[ Dodano: 09 Maj 2008 20:30 ]
Dzisiaj robiłem przegląd na Stacji Kontroli Pojazdów i okazało się że hamulce sa rewelacyjne jak i cala reszta Auto przeszło przeglad bez problemu.
Panowie hamulce się znalazły po 3 kilosach, ale nie ma hamulca w prawyn tylnim kole. Wymieniony jest juz cylinderek. Pedał jest twardy przy hamowaniu. co to może byc?
_________________ Ford Fiesta Mk5 Czerwone 5d 1.3 60km 99/00r
Fiat Punto Mk2 "Mandaryna" Pomarańczowy metalic 5d 1.2 60km 2000
VW Golf IV Kombi Zielone 1.9 tdi 90km 2001r
Nissan Micra k12 Czarne 5d 1.5 DCi 90km 2003r
Opel Corsa D Czerwone 5d 1.2 16v 80km 2007r
czech22 Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 223
Tematy: 8
A ja dziasiaj sobie sciagnalem przednie kolo w celu sprawdzenia stanu klockow i jeszcze polowa zostala... Chce je wymienic jak najszybciej bo jak sie nagrzeja to strasznie piszcza Normalnie wiocha.... Ale z drugiej strony nie chce wymieniac bo chce sprawdzic czy dziala mi czujnik zuzycia klockow i czy wyswitli sie na konsoli
A ja dziasiaj sobie sciagnalem przednie kolo w celu sprawdzenia stanu klockow i jeszcze polowa zostala... Chce je wymienic jak najszybciej bo jak sie nagrzeja to strasznie piszcza Normalnie wiocha.... Ale z drugiej strony nie chce wymieniac bo chce sprawdzic czy dziala mi czujnik zuzycia klockow i czy wyswitli sie na konsoli
Czujnik może zadziałać wtedy, gdy do któregoś z klocków jest podłączony kabelek. Jeśli jest taki kabelek to go odepnij od klocka i zewrzyj z masą. Jeśli kontrolka zaświeci to jest wszystko ok. Ten czujnik to metalowy trzpień w klocku, którego długość odpowiada minimalnej dopuszczalnej grubości klocka. Gdy klocek osiągnie tę grubość to odkryty trzpień podczas hamowania zwiera się z tarczą zamykając obwód.
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach