| Autor |
Wiadomość |
baronkowaty
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 310
Tematy: 4
|
Witam, mam problem z immobilizerem. Wlaczme kluczyk w stacyjce i pojawia sie kontrolka CODE i najlepsze ze nie gasnie. Wczesniej zawsze po chwili gasla. Teraz nie moge odpalic punciaka. Co mam zrobic? Mam w domu jakas karte z kodami ale nie wiem co z tym! Prosze o pomoc! |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 311
Tematy: 20 Skąd: Rybnik / Katowice
|
|
|
|
 |
baronkowaty
Sympatyk kropek
|
no mam jeszcze jeden i tez to samo. tak samo sie dzieje jak wlaczam tym bordowym. |
|
|
|
|
 |
SOMEONE007
Puntoświr

|
|
|
|
 |
baronkowaty
Sympatyk kropek
|
A ten kod co mam? gdzies wyczytalem ze da sie go wklepac za pomoca pedalu gazu czy cos takiego. Wiesz cos na ten temat moze? |
|
|
|
|
 |
SOMEONE007
Puntoświr

|
| Cytat: |
| A ten kod co mam? gdzies wyczytalem ze da sie go wklepac za pomoca pedalu gazu czy cos takiego. Wiesz cos na ten temat moze? |
karta kodowa ma zwiazek z kluczykiem jego dorabianiem itp w ASO
o wbijanu kodu pedałem gazu pierwsze słysze i zabardzo nie wyobrażam sobie tej procedury |
_________________ Punto I 1.1 55KM SX '97/'98 <-- moje i nikomu nie oddam
Grande 1.4 75KM 360* '07/'08 <-- rodziców
PUNTO. MORE SMILE PER HOUR
wspiera moją pasję nr 2 |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
Odkręć osłonę od spodu kierownicy i zobacz czy od stacyjki nie odkleił się taki czujniczek. To właśnie jest od immobilisera. Zobacz również co działa, a co nie po wyjęciu bezpiecznika SERVICE (15A). Poprzez ten bezpiecznik jest podłączony immobiliser.
SOMEONE007 tak, pedałem gazu właśnie wstukuje się electronic code z karty kodowej aby dezaktywować immo. |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne 
Ostatnio zmieniony przez mrider dnia 20 Wrz 2008 00:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
baronkowaty
Sympatyk kropek
|
Ja tez sobie tego nie wyobrazam ale tak wyczytalem na tym forum przed chwila. Dzieki za pomoc z tym czujniczkiem jutro sprawdze i napisze czy to cos dalo. |
|
|
|
|
 |
bogoosch
Sympatyk kropek
Imię: Michał
Dni na forum: 569
Tematy: 6 Skąd: Warszawa - Reguły
|
a jak pod kierownicą wszystko bedzie ok to mozesz tez sprobowac zdjąc + z akumulatora, moze jak mu padnie prąd to wroci do ustawien początkowych, ja sie tak zwykle pozbywalem blędow silnika, moze z immo tez zadziala |
|
|
|
|
 |
Martinezio
Puntoświr
Dni na forum: 142
Tematy: 2 Skąd: Błonie k. Wawy
|
Kiedyś w służbowym wozie (tylko niestety, nie Fiacior, ale renifer) kod serwisowy "wstukiwało" się poprzez przekręcenie kluczyka w stacyjce odpowiednią ilość razy - było to sygnalizowane diodą od immo. Na szczęście, nidgy nie musiałem z tego korzystać, bo to pokręcone jak świński ogon było  |
|
|
|
|
 |
baronkowaty
Sympatyk kropek
|
No wlasnie gdzies tam czytalem ze przez odlaczenie akumulatora przynajmniej na pol godziny powoduje ze moze zaczac dzialac. Ale myslicie ze i tak nawet jak przestanie byc CODE powinienem jechac do serwisu z tym zeby mi rozkodowali?? |
|
|
|
|
 |
wojcio
Sympatyk kropek

Imię: Wojtek
Dni na forum: 331
Tematy: 0 Skąd: okol. Przeworska
|
Mnie też czasem zdarza się problem i immo i na wszelki wypadek wożę ze sobą kod i opis awaryjnego uruchomienia z instrukcji obsługi.
Problem w tym, że tą procedurę trzeba wykonywać za każdym razem gdy się chce uruchomić silnik Więc wizyta u fachowca jest niezbędna, a powyższa instrukcja jest tylko do doraźnego użytku. |
_________________ punto 1,1 SX 1997 benzyna+lpg |
|
|
|
 |
baronkowaty
Sympatyk kropek
|
Wielkie dzieki. Szczerze mowiac obeszlo sie bez tego ale na wszelki wypadek wydrukuje sobie ta strone bo ja czegos takiego nie mam w instrukcji! |
|
|
|
|
 |
jezyczek0
Puntoświr

Imię: kris
Dni na forum: 492
Tematy: 35
|
spoko a miałem tak podaczas jazdy
zapalała sie kontrolka CODE i gasł:0 normalnie beret podczas wyprzedzania.
jedyny ratunek to podjechac do warsztatu co maja kompa i znają sie na odłączeniu IMO.ja go wylączylem i spokuj.w sumie to imo jest niepotrzebne w kropku:0
zabuliłem200zł 15min roboty
[ Dodano: 07 Paź 2008 08:20 ]
| baronkowaty napisał: |
| A ten kod co mam? gdzies wyczytalem ze da sie go wklepac za pomoca pedalu gazu czy cos takiego. Wiesz cos na ten temat moze? |
masz race gdzies to w instrukci pisze |
_________________ jezyczek0
"W życiu piękne są tylko chwile dltego właśnie pamiętam dobrze ideał swój marzeniami żyłem jak król...."
http://pl.youtube.com/watch?v=lBgzbqeW-LA |
|
|
|
 |
Kodako
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 365
Tematy: 16 Skąd: Rybnik
|
Mnie też kiedyś w moim byłym punciaku swieciła kontrolka z imo. Ale o dziwo dało sie auto zapalić i tak na tym jeździć. Raz sie zapalała raz nie i nic z tym nie robiłem bo auto chodziło tylko troszkę denerwujące to było  |
|
|
|
|
 |
|
|