drodzy puntomanniacy prosze o pomoc strasznie mi strzela gdzies z przodu samochodu gdy ruszam na skreconych kolach dowiedziałem sie ze to przeguby ale moja wiedza odosnie naprawy kropka jest bardzo ograniczona bardzo prosze o pomoc gdyby ktos mogł mi wytłumaczyc jak to zrobic, jak wymienic ratujcie moja kropke
Uwagi:
Nie wiemy o jaki model Punto chodzi, a w dziale Zrób To Sam dajemy tylko wskazówki dla innych. Wątek przeniosłem do działu ogólnego dla kropków //Basti
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
misieq79 Puntoświr
Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 668
Tematy: 14 Skąd: Gród Kraka
Samemu raczej tego się nie zrobi... popytaj zmotoryzowanych znajomków o sprawdzony warsztat i tam jedź. Po wymianie (bo to nie jest do naprawy) trzeba skontrolować zbieżność kół
_________________ Punto 1.2 8V ELX '2000
"Co to jest: zielone i ma kółka? Żaba, kółka były dla zmyły"
I tak mój zielony Punciak został ochrzczony. Żaba
Speed doesn't kill. Stupidity does, though.
Thomas Monkey Mod
Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
Witam jesli chodzi o wymiane przegubów to wymieniasz i jedziesz dalej,jest to operacja mało kłopotliwa i może ja zrobic kazdy kto wie jaki kształt ma koło:)zbieżność nie ma nic do rzeczy nie ruszasz przecież końcówek drazków kierowniczych nawet kątów nie przestawisz.Powodzenia w naprawach:)
Lokus Sympatyk kropek
Dni na forum: 567
Tematy: 1
z takimi przegubami mozna jeżdzić i jeżdzić tylko że wkurzające jest to walnie, wiadomo najlepiej to od razu naprawic ale czesto bywa inaczej przynajmniej ja tak mam
ipIV
Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
no tak ja miałam podobny problem też coś stukało stukało aż w końcu trafiłam do mechanika wymienił jakiś krzyżaczek ale nie miłosiernie skrzypiał na każdej dziurze wróciłam do mechanika powiedział ze on nie wie co to ze samochód stał na podnośniku i ze to może dlatego pojechałam do ASO a tam okazało się że to wahacze przód tył i końcówki drążków trochę to kosztowało, ale kropek chodzi jak marzenie teraz.
_________________ GPAbarthS2000 - pomalutku i kiedyś go będę mieć Narazie Kropek I generacji
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach