| Autor |
Wiadomość |
Janosik
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 539
Tematy: 3 Skąd: Śląsk\Lubliniec
|
Białe światełka już są... Tak bardzo ostro się biorę, aż się kurzy , już postanowione, że dostaję PIIFL od dziadka 2005 rok z 16000 przebiegu, stan dosłownie jak z salonu, jeszcze nawet plastiki świeżością pachną . Myślę raczej o felgach do dwójeczki fl'ki i o swapie silnika na dynamiczniejszy  |
_________________ Punto HSD 1.2 75KM |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15 Skąd: Twierdza Poznań
|
| Janosik napisał: |
Myślę raczej o (...) swapie silnika na dynamiczniejszy  |
A jaki jest teraz? 8 czy fefnaście V? 16 według ogolnie przyjętej opinii do miasta jak najbardziej starcza  |
Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne |
|
|
|
 |
Junak
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 133
Tematy: 5 Skąd: Mazury / Warszawa
|
|
|
|
 |
Janosik
Sympatyk kropek

|
w dwójeczce którą dostanę jest 1.2 8V 60KM... troszkę za mało, czuję różnicę jak przesiądę z mk1 do mk2fl...
Mk1 zostaje, jak będę miał już drugie autko wtedy się zajmę niebieskim , ułożyłem sobie nawet plan:
- przyciemnienie szyb,
- wymiana zawieszenia na sportowe,
- strumienica zamiast katalizatora oraz inny lepszy tłumik,
- całkowite przemalowanie auta na czerwony ferrari ,
- założenie klimy i upgrade szyberdachu na elektryczny.
Tyle powinno wystarczyć  |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
Nooo! Wreszcie HSD-ek w niemalże identycznym kolorku jak mój Jeśli będziesz miał problem z naprawami eksploatacyjnymi to służę pomocą. Nasze kropki kilkoma szczegółami różnią się od S/SX/ELX (hamulce, łożyska, elektryka itp.)
Jak wpadniesz na pomysł zagazowania tego auta to skutecznie Ci to wybijemy z głowy  |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
Janosik
Sympatyk kropek

|
Dlaczego odradzacie gazowania HSD'ka? Mój kolega ma ELX'a i autko wygląda podobnie jeżeli chodzi o hamulce, elektrykę i łożyska, jaka jest dokładniej różnica? Dzięki za zdeklarowanie pomocy, skożystam już na początku, mam do wymiany świece, jakie polecasz? Jak przyjdę do domu to powiem jakie dostałem od kolegi, czy będą względne  |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

|
Świece, hmm... Przetestowałem kilka i moje auto najlepiej spisuje się na Championach. NGK zdechły po przejechaniu niespełna 5 tys.km. Nieźle dają radę z tym silnikiem Magneti-Marelli dostępne w ASO. Gdzieś mam pełne oznaczenia tych świec.
Co do różnic to tak: Pompa hamulcowa inna, przewody hamulcowe inne, tarcze inne, zaciski inne, szczęki z tyłu inne, klocki inne, łożyska z przodu inne, piasty z tyłu inne, przeguby zewnętrzne inne, licznik inny (bez linki), wiązka elektryczna inna... To tyle co pamiętam.
Jeśli chciałbyś założyć rozpórkę kielichów amortyzatorów z przodu to zapomnij o tym, ABS przeszkadza w montażu. Zapomnij również o jeździe na ręcznym, kończy się to spiłowaniem koronek ABS w tylnych piastach i awarię całego układu.
Co do gazu... Tylko dobrze dobrana sekwencja i prawidłowo zainstalowana nie przysporzy Ci kłopotów na dłuższą metę. Mnie cała naprawa auta spowodowana używaniem gazu (instalacja mieszalnikowa Stako/Lovato na sterowniku Autronic AL700) kosztowała 3000zł z hakiem... Od czasu gdy gaz z auta wyleciał wszystko jest ok.
Na wiosnę do mojego będę wrzucał klimę więc będzie gotowiec jak to podpiąć w HSD-kach  |
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
Janosik
Sympatyk kropek

|
Ja mam właśnie NGK, jutro trafią do auta i zobaczymy jak będą się u mnie sprawiać.
Dodaje zdjęcie wnętrza (mały nieporządek tam panuje ni i te kable po wczorajszym montowaniu radia )
oraz stan licznika na dzień dzisiejszy
Za niedługo zamieszczę foty mojej kropyIIFL  |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

|
Mam taką samą choinkę na lusterku Pozostałość jeszcze po poprzednim właścicielu Tapicerkę też mam identyczną... Jedynie liczniki mam starsze, dokładnie to podziałka jest inna. |
Fiat 500 Nuova
|
|
|
 |
Janosik
Sympatyk kropek

|
Miałem już chyba wszystkie śmiercidła w aucie, ale ten "smrodek" najbardziej przypadł mi do gustu
Możesz zrobić fotę Twoich liczników, bo w temacie o Twojej kropce nie było takowej  |
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

|
Zrobię, zrobię... Aktualnie zmieniam troszkę w aucie i po zmianach zarzucę trochę fotek. |
Fiat 500 Nuova
|
|
|
 |
Bonzooo
Forumowicz
Dni na forum: 290
Tematy: 0
|
upewnij sie dokładnie o swój rozstaw śrub bo ja mam 4x98, zakupiłem 14" na allegro dodatkowo musiałem zakupić opony, bo miałem 13" na stalówkach ... powodzenia |
|
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

|
Wszystkie kropki oprócz GP mają rozstaw śrub 4x98. To normalne że przy felgach 14 cali opony "trzynastki" można założyć tylko na hak w garażu. HSD ma w serii koła 14 więc przy zakupie felg 14 trzeba tylko patrzeć na szerokość felgi bo opony na fabrycznych kołach zbyt szerokie nie są. |
Fiat 500 Nuova
|
|
|
 |
Courage
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 353
Tematy: 16 Skąd: Lubliniec
|
No więc Witam kolegę z Lublińca W końcu jakiś jeden porządny i aktywny
Ładny kropas  |
|
|
 |
Janosik
Sympatyk kropek

|
W Lublińcu można by otworzyć mini klub puntomaniaków jak na takie małe miasteczko , jest tu nas kilku "młodocianych" posiadaczy kropek  |
|
|
|
 |
|
|