Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Subwoofer Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #176590 Wysłany: 04 Paź 2008 11:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mariano italiano: 2 lata temu kupiłem JVC KD-G322 za marne 350zł i etui było w zestawie. szkoda tylko, że nie jest mi do niczego potrzebne, więc uważam, że lepiej, że sprzedają radia taniej, ale bez etui, które w razie czego można samemu dokupić Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
DaRoN
Puntoświr

Imię: Darek
Dni na forum: 671
Tematy: 8

Post #176594 Wysłany: 04 Paź 2008 12:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Samo ignoranckie spojrzenie:
"a sam jestem zwolennikiem PIONEER od dawnych lat jeszcze za czasów kaseciaków" świadczy o złym podejściu do tematu.
Jest ono w Twoim wypadku emocjonalne, zaś winno być problematycznym.

Puntomaniak

Dni na forum: 340
Tematy: 12

Post #176873 Wysłany: 04 Paź 2008 21:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

konczac temat radioodtwarzaczy to sa dwie firmy ale juz w grubych cenach..Alpina ze wzgledu na dobra koncowke mocy i wszelakie sterowanie to subem to filtrami itp..i pionki od modelu 5xxx. mowie ci zadnych TUB bo to nie gra tylko buczy zadnych aktywnych subów(czyli z wbudowanym wzmacniaczem bo najczesciej przetworniki sa bardzo slabe)

cos niskim kosztem pod wzmacniacz bo w innym przypadku nie ma co myslec o subie(wzmak najlepiej Alpine V12 ewentualnie \sony xployd ze starszych modeli) to kupic glosnik chociaz za te 100zł i zrobic za drugie sto pod niego skrzynke na wymiar pod bagaznik i to juz jakos zagra BASEM.
ja osobiscie mam Wzmak Alphasonic al1500 900watt rms na 1ohm i glosnik Carpower Sonic 15"(38cm) dwucewkowy kazda cewka po 400rms na 1ohm spiete na kondensatorze 1farad.

Pamietaj ze przy podlaczeniu suba i wzmaka licza tez sie kable..nie ma co sie pchac w cos najtanszego.. ja u siebie pod tak potezny zestaw mam kabel glosnikowy od suba do wzmaka 4mm2(16zł za metr) a zasilanie i mase 25mm2 (20zł za metr)takze licz sie z tym ze sub potrzebuje dosyc duzo pradu zeby dobrze i czysto zagrac..nie sugeruj sie moim zestawieniem poniewaz....:

na taki niskobudzetowy subik wystarczy okablowanie jakies 2.5mm2 od suba do wzmaka, 10mm2 do + z akumulatora i masa pod jakas gola blache w bagazniku(w zaleznosci od dlugosci samochodu srednio jakies 5metrów, do tego remote(cienki kabelek zalaczajacy wzmacniacz przy wlaczeniu radia-bardzo niskie koszta obojetnie jaki wsumie) ,chinch 5metrów , i konwerter liniowy zeby zrobic wyjscie chinch na radiu do wzmacniacza. chyba nic nie pominalem.

przy takim "slabym" sprzecie koszt okablowania to jakies powiedzmy 100zł około..

Jezeli potrzebujesz jakis konkretniejszych rad co do sprzetu jaki byc chcial albo technicznych to pisz na priv! pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #176897 Wysłany: 04 Paź 2008 21:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam Kenwood 3037 AY. 4x50, rzeczywistej 4x30 RMS. Naprawdę gra ładnie, i ma dość dużą moc.

Image

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lukaszflis
Puntomaniak

Dni na forum: 340
Tematy: 12

Post #177502 Wysłany: 07 Paź 2008 12:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas jesli moge negowac mam to samo radio i test robiony na pomierniku uwierz mi 30rms to na papierku ma magiczne 18watt rms na kazdy kanal czyli bez rewelacji..jak kazde radio zreszta..;]
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #177510 Wysłany: 07 Paź 2008 12:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak przy 1% THD ma nie całe 18.

Max moc RMS to jednak 31RMS przy 9%THD. Mój kenwodzik ma najmniejsze zniekształcenia przy max mocy Smile. Aczkolwiek są i tak za duże by słuchać..

http://adas.w.tkb.pl/Artykul/test%20radii%20mp3.pdf

Polecam Smile)

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat