Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Upierdliwości Punto mk2 - ten typ tak ma ;) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 654
Tematy: 23

Post #55430 Wysłany: 18 Paź 2007 22:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja kiedyś swoje poprzednie radio wyjmowałem (w lato) jak było po długiej jeździe i się poparzyłem Mr. Green

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 470
Tematy: 24

Post #55502 Wysłany: 19 Paź 2007 09:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czyli kupujemy żarełko w fast-food'zie, kładziemy go na półeczce nad radiem i gdy jedziemy do domu to mamy pewność że nam jedzonko nie wystygnie Very Happy

PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR.
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 610
Tematy: 35

Post #55507 Wysłany: 19 Paź 2007 09:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niedziu napisał:
Czyli kupujemy żarełko w fast-food'zie, kładziemy go na półeczce nad radiem i gdy jedziemy do domu to mamy pewność że nam jedzonko nie wystygnie Very Happy
cos w tym jest Razz Razz Razz
w podobny sposób mozna sobie podgrzac napoje w miejscu dla nich przeznaczonym z tym że tutaj juz trzeba C.O. właczyc

niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 470
Tematy: 24

Post #55509 Wysłany: 19 Paź 2007 09:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To może otworzymy temat pozytywne strony kropek?? ja juz wiedze conajmniej dwie Razz

Bo temat zaczyna nabierać zgoła odmienny charakter Smile

PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR.
Seba3d
Puntomaniak

Imię: Seba
Dni na forum: 465
Tematy: 7

Post #61954 Wysłany: 08 Lis 2007 21:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do wad to trzeba by wspomniec o wymianie zarowek w przednich reflektorach trzeba miec raczki dziewczynki haha Very Happy

Moderator

Post #62020 Wysłany: 09 Lis 2007 07:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ojjj tak Laughing Laughing Laughing

Fenix
Puntoświr

Imię: Roman
Dni na forum: 492
Tematy: 22

Post #64584 Wysłany: 16 Lis 2007 18:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie wiem czy ktoś mówił już o tym ale sam sie dowiedziałem ... dzisiaj miałem przyjemność wymienić mu świece żarowe w Dieselku.... jak bym złapał tego co to wymyślił to nie wiem co bym mu zrobił 4 godz roboty dało wkońcu oczekiwany efekt pali na dotyk ale dostać sie do świec 1 słowem porażka...
Ps.nie próbujcie jak nie macie wolnego dnia Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #64620 Wysłany: 16 Lis 2007 19:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W 1.2 8v też nie za różowo Smile Tym bardziej, że u mnie były dziwne rzeczy dookoła świec..i bałem się by nie wpadło to do Cylindrów. Także Odkurzacz cieńka przystawka i do dzieła. A kluczyk zakupiony w Auchan połamałem, pękł. Musiałem iść do Nor Auto i kupić Małego "Kilofa" Twisted Evil

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dziq78
Sympatyk kropek

Imię: Bartek
Dni na forum: 451
Tematy: 6

Post #65330 Wysłany: 19 Lis 2007 09:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fenix napisał:
nie wiem czy ktoś mówił już o tym ale sam sie dowiedziałem ... dzisiaj miałem przyjemność wymienić mu świece żarowe w Dieselku.... jak bym złapał tego co to wymyślił to nie wiem co bym mu zrobił 4 godz roboty dało wkońcu oczekiwany efekt pali na dotyk ale dostać sie do świec 1 słowem porażka...

Potwierdzam słowa Fenixa Ja spocząłem na razie na wymianie trzech sztuk. Wkrótce przy dłuższej chwili wolnej trzeba zabrać się za czwartą.

EDi
Moderator

Post #65353 Wysłany: 19 Lis 2007 10:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fiat ma więcej takich ciekawych rozwiązań ... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

szymlorek
Puntoświr

Dni na forum: 512
Tematy: 3

Post #66067 Wysłany: 22 Lis 2007 00:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak już przy dieslach jesteśmy to człowiek który robił mape dla silnika jtd 80 powinien zostać powieszony za jajko Wink Przebieg mocy i momentu i ten "ciężarówkowy" moment lecący na łeb na szyje osiągnowszy ledwo 3k rpm. Chociaż 700rpm płaskiego jak stół przebiegu brakuje do pełni szczęścia Ekhm...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ka-8
Puntoświr

Dni na forum: 707
Tematy: 26

Post #66397 Wysłany: 22 Lis 2007 23:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

szymlorek napisał:
Oprócz nagrzewania się radia jeżeli ktoś dużo jeździ w nocy tymbardziej dostrzega wady wysoko umieszczonego panelu radia który światłem daje po oczach podczas nocnych podróży

Oj tak to mnie mocno drazni tym bardziej ze coraz ciezej kupic radnio ktore ma podswietlenie "negatywowe" czyli jasne cyfry i ciemne tlo. W zimie pol biedy, bo czapke sie kladzie na radio i da sie jechac ale w lecie jak nie ma nic na podoredziu to nocna jazda potrafi zdenerwowac.

Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 446
Tematy: 11

Post #66408 Wysłany: 23 Lis 2007 00:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam radyjko z klapkomm na wyświetlacz (sony cdx-r3300), a i tak jest umiejscowione w dolnej kieszeni! Wink

ka-8 napisał:
szymlorek napisał:
Oprócz nagrzewania się radia jeżeli ktoś dużo jeździ w nocy tymbardziej dostrzega wady wysoko umieszczonego panelu radia który światłem daje po oczach podczas nocnych podróży

Oj tak to mnie mocno drazni tym bardziej ze coraz ciezej kupic radnio ktore ma podswietlenie "negatywowe" czyli jasne cyfry i ciemne tlo. W zimie pol biedy, bo czapke sie kladzie na radio i da sie jechac ale w lecie jak nie ma nic na podoredziu to nocna jazda potrafi zdenerwowac.
Helmut
Sympatyk kropek

Imię: Czesiek
Dni na forum: 429
Tematy: 1

Post #66599 Wysłany: 23 Lis 2007 22:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co prawda mam mk2 fl ale standartowo mogli by nie sknerzyć na osłonie pod silnik(żeby alternatory nie pękały) i dać wygłuszenie pod maskę( miałem to w głupim cienkolu a tu nie ma-skandal!), acha a ta skrzynia z bezpiecznikami jakby była zamocowana 10 cm dalej od reflektora to by nikogo szlak nie trafiał przy wymianie żarówy.i jeszcze jedna sprawa,mam 183cm wzrostu i nie mam regulowanej kierownicy i podczas jazdy nie widzę strzałek z kierunkowskazów.Myśle że to tyle narzekań na mojego wytrzeszcza reszta jest w "sumie Git".chyba...
4motion
Sympatyk kropek

Dni na forum: 426
Tematy: 4

Post #68825 Wysłany: 01 Gru 2007 23:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W mojej kropce jest kilka "wad":
-coś bulgocze w desce rozdzielczej,
-wycieraczki niby działają ale na najniższym biegu często coś rzępoli jakby przekaźnik???coś koło kierownicy i wycieraczki wolno wracają na swoje miejsce,
-ręcznego brak, (ponoć to wina linek),
-chyba olej mi spiernicza spod pokrywy zaworów, choć uszczelka była nie tak dawno wymieniona.
Hmm to chyba wszystko jak będę wiedział jak to niedługo postaram się to ponaprawiać.
Plusy.
Mało pali i ogólnie brak problemów z parkowaniem.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat