Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Światła długie - problem w punto I Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Pawel_K
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 88
Tematy: 3

Post #179015 Wysłany: 12 Paź 2008 19:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem nowym użytkownikiem forum i zarazem posiadaczem Punto 1.2 1998 od jednego dnia Smile
Problem polega na tym że po włączeniu świateł postojowych wszystko jest w porządku, po przekręceniu przełącznika na światła mijania przednie lewe światło świeci znacznie słabiej a po włączeniu świateł długich prawe działa elegancko a w lewym dołącza się kierunkowskaz z tym że świeci słabo i nie mruga. Zamieniłem miejscami żarówki od świateł mijania/długich i wtedy prawa nadal działała poprawnie a lewa poprostu nie i nie świecił się nawet kierunkowskaz. Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem ?? Dodam jeszcze że z przodu świeci tylko lewe światło przeciwmgielne i z tyłu też lewe. Co do przeciwmgielnych to możliwe że to kwestia żarówek ale jeszcze nie sprawdzałem. Bardziej mnie niepokoi sprawa świateł długich. Czy możliwe że to przez żarówki ?? Sprawdziłem i obie mają takie same parametry ale są innych firm. Proszę o szczegółowe odpowiedzi bo nie orientuję sie narazie gdzie co jest w Punto. Mam książkę po czesku i narazie z trudem znalazłem skrzynkę bezpiecznikową i po sprawdzeniu okazało się ze bezpieczniki są ok.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Bartez
Puntoświr

Dni na forum: 145
Tematy: 1

Post #179029 Wysłany: 12 Paź 2008 20:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A sprawdziłeś, czy żarówki masz sprawne? Jeżeli tak, a na dodatek mówisz, że w prawym reflektorze jest wszystko ok, to odpada przełącznik, pozostaje wiązka. Sprawdź, czy nie ma gdzieś przetarć, może być małe zwarcie. Sprawdź też kostkę połączeniową z reflektorem lewym, czy nie jest zaśniedziała. A to, że załącza się też słabo kierunkowskaz może mieć przyczynę w złej masie, albo we wspomnianym przeze mnie zwarciu. Posprawdzaj i napisz, czy coś dało. Jak nie, myślimy dalej.

Pozdrawiam
Bartez
Pawel_K
Sympatyk kropek

Dni na forum: 88
Tematy: 3

Post #179039 Wysłany: 12 Paź 2008 20:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a gdzie mogę znaleźć tą wiązkę przewodów ?? Jak już mówiłem narazie nie orientuje sie gdzie co jest w Punto.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat