Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Falowanie na luzie/po zdjęciu nogi z gazu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Marcin82
Forumowicz

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 116
Tematy: 1

Post #170044 Wysłany: 17 Wrz 2008 10:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na początku jako że jestem tu nowy ot chciałem się przywitać Smile
Jestem Marcin i "złośnikiem" jeżdżę już prawie 3 lata.
Mój problem polega na spadaniu obrotów w momencie wysprzęglania, zakres tego spadku jest różny czasami jest tak duży że auto potrafi zgasnąć. W momencie falowania obroty według wskazań po podłączeniu do egzaminera spadają do 500 a czasami nawet niżej. Dzieje się to tylko na zagrzanym silniku. Czasami po takim zgasnieciu zapala się kontrolka CHECK lub KŁÓDKA.
Na egzaminerze wyszedł taki oto błąd - P1135.
Mam program w domu i wtyczke więc może dowiem się czegoś nowego.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. W szukajce niczego nie znalazłem Sad

UNIDEN 520 XL + HUSTLER IC 100
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #170046 Wysłany: 17 Wrz 2008 10:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Marcin82: wyczyść silnik krokowy... Tak mi się te objawy kojarzą.

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Pakito007r
Sympatyk kropek

Dni na forum: 115
Tematy: 7

Post #171194 Wysłany: 20 Wrz 2008 12:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam też takie objawy ale dziś mi się to zaczeło dziac... A dopiścic go muszę by idealnie działał

Forumowicz

Imię: Marcin
Dni na forum: 116
Tematy: 1

Post #171747 Wysłany: 21 Wrz 2008 20:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Inne spostrzeżenie jest taki że dzieje mi się to tylko w sytuacji kiedy wysprzęglam, jak auto jest na biegu (tzn w czasie jazdy) z obrotami nic się specjalnego nie dzieje, auo jeździ normalnie. Mam obawy że może to być wina potencjometru w pedale gazu (to 1,2 16v) bo tylko w jednym położeniu gazu to się dzieje, ale z drugiej strony powinno to wtedy dziać się też w czasie normalnej jazdy a tak nie jest Sad pojawia się to tylko przy przegazowywaniu na luzie bądź po zdjęciu nogi z gazu. Ten krokowiec wydaje mi się mało prawdopodobny ale będę musiał od czegoś zacząć. Da radę to zrobić samemu ??

UNIDEN 520 XL + HUSTLER IC 100
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
darom182
Sympatyk kropek

Dni na forum: 96
Tematy: 3

Post #177412 Wysłany: 06 Paź 2008 21:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam to samo tylko mi po podłączeniu do examina pokazuje błąd ciśnienia na kolektorze dolotowym , który został pomierzony w ASO i nic sie z nim nie dzieje, nawet jak zaświeci mi check to samochód pracuje normalnie, w aso powiedzieli mi ze to pewnie czujnik przy kolektorze ktory kosztuje 600zl,
pojechalem do innego meczanik i pstwierdzil ze przepustnica moze byc brudna i przez to falowanie przy wysprzeglaniu i spadek cisnienia

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat