Witajcie mam problem z kropkiem otóż wymieniłem pompe paliwową nówka sztuka teraz jest gorzej niz wczesniej było wczesniej mi szarpało na benzynie a teraz juz wogóle szarpie czasem mam problem z odpaleniem na benzynie dławi go i nie zaskakuje ( i tu dbrze ze mam gaz na nim odpalam i smiga} wymieniłem inny wtrysk i dalej to samo nie zaskakuje na benzynie z rury mu wali dym:) jak nie wiem i pluje z rury , czy mnie czeka remont silnika BO TEGO SIE SPODZIEWAM:( odp pozdr:(
Uwagi:
zmieniłem nazwę tematu, żeby było wiadomo o co chodzi //STax
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
mrider Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 604
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
Nie wiem czemu ale ostatnio jest wysyp padających kropków z LPG... Ja jako jeden z pierwszych chyba tego doświadczyłem.
Napisz coś więcej, jak chodzi na LPG, jaki kolor dymu, reakcja na gaz, stabilność na wolnych obrotach, co wymieniałeś, jaki to silnik itp. ogólnie wszystko.
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne
prymus2103 Puntomaniak
Imię: robert
Dni na forum: 135
Tematy: 1 Skąd: zamość
jeżeli wymieniłeś pompę paliwa i bez zmian to zostaje , regulator ciśnienia paliwa , chyba że czujnik temperatury silnika wysiadł musisz te dwie sprawy sprawdzić jak coś to pisz na pw
A sprawdzałes czy nie masz wody w zbiorniku?Miałem identyczny problem.A co gorsza wyczysciłem zbiornik i było kupe wody i potem było ok.Do czasu.Po jakims czasie znowu to miałem i woda w zbiorniku.Ale juz nie psioczyłem na stacje bo to było dziwne.Okazało sie ze przetarła mi sie rura w nadkolu od wlewu paliwa do zbiornika.Mała dziurka.A ze majac gaz mało sie tankuje paliwa to nic nie ciekło.Ale jak było mokro to koło chlapiac wtłaczało wode do zbiornika.rure zakleiłem.Bo w sklepie zaspiewali ponad 400 zł.Rozbój w biały dzien.!
grzesiek122 Sympatyk kropek
Dni na forum: 467
Tematy: 16
kolor dymu biały na gazie , na gaz reaguje spoczko na wolnych obrotach chodzi równo silnik 1,2 wymieniłem pompe paliwową i wtrysk i tyle:( i dalej to samo.
cyklista Puntomaniak
Dni na forum: 155
Tematy: 7 Skąd: Łódź
Biały dym z wydechu to woda.Ale na gazie przy niskich temperaturach to raczej normalne.Po wielu kilometrach juz nie powinno.Ja bym stawiał na zanieczyszczone paliwo.Łatwo to sprawdzic.Odepnij przy silniku przewod doprowadzajacy paliwo.Podstaw słoiczek i niech pompa Ci napompuje paliwo.Bedzie widac w jakim stanie jest paliwo.
googie Forumowicz
Dni na forum: 174
Tematy: 1
Miałem problem z ewidentną utratą mocy na benzynie i dławieniem się silnika. Okazało się, że paliwo było po prostu za stare . Wyjeździłem benzynę do końca, zalałem 98ką i było już ok.
miras85 Sympatyk kropek
Imię: MIRAS
Dni na forum: 260
Tematy: 11 Skąd: ruda śląska
Weź sobie wymień filtr paliwa, jest to koszt ok 40zł, ja jak tak miałem to wymnieniłem i z filtra zamiast paliwa wypłynęło błoto!!!!!
Jezeli nie chcesz wymieniac filtra, to weź sobie kup dwie podkładki miedziane, i wyciągnij ten filtr, i sam ocenisz czy jest dobry, jezeli jest dobry to mozesz go na nowo założyć!!!! ale lepsza bedzie wymiana
_________________ PUNTO HSD 1,2 75KM+ GAZ , niebieska rakieta:)
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach