mariano italiano: 2 lata temu kupiłem JVC KD-G322 za marne 350zł i etui było w zestawie. szkoda tylko, że nie jest mi do niczego potrzebne, więc uważam, że lepiej, że sprzedają radia taniej, ale bez etui, które w razie czego można samemu dokupić
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304 => LPG sucks
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
DaRoN Puntoświr
Imię: Darek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 671
Tematy: 8 Skąd: Cracovia
Samo ignoranckie spojrzenie:
"a sam jestem zwolennikiem PIONEER od dawnych lat jeszcze za czasów kaseciaków" świadczy o złym podejściu do tematu.
Jest ono w Twoim wypadku emocjonalne, zaś winno być problematycznym.
_________________ Fiat Punto 1.2 ELX @ 60KM - napędzany Shell VPower Racing
lukaszflis Puntomaniak
Dni na forum: 340
Tematy: 12 Skąd: Szczecin
konczac temat radioodtwarzaczy to sa dwie firmy ale juz w grubych cenach..Alpina ze wzgledu na dobra koncowke mocy i wszelakie sterowanie to subem to filtrami itp..i pionki od modelu 5xxx. mowie ci zadnych TUB bo to nie gra tylko buczy zadnych aktywnych subów(czyli z wbudowanym wzmacniaczem bo najczesciej przetworniki sa bardzo slabe)
cos niskim kosztem pod wzmacniacz bo w innym przypadku nie ma co myslec o subie(wzmak najlepiej Alpine V12 ewentualnie \sony xployd ze starszych modeli) to kupic glosnik chociaz za te 100zł i zrobic za drugie sto pod niego skrzynke na wymiar pod bagaznik i to juz jakos zagra BASEM.
ja osobiscie mam Wzmak Alphasonic al1500 900watt rms na 1ohm i glosnik Carpower Sonic 15"(38cm) dwucewkowy kazda cewka po 400rms na 1ohm spiete na kondensatorze 1farad.
Pamietaj ze przy podlaczeniu suba i wzmaka licza tez sie kable..nie ma co sie pchac w cos najtanszego.. ja u siebie pod tak potezny zestaw mam kabel glosnikowy od suba do wzmaka 4mm2(16zł za metr) a zasilanie i mase 25mm2 (20zł za metr)takze licz sie z tym ze sub potrzebuje dosyc duzo pradu zeby dobrze i czysto zagrac..nie sugeruj sie moim zestawieniem poniewaz....:
na taki niskobudzetowy subik wystarczy okablowanie jakies 2.5mm2 od suba do wzmaka, 10mm2 do + z akumulatora i masa pod jakas gola blache w bagazniku(w zaleznosci od dlugosci samochodu srednio jakies 5metrów, do tego remote(cienki kabelek zalaczajacy wzmacniacz przy wlaczeniu radia-bardzo niskie koszta obojetnie jaki wsumie) ,chinch 5metrów , i konwerter liniowy zeby zrobic wyjscie chinch na radiu do wzmacniacza. chyba nic nie pominalem.
przy takim "slabym" sprzecie koszt okablowania to jakies powiedzmy 100zł około..
Jezeli potrzebujesz jakis konkretniejszych rad co do sprzetu jaki byc chcial albo technicznych to pisz na priv! pozdrawiam
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
Adas jesli moge negowac mam to samo radio i test robiony na pomierniku uwierz mi 30rms to na papierku ma magiczne 18watt rms na kazdy kanal czyli bez rewelacji..jak kazde radio zreszta..
Adas Puntoświr
Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach