Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

demo car sony Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 654
Tematy: 23

Post #172810 Wysłany: 23 Wrz 2008 20:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziś miałem okazję pobawić się nowym carem sony seat altea, zamieszczam kilka fotek

ImageImageImageImage
ImageImageImage
a to moje miejsce pracy Laughing
Image

fajna furka 2 litry 170 KM 4x4 skóra itp Very Happy

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #172813 Wysłany: 23 Wrz 2008 20:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm, ja wiem, że democary musza być tak "przeładowane" sprzętem, ale w tym aucie nie ma nic co by mi sie podobało Ekhm... Sam seat też mi się nie widzi Szczerbol
A jakość dźwięku też przypuszczam, że nie jest super, może jest głośno, ale to nie znaczy dobrze... Ilość to niestety nie jakość Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Hubi
Moderator

Post #172818 Wysłany: 23 Wrz 2008 20:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no to jesr demo jak sama nazwa mówi, ale całkiem miły dla oka i niezły silniczek, ja napewno bym sobie nie wyłączył bagarznika z życia a reklamówy z tesco to gdzie Question a dzwięk hmm mój moim zdaniem nie jest gorszy a sprzet napewno tańszy itp, co do wnętrza auta podoba mi sie, przyjemne nie krzykliwe

STax
Moderator

Post #172826 Wysłany: 23 Wrz 2008 20:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hubi: jak dla mnie do dobrego dźwięku nie potrzeba aż tylu głośników. Wiele oczywiście zależy od wielkości wnętrza auta, ale generalnie 2x 16cm + 2 tweetery z przodu, ze 2x 16cm z tyłu i w bagażniku subwoofer 30-40cm i to przy dobrej jakości elementów powinno lepiej grać niż taka pokazówka Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 311
Tematy: 20

Post #172830 Wysłany: 23 Wrz 2008 20:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hmm on nie jest aż tak pzreałdowany choć hmm fakt ale Demo to demo....

jakby porządek w bagażniku zorbić to bym go chętnie przyją bo jest bardzo przyjenie zrobiony w środku, gdzye zwyke dopiero bywa przełądowanie... a tu jest tak dosć delikatnie Smile

Imagewspiera moją pasję nr 2
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
maxx_krk
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24

Post #172901 Wysłany: 24 Wrz 2008 00:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

STax napisał:
Hubi: jak dla mnie do dobrego dźwięku nie potrzeba aż tylu głośników. Wiele oczywiście zależy od wielkości wnętrza auta, ale generalnie 2x 16cm + 2 tweetery z przodu, ze 2x 16cm z tyłu i w bagażniku subwoofer 30-40cm i to przy dobrej jakości elementów powinno lepiej grać niż taka pokazówka Szczerbol

nie rozsmieszaj mnie Smile))))
rla demo cara jest zaprezentowanie jak najwiekszej ilosci "pokazowego" sprzetu danej firmy, co wiaze sie z tym, ze sprzet ten ma REKLAMOWAC marke, co robi zapewne poza wygladem takze przez brzmienie, wiec smiem twierdzic, ze zwykly zestaw odesparowany z przodu i 30-40 cm suba z tylu nie zagra lepiej niz profesjonalnie wykonana przez specow z sony zabudowa..
ale zapewne zawsze mozna sprobowac i zmierzyc sie z tym demo carem, ja jednak pomimo dobrej jakosci elementow w swoim nie zamierzam probowac Wink pozdr
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
SOMEONE007
Puntoświr

Post #172903 Wysłany: 24 Wrz 2008 00:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

maxx_krk napisał:
profesjonalnie wykonana przez specow z sony zabudowa

to robi coś w stylu "kliniki dzwięku " itp na zlecenie nie spece od sony

a już widziałem jedną "profesjonalną" zabudowe zrobioną prze speców od car audio z wrocławia (Dźwiękolandia) gdzie była żenada poprostu, fabryczne nagłośnienie w GP było lepsze

tak więc dużo zalezy od tego kto i jak to robi i STax ma troche racji... ofc nie można polemizowac w tej materii jeśli sie nie słuchało danego zestawu i nie ma porówniana tu jedynie można zawierzyć HUBIEMu który napewno słuchał Very Happy

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
STax
Moderator

Post #172912 Wysłany: 24 Wrz 2008 07:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

maxx_krk: miałem okazję słuchać paru democarów i przeważnie grają głośno ale jakościowo średnio. Natomiast profesjonalnie zrobiona zabudowa w której głośników nie ma wiele, ale są najwyższej jakości i odpowiednio rozmieszczone względem kierowcy miażdży takie democary.

Demówki mają głównie wyglądać i "szpanować" ilością sprzętu, w końcu zauważ, że klienci nie słuchają dźwięku siedząc wewnątrz i jadąc taką demówką, tylko stojąc obok niej gdy jest otwarta, więc musi być głośno a jakość...

maxx_krk
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24

Post #172946 Wysłany: 24 Wrz 2008 08:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

STax napisał:
maxx_krk: miałem okazję słuchać paru democarów i przeważnie grają głośno ale jakościowo średnio. Natomiast profesjonalnie zrobiona zabudowa w której głośników nie ma wiele, ale są najwyższej jakości i odpowiednio rozmieszczone względem kierowcy miażdży takie democary.

Demówki mają głównie wyglądać i "szpanować" ilością sprzętu, w końcu zauważ, że klienci nie słuchają dźwięku siedząc wewnątrz i jadąc taką demówką, tylko stojąc obok niej gdy jest otwarta, więc musi być głośno a jakość...

no w sumie po dluzszym przemysleniu musze przyznac racje , zwazywszy tez, ze do sprzetu marki sony jestem nastawiony dosyc srednio.. chetnie posluchalbym tak czy inaczej.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
SOMEONE007
Puntoświr

Post #172947 Wysłany: 24 Wrz 2008 08:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a też fakt faktem zę na wielu pokazach CA mierzą głównie dB a nie jakość znaczy sie jakość też ale w duzej mierze głośność

Hubi
Moderator

Post #174172 Wysłany: 27 Wrz 2008 09:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie spokój Mr. Green owszem powiem wam że moj zestaw momentami gra lepiej, ale napewno nie głośniej, tam są 2 ustawienia 1. głośno i na tył 2. ciszej i w środku auta. 1 wiadomo o co chodzi, 2 jak usiadłem w środku, zamknięty bagarznik i inne ustawienia to było całkiem nieźle. Więc tak to jest w przypadku tego auta Smile ale tak czy siak nie powaliłomnie na łopatki Wink

[ Dodano: 27 Wrz 2008 09:49 ]
to ja tejszcze jedno wam powiem, byłem w tym roku w radomiu na takich zawodach i tam jeśli chodzi o jakość dzwięku zajełem 3 miejsce Exclamation a gdyby nie oceniali wcale wyglądu zabudowy to by było 2 Exclamation (gadałem z komosją i tak mi powiedzieli - super chłopaki) więc coś o jakości mogę powiedzieć - oczywiście dzwięku

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat