Witam mam problem poniewaz wymieniłem sprzegło gdyz samochód przestał ciągnąc na biegach. wczysniej ciezko sie ruszało tzn myslałem ze sie slizga sprzegło ale jednoczesnie podczas tego slizgania cos zgrzytało. sprzegło wymienione silnik chodzi i biegi mozna wrzucac bez sprzegła i nie nie ma ciągu!!! czy to moze byc jakis wytarty tryb??? prosze o pomoc bo jestem w kropce!!!!
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne
pawel_p1 Puntoświr
Imię: paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 523
Tematy: 19 Skąd: lublin
niestety skrzynia do wymiany... dzis zjezdziłem cały lublin i okolice i nigdzie nie znalazłem skrzyni do punta 75km ani do sieny i palio z tym silnikiem bo chyba miały te same skrzynie. czeka mnie chyba zakup w ciemno przez allegro chyba ze ktos ma skrzynie do sprzedania?????
ps. dodam ze poszedł mechanizm róznicowy w oleju pełno opiłków metalu a zebatki wytarte. zastanawia mnie powód tej awarii... przyznam ze nie jezdze jak dziadek na emeryturze ale tez nie jezdze autem bokiem itp wiec nie wiem czemu to padło...
Mialem ten sam problem,te same objawy.Padł mi dyfer:(Szukalem skrzyni ale sa rozne rodzaje mocowan,nie radzilbym kupowac przez allegro.Kupilem na slasku skrzynie za 650 zl inna i moj mechanik przelozyl dyfer do mojej skrzyni.Za tydzien odbieram kropka mam nadzieje ze nic w najblizszym czasie sie nie popsuje
pawel_p1 Puntoświr
Imię: paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 523
Tematy: 19 Skąd: lublin
skrzynie kupiłem w super stanie za 550zł w otwocku k. warszawy dzis odebrałem autko i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
w zeszłym roku w zimie zrobiłem praktycznie całe zawieszenie teraz nowa skrzynia sprzegło uszczelniacze. kompletuje hamulce od gt i zamierzam w zimie przełozyc to cały układ hamulcowy zostanie odnowiony. zostanie mi tylko silnik (jeszcze ok) wymienic i kropek jak nowy
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach