
Puntomaniak
|
powiedziałem im dzis za same części rolka pasek napinacz i pompe wody krzykneli 540 zl robota 200 ale kumpel załatwił mi p cenach detalicznych i wszystko skf za 430 zawsze to taniej |
|
|
|
|
 |
|
|