Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Szarpie na benzynie, na gazie idzie ok. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
grzesiek122
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 467
Tematy: 16

Post #179660 Wysłany: 14 Paź 2008 15:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witajcie mam problem z kropkiem otóż wymieniłem pompe paliwową nówka sztuka teraz jest gorzej niz wczesniej było wczesniej mi szarpało na benzynie a teraz juz wogóle szarpie czasem mam problem z odpaleniem na benzynie dławi go i nie zaskakuje ( i tu dbrze ze mam gaz na nim odpalam i smiga} wymieniłem inny wtrysk i dalej to samo nie zaskakuje na benzynie Sad z rury mu wali dym:) jak nie wiem i pluje z rury , czy mnie czeka remont silnika BO TEGO SIE SPODZIEWAM:( odp pozdr:(

Uwagi:
zmieniłem nazwę tematu, żeby było wiadomo o co chodzi //STax
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604

Post #179662 Wysłany: 14 Paź 2008 16:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem czemu ale ostatnio jest wysyp padających kropków z LPG... Ja jako jeden z pierwszych chyba tego doświadczyłem.

Napisz coś więcej, jak chodzi na LPG, jaki kolor dymu, reakcja na gaz, stabilność na wolnych obrotach, co wymieniałeś, jaki to silnik itp. ogólnie wszystko.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
prymus2103
Puntomaniak

Imię: robert
Dni na forum: 135
Tematy: 1

Post #179665 Wysłany: 14 Paź 2008 16:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jeżeli wymieniłeś pompę paliwa i bez zmian to zostaje , regulator ciśnienia paliwa , chyba że czujnik temperatury silnika wysiadł musisz te dwie sprawy sprawdzić jak coś to pisz na pw Very Happy

Puntomaniak

Dni na forum: 155
Tematy: 7

Post #179708 Wysłany: 14 Paź 2008 18:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A sprawdzałes czy nie masz wody w zbiorniku?Miałem identyczny problem.A co gorsza wyczysciłem zbiornik i było kupe wody i potem było ok.Do czasu.Po jakims czasie znowu to miałem i woda w zbiorniku.Ale juz nie psioczyłem na stacje bo to było dziwne.Okazało sie ze przetarła mi sie rura w nadkolu od wlewu paliwa do zbiornika.Mała dziurka.A ze majac gaz mało sie tankuje paliwa to nic nie ciekło.Ale jak było mokro to koło chlapiac wtłaczało wode do zbiornika.rure zakleiłem.Bo w sklepie zaspiewali ponad 400 zł.Rozbój w biały dzien.!
grzesiek122
Sympatyk kropek

Dni na forum: 467

Post #179730 Wysłany: 14 Paź 2008 19:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kolor dymu biały na gazie , na gaz reaguje spoczko na wolnych obrotach chodzi równo silnik 1,2 wymieniłem pompe paliwową i wtrysk i tyle:( i dalej to samo.
cyklista
Puntomaniak

Dni na forum: 155
Tematy: 7

Post #179868 Wysłany: 15 Paź 2008 06:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Biały dym z wydechu to woda.Ale na gazie przy niskich temperaturach to raczej normalne.Po wielu kilometrach juz nie powinno.Ja bym stawiał na zanieczyszczone paliwo.Łatwo to sprawdzic.Odepnij przy silniku przewod doprowadzajacy paliwo.Podstaw słoiczek i niech pompa Ci napompuje paliwo.Bedzie widac w jakim stanie jest paliwo.
googie
Forumowicz

Dni na forum: 174
Tematy: 1

Post #181898 Wysłany: 21 Paź 2008 13:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem problem z ewidentną utratą mocy na benzynie i dławieniem się silnika. Okazało się, że paliwo było po prostu za stare Smile. Wyjeździłem benzynę do końca, zalałem 98ką i było już ok.
miras85
Sympatyk kropek

Imię: MIRAS
Dni na forum: 260
Tematy: 11

Post #182467 Wysłany: 23 Paź 2008 10:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Weź sobie wymień filtr paliwa, jest to koszt ok 40zł, ja jak tak miałem to wymnieniłem i z filtra zamiast paliwa wypłynęło błoto!!!!!

Jezeli nie chcesz wymieniac filtra, to weź sobie kup dwie podkładki miedziane, i wyciągnij ten filtr, i sam ocenisz czy jest dobry, jezeli jest dobry to mozesz go na nowo założyć!!!! ale lepsza bedzie wymiana

http://fiatpunto.com.pl/topic11574.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat