| Autor |
Wiadomość |
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 654
Tematy: 23 Skąd: Skierniewice
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Hmm, ja wiem, że democary musza być tak "przeładowane" sprzętem, ale w tym aucie nie ma nic co by mi sie podobało Sam seat też mi się nie widzi
A jakość dźwięku też przypuszczam, że nie jest super, może jest głośno, ale to nie znaczy dobrze... Ilość to niestety nie jakość  |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
Hubi
Moderator

|
no to jesr demo jak sama nazwa mówi, ale całkiem miły dla oka i niezły silniczek, ja napewno bym sobie nie wyłączył bagarznika z życia a reklamówy z tesco to gdzie a dzwięk hmm mój moim zdaniem nie jest gorszy a sprzet napewno tańszy itp, co do wnętrza auta podoba mi sie, przyjemne nie krzykliwe |
_________________ witam i zapraszam na www.punciak.go.pl oraz na www.itcs.go.pl i http://hubimar.wrzuta.pl/
Punto II 2002/2003 1,2 8V wersja Activ po delikatnym tuningu
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
Hubi: jak dla mnie do dobrego dźwięku nie potrzeba aż tylu głośników. Wiele oczywiście zależy od wielkości wnętrza auta, ale generalnie 2x 16cm + 2 tweetery z przodu, ze 2x 16cm z tyłu i w bagażniku subwoofer 30-40cm i to przy dobrej jakości elementów powinno lepiej grać niż taka pokazówka  |
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 311
Tematy: 20 Skąd: Rybnik / Katowice
|
hmm on nie jest aż tak pzreałdowany choć hmm fakt ale Demo to demo....
jakby porządek w bagażniku zorbić to bym go chętnie przyją bo jest bardzo przyjenie zrobiony w środku, gdzye zwyke dopiero bywa przełądowanie... a tu jest tak dosć delikatnie  |
_________________ Punto I 1.1 55KM SX '97/'98 <-- moje i nikomu nie oddam
Grande 1.4 75KM 360* '07/'08 <-- rodziców
PUNTO. MORE SMILE PER HOUR
wspiera moją pasję nr 2 |
|
|
|
 |
maxx_krk
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24 Skąd: Kraków
|
| STax napisał: |
Hubi: jak dla mnie do dobrego dźwięku nie potrzeba aż tylu głośników. Wiele oczywiście zależy od wielkości wnętrza auta, ale generalnie 2x 16cm + 2 tweetery z przodu, ze 2x 16cm z tyłu i w bagażniku subwoofer 30-40cm i to przy dobrej jakości elementów powinno lepiej grać niż taka pokazówka  |
nie rozsmieszaj mnie ))))
rla demo cara jest zaprezentowanie jak najwiekszej ilosci "pokazowego" sprzetu danej firmy, co wiaze sie z tym, ze sprzet ten ma REKLAMOWAC marke, co robi zapewne poza wygladem takze przez brzmienie, wiec smiem twierdzic, ze zwykly zestaw odesparowany z przodu i 30-40 cm suba z tylu nie zagra lepiej niz profesjonalnie wykonana przez specow z sony zabudowa..
ale zapewne zawsze mozna sprobowac i zmierzyc sie z tym demo carem, ja jednak pomimo dobrej jakosci elementow w swoim nie zamierzam probowac pozdr |
|
|
|
|
 |
SOMEONE007
Puntoświr

|
| maxx_krk napisał: |
| profesjonalnie wykonana przez specow z sony zabudowa |
to robi coś w stylu "kliniki dzwięku " itp na zlecenie nie spece od sony
a już widziałem jedną "profesjonalną" zabudowe zrobioną prze speców od car audio z wrocławia (Dźwiękolandia) gdzie była żenada poprostu, fabryczne nagłośnienie w GP było lepsze
tak więc dużo zalezy od tego kto i jak to robi i STax ma troche racji... ofc nie można polemizowac w tej materii jeśli sie nie słuchało danego zestawu i nie ma porówniana tu jedynie można zawierzyć HUBIEMu który napewno słuchał  |
_________________ Punto I 1.1 55KM SX '97/'98 <-- moje i nikomu nie oddam
Grande 1.4 75KM 360* '07/'08 <-- rodziców
PUNTO. MORE SMILE PER HOUR
wspiera moją pasję nr 2 |
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
maxx_krk: miałem okazję słuchać paru democarów i przeważnie grają głośno ale jakościowo średnio. Natomiast profesjonalnie zrobiona zabudowa w której głośników nie ma wiele, ale są najwyższej jakości i odpowiednio rozmieszczone względem kierowcy miażdży takie democary.
Demówki mają głównie wyglądać i "szpanować" ilością sprzętu, w końcu zauważ, że klienci nie słuchają dźwięku siedząc wewnątrz i jadąc taką demówką, tylko stojąc obok niej gdy jest otwarta, więc musi być głośno a jakość... |
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
maxx_krk
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24 Skąd: Kraków
|
| STax napisał: |
maxx_krk: miałem okazję słuchać paru democarów i przeważnie grają głośno ale jakościowo średnio. Natomiast profesjonalnie zrobiona zabudowa w której głośników nie ma wiele, ale są najwyższej jakości i odpowiednio rozmieszczone względem kierowcy miażdży takie democary.
Demówki mają głównie wyglądać i "szpanować" ilością sprzętu, w końcu zauważ, że klienci nie słuchają dźwięku siedząc wewnątrz i jadąc taką demówką, tylko stojąc obok niej gdy jest otwarta, więc musi być głośno a jakość... |
no w sumie po dluzszym przemysleniu musze przyznac racje , zwazywszy tez, ze do sprzetu marki sony jestem nastawiony dosyc srednio.. chetnie posluchalbym tak czy inaczej. |
|
|
|
|
 |
SOMEONE007
Puntoświr

|
|
|
|
 |
Hubi
Moderator

|
Panowie spokój owszem powiem wam że moj zestaw momentami gra lepiej, ale napewno nie głośniej, tam są 2 ustawienia 1. głośno i na tył 2. ciszej i w środku auta. 1 wiadomo o co chodzi, 2 jak usiadłem w środku, zamknięty bagarznik i inne ustawienia to było całkiem nieźle. Więc tak to jest w przypadku tego auta ale tak czy siak nie powaliłomnie na łopatki
[ Dodano: 27 Wrz 2008 09:49 ]
to ja tejszcze jedno wam powiem, byłem w tym roku w radomiu na takich zawodach i tam jeśli chodzi o jakość dzwięku zajełem 3 miejsce a gdyby nie oceniali wcale wyglądu zabudowy to by było 2 (gadałem z komosją i tak mi powiedzieli - super chłopaki) więc coś o jakości mogę powiedzieć - oczywiście dzwięku |
_________________ witam i zapraszam na www.punciak.go.pl oraz na www.itcs.go.pl i http://hubimar.wrzuta.pl/
Punto II 2002/2003 1,2 8V wersja Activ po delikatnym tuningu
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
 |
|
|