| Autor |
Wiadomość |
makkak
Puntoświr
Imię: Damian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 217
Tematy: 8 Skąd: Chrzanów
|
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=434423030
takie auto znalazlem, podoba mi sie w nim wszystko jak narazie, no moze poza 156tys ale ciezko znalezc z mniejszym przebiegiem... co myslicie, warto? na co zwrocic uwage przy zakupie? Chyba i tak z nim pojade do serwisu zeby sprawdzili:) |
_________________ Punto I 1.2 MPI 1997 + pijany na czołówke = kasacja
Punto II 1.9 JTD 2001 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Lotos
Puntoświr

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 735
Tematy: 41 Skąd: Wrocław
|
co to jest 160 tysi dla fiatowskiego diesla jtd- ledwo sie dotarł. |
|
|
|
|
 |
makkak
Puntoświr
|
hehehe:) no wlasnie wiedzialem ze te silniki sa raczej wytrzymale:)
pozostaje kwestja oplat, czy duzo wiecej bedzie mnie kosztowalo autko z silnikiem diesla 1.9L? niz np. z benzynowym 1.2? |
Punto II 1.9 JTD 2001 |
|
|
|
 |
Lotos
Puntoświr

|
co do oplat ubezieczeniowych to wiadomo że zaplacisz wiecej. No chyba że masz juz wyrobione znizki. |
|
|
|
|
 |
makkak
Puntoświr
|
auto napewno bede bral na ojca bo inaczej to bedzie kupe kasy kosztowalo;) znizki 60% chodzi mi o to ze wiem ze skladki liczy sie od pojemnosci tak? czy tez przy rejestracji placi sie zaleznie od pojemnosci cos?  |
Punto II 1.9 JTD 2001 |
|
|
|
 |
Lotos
Puntoświr

|
Skladke placisz od pojemności i wieku m.in. Poniżej 25 roku zycia plci sie zwyżke za wiek nawet do 30% w PZU |
|
|
|
|
 |
czlowieksukcesu
Puntoświr
Imię: Marek
Dni na forum: 499
Tematy: 12 Skąd: wzgórze37 [Olsztyn/Toruń]
|
biały modny w tym sezonie
auto pochodzenia krajowego więc jest stała opłata niezależna od pojemności coś koło 150 pln (chyba)
jak dużo jeździsz to nie nabijaj sobie głowy różnicą w stawkach OC bo odrobisz to w miesiąc
samochód na zdjęciach wygląda OK przy oględzinach zwróć szczególną uwagę na elementy zawieszenia, układ kierowniczy i hamulcowy bo te w kropkach są newralgiczne. nic nie zastąpi też wizyty w aso i testy examinerem. |
_________________ 1.9 JTD
GP 1.4 8V |
|
|
|
 |
Lotos
Puntoświr

|
aha- co do aut to jest to samo co punto 1- jedyna znaczaca róznica to zawias tylny w Punto 2. Jest prosty jak budowa cepa ( zwykla belka ) i jst nie do zdarcia co niestety w Punto 1 bylo piętą achillesa  |
|
|
|
|
 |
Grzyws
Przyjaciel

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 931
Tematy: 58 Skąd: Będzin
|
Wygląda nieźle, 160 tyś dla tego silnika to nic, skoro ma 80 KM to znaczy że ma turbinę warto więc było by sprawdzić jej stan, bo nowa kosztuje sporo ale można też oddać do regeneracji.
Sprawdź stan przednich tarcz bo w Puntach z tym silnikiem szybko się zużywają z racji ciężkiego przodu.
Pozdro |
_________________ >>>>>>FIAT<<<<<
Fabbrica Italiana Automobili Torino
Punto z potężnym 1.2 V8 |
|
|
|
 |
gundzik
Sympatyk kropek

Dni na forum: 117
Tematy: 7
|
Z doświadczenia wiem, że zdjęcia niewiele mogą powiedzieć chyba, że w dużej rozdzielczości. Osobiście wolę pięciodrzwiowe. Wygląda spoko. |
_________________ Punto II FL 1.3 Multijet 70 KM 2003 r. |
|
|
|
 |
makkak
Puntoświr
|
a czy stan turbiny dobrze sprawdza w serwisie? tarcze ponoc byly wymieniane (tak jest napisane w aukcji). na bezwupadkowe.net zwracaja uwage ze jak biale to pewnie od przedstawiciela handlowego i moze byc zajechane...
opinie z forum www.bezwypadkowe.net:
"Spasowanie maski z nadkolami słabe. Po stronie pasazera szczelina wyraźnie wieksza. Tragiczne spasowanie nadkola z drzwiami pasazera. Zobacz jakie są roznice w szczelinach po prawej i lewej stronie drzwi. Widac, że gorny lewy róg drzwi jest nieco powyzej lini dachu.
Wniosek - auto dostalo przodem od strony pasazera. I to aż tak, ze drzwi przestawiło troche do góry . Pan Dżdżysław nie przyłożył się zbytnio do wyprostowania nadwozia. Pewnie nie miał czasu, bo na jego parkingu stało pewnie z 10 kolejnych rozbitków, czekających na prostowanie
Biale nadwozie, silnik diesla i brak informacji, ze auto sprowadzone? Aż się wiec prosi, zeby wywnioskować, że to jest Punto po jakimś polskim przedstawicielu handlowym. A Ci jak wiadomo, za bardzo o auta nie dbają.
Przebieg - 156 tysiecy w ciągy 7 lat? Czyli 22 tyś rocznie. Powiedzmy, że do przyjęcia, ale skoro to najprawdopodobniej jest auto po przedstawicielu, to raczej prawdziwy przebieg jest jeszcze wiekszy. Szczegolnie, ze widac, ze nakladki na pedały sprzegla i hamulca sa inne (były wymieniane)"
"Trzeba przyzac, ze faktycznie nie ma raczej sensu jechac i myslec o zakupie tego auta. Ale mozna na to patrzec z innej strony. Sam sie makkak określiłes jako laik. Mozesz wiec sie do tego Punciaka przejechac tylko po to, by nabrac troche wprawy w oglądaniu bezwypadkowych rodzynów. Mysle, ze koszt przejechania lacznie 140 km nie zrujnuje domowego budzetu, a zawsze bedziesz mial szanse zdobyc sporo doswiadczenia w kwesti ogladania aut."
no i co wy na taka opinie:/ ja jestem w szoku troche |
Punto II 1.9 JTD 2001 |
|
|
|
 |
Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 287
Tematy: 17 Skąd: Hajnówka
|
moim zdaniem jest w dobrym stanie i z dobrym wyposażeniem.Kolorek jest bardzo ładny,tylko jeździć.Powinieneś zarejestrować auto na siebie bo nigdy nie nabędziesz praw do zniżek jeśli zawsze będziesz rejestrował na ojca. |
|
|
|
|
 |
makkak
Puntoświr
|
wicher: na szczescie jest tak ze i mi znizki leca:) pytalem o to specjalnie:) |
Punto II 1.9 JTD 2001 |
|
|
|
 |
Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 287
Tematy: 17 Skąd: Hajnówka
|
|
|
|
 |
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 824
Tematy: 93 Skąd: Mielec
|
| Lotos napisał: |
| zwyżke za wiek nawet do 30% w PZU |
chciałeś powiedzieć 50% jak rejestrowaliśmy CC to współwłaściciele (mama/tata) mieli po 50% zniżki, ja 50 zwyżki i za CC 900 wyszło ok. 480zł! a w Unice i tak 420zł/rok to co dopiero u mnie przy 1,9... by było  |
_________________ Punto mk1, 1.1 '99r. "Sole" + LPG
http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html
Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi. |
|
|
|
 |
|
|