Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Subwoofer Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Jack
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 280
Tematy: 11

Post #169708 Wysłany: 16 Wrz 2008 12:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich!
Chciałbym zamontować w moim punciaku subwoofer od zestawu komputerowego i chciałem się dowiedzieć czy ktoś już próbował podłączać coś takiego jak podłączyć nie mam wzmacniacza a na subwoofer moje radio nie ma wyjścia oto moje radio http://www.allegro.pl/item435184831_jvc_kd_g342_343_fv_gw_24m_sklep_gliwice.html#photo.
Czy daje to jakis efekt w bagażniku bo w domu gra świetnie.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #169710 Wysłany: 16 Wrz 2008 12:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Możesz podłączyć sub zamiast jednego tylengo głośnika, ale efekt będzie marny. Lepiej kup wzmacniacz i to wzmacniacz podłącz pod tylne kanały radia i dopiero przez to podłącz wzmacniacz.

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #169727 Wysłany: 16 Wrz 2008 13:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm.. Kup se seryjnego suba do Punto1/Punto2. nie wymaga radia z wyjściem Chinch. Podłączasz razem z tylnymi głośnikami.. Ma w sobie wzmaka:).

http://fiatpunto.com.pl/topic7805.html

Polecam te rozwiązanie. Kupisz go od 100 do 200 zł, poluj max cene 120zł. Więcej nie ma sensu..

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
adi.degora
Moderator

Dni na forum: 590
Tematy: 15

Post #169917 Wysłany: 16 Wrz 2008 20:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Który (kolorystyczny) model tego radyjka kolega uzytkuje? I czy jest zadowolony? Bo wlasnie tez sie do takiego przymierzam Smile

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
maxx_krk
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24

Post #170475 Wysłany: 18 Wrz 2008 12:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sub org np tu: http://moto.allegro.pl/item438626906_subwofer_fiat_punto_ii.html

Moje Punto Mk2 : http://fiatpunto.com.pl/post176091.html#176091

&
-->Grawerstwo ręczne i maszynowe/Pieczątki
-->GSM Telefony, Akcesoria, Sim-locki i naprawy
-->PRACUJ.pl / ogłoszenia

ZAPRASZAM ! Smile
DaRoN
Puntoświr

Imię: Darek
Dni na forum: 671
Tematy: 8

Post #171581 Wysłany: 21 Wrz 2008 14:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi nie kupuj. To radio ma kompletnie skopane usability.

Moderator

Post #171585 Wysłany: 21 Wrz 2008 14:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DaRoN napisał:
adi nie kupuj. To radio ma kompletnie skopane usability.

Coś więcej na ten temat? Bo mnie zagiąłeś teraz..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
DaRoN
Puntoświr

Post #171591 Wysłany: 21 Wrz 2008 14:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Byłem na kupnie radyjka jakiś czas temu. I tak się złozyło, ze akurat dwóch kumpli również.

Stające obok siebie cenowo: JVC G342, Pioneer DEH2900 i Kenwood W3041 były idealnie wybrane. Jeden wybrał JVC, drugi Pionka, a ja Kenwooda.

I teraz tak:
JVC - poruszanie się po menu to jakaś kompletna klapa, już nie mówiąc o tym, że trzeba zapamiętywać jakieś dziwne kombinacje przycisków, zeby się do tegoż menu dostać. Ma ochydny wyświetlacz, który całkowicie psuje klimat w samochodzie. Jest biały i za jasny. Kiepsko wygląda. Radyjko jest do tego najsłabsze z całej stawki (tak tak, jest najsłabsze - bodaj po 18W na kanał).

Pioneer - ma juz dużo lepsze usability, ma spoko tuner i ogromną moc, która niestey... słychać kiedy się mu przykopci. Zaczyna tak żałośnie grać przez te swoje MOSfetki, że to przechodzi ludzkie pojęcie. Nie sądziłem, że takie radio może grać tak płytko i nierównomiernie.
Przycisk od głośności sprawia wrażenie jakby miał odpaść (być moze to wina egzemplarza). Wyświetlacz również jest nieco biedny...

Kenwood - szczęściarz ze mnie, że nie wybrałem tamtych radyjów. Kenwoodzik jest mocny, ma proste i LOGICZNE dwa menu (pod dwoma różnymi przyciskami), w komplecie dostaje się przyjemny pokrowiec na panel. Wyświetlacz jest inny niż w konkurencji (taki jak w amplitunerach). Bardzo dobry tuner.
Wadą jest natomiast to, że bardzo łatwo dostać się do ustawień dźwięku poprzez przypadkowe wciśnięcie dżoja (kręcidła od volume). Dźwięk jak na tę cenę - miażdzący tamtejsze dwa grajencje.

Moderator

Post #171594 Wysłany: 21 Wrz 2008 15:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pionka nie chcę, nawet nie biorę pod uwagę. Co do tego JVC.. cholera no Smile Wyświetlacz ma w mojej opinii bardzo ładny i przede wszystkim czytelny Razz Widac mamy zupełnie różne gusta. Co do obsługi to w JVC podoba mi sie że wszystkie wazne przyciski są po lewej stronie, nie trzeba ganiac paluchami po całym panelu ('trochę' pobawiłem sie takim radyjkiem w Norauto, obsługa też nie wydała mi sie jakos specjalnie trudna, mógłbyś rozwinac temat "kombinacji" z menu?). Twojego Kenwooda też brałem swego czasu pod uwagę, ale zniechęcił mnie wygląd, ... wyświetlacz Razz i wlasnie fakt że menu jest pod volume`m, zawsze wydawało mi sie to fajnym bajerem ale teraz jak zainteresowałem sie tematem to wyszlo mi że same problemy przez to (mam na mysli wlasnie przypadkowe wchodzenie w menu, ktore zdarzało mi sie nawet w sklepie, a co dopiero w samochodzie podczas jazdy). Cóż. Smile Gdybym nie oglądał wczesniej wspomnianego przez Ciebie kenwooda to pewnie Twoj post dałby mi do myślenia Razz Tym niemniej dzieki.

DaRoN
Puntoświr

Post #171596 Wysłany: 21 Wrz 2008 15:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W JVC, zeby wejść gdzieś do jakiegos menu (już nie pamiętam jakiego) trzeba wcisnąć kombinację dwóch zupełnie abstrakcyjnych klawiszy. W Kenwoodzie wystaczy jednego przytrzymać...

Moderator

Post #176497 Wysłany: 04 Paź 2008 06:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DaRoN napisał:
W JVC, zeby wejść gdzieś do jakiegos menu (już nie pamiętam jakiego) trzeba wcisnąć kombinację dwóch zupełnie abstrakcyjnych klawiszy. W Kenwoodzie wystaczy jednego przytrzymać...

W JVC (przynajmniej tym o ktorym mowa) też starczy przytrzymac jeden przycisk Smile

lukaszflis
Puntomaniak

Dni na forum: 340
Tematy: 12

Post #176522 Wysłany: 04 Paź 2008 08:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jezeli chcesz aby subwoofer gral jakimkolwiek basem to nie baw sie tak jak ci polecaja tutaj w oryginalny sub z Punto 2 aktywny ze wzmacniaczem poniewaz ten wzmacniacz ma smieszna moc a i glosnik nie jest górnolotny

nie masz wyjsc chinch w radiu?zaden problem wchodzisz na allegro i zamawiasz za 20-25zł konwerter liniowy(jest to przejsciówka która wpinasz pod dwa kanały radia a daje ci wyjscie chinch. sprzet dosyc dobry jakosciowo takze o jakosc dzwieku na poczatku sie nie martw

nastepnie wzmacniacz.z w miare tanich uzywek polecam ci Alpine V12 ze starej serii mozna okazyjnie wyrwac z allegro.(wystrzegaj sie Voicekraft,toxic i innych tanich wynalazkow)

co do samego suba to polecam na sam poczatek kupno samego glosniczka 25cm czyli 10" Alpharda czerwony model do 100zł. jakos to zagra wiadomo bez cisnienia w aucie i jakiegos fruwania blach ale moze i to dobrze bo wygluszenie samochodu tez troche kosztuje i pieniedzy i czasu

skrzynke bardzo prosto jest samemu zbic.plyta 18-22mm kontówka do środka 100wkrętów jakas mata badz gabka do wygluszenia i masz za jakies 100zł skrzynie idealnie wycieta pod swój bagażnik.

to jest opis w miare konkretny jezeli chcesz miec bassss a nie zwyczajne nierozróżnialne od siebie bumbumbum...;] pozdrawiam

jezeli chodzi o radyjko to spokojnie wystarcza jakas jednostka typu kennwood na poczatek za te 250zł ale bierz koniecznie radio z aux zewnetrznym poniewaz musisz sie liczyc z tym ze tanie odtwarzacze na naszych mocno dziurawych drogach nie radza sobie rewelacyjnie z plytkami(przerywanie podskakiwanie cd na dziurach).

tyle ode mnie.dzieki
mariano italiano
Puntoświr

Dni na forum: 571
Tematy: 7

Post #176552 Wysłany: 04 Paź 2008 10:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobre radia PIONEER zaczynają sie od 700 zł w górę Panowie porównują z JVC w przedziale cenowym do 250 zł to najniższa półka nawet nie ma etui na panel. Ja sam jestem zwolennikiem PIONEER od dawnych lat jeszcze za czasów kaseciaków Very Happy i nie narzekam. Oczywiście można polecić produkty Alpine.
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #176567 Wysłany: 04 Paź 2008 10:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mariano italiano napisał:
JVC w przedziale cenowym do 250 zł to najniższa półka nawet nie ma etui na panel.

Jeśli posiadanie etui na panel świadczy o jakości radia, to chylę czoła przed znawcą tematu CA... hahaha
To po pierwsze, a po drugie temat dotyczy subwoofera a nie radia.

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mariano italiano
Puntoświr

Dni na forum: 571
Tematy: 7

Post #176575 Wysłany: 04 Paź 2008 11:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Temat dotyczy subwoofera a wszyscy rozmawiają na temat odtwarzaczy. Etui na panel nie jest wyznacznikiem jakości ale musisz przyznać że zestaw jest okrojony o te głupie etui. Budżetowy sprzęt taki jest i nie można się wiele po nim spodziewać.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat