Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

GAZ - STUKANIE POD MASKĄ. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
AP
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 78
Tematy: 1

Post #182480 Wysłany: 23 Paź 2008 11:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,
Samochód 1,2 60KM 8v
Benzyna/Gaz (LPG. sekwencja)
Smile

Samochód na benzynie jeździ bez problemu, natomiast na gazie, pojawiają się stukania (pierdzenie) pod maską, któremu towarzyszy, wrażenie jakbyśmy z biegu 2 wrzucili na 1 podczas jazdy (gwałtowne przyhamowanie), silnik nie gaśnie ale spowalnia to jazdę i jest uciążliwe. Objawy występują na ciepłym jak i na zimnym silniku, problem pojawia się na biegu 1,2,3 sporadycznie na 4 , ale nie dotyczy biegu 5- powyżej 70Km/h oraz wstecznego. W serwisie gdzie montowany był gaz, komputer nie pokazał żadnych błędów, wymieniony został filtr gazu jednak stukanie dalej nie ustało.

Zauważyłem że stukanie występuje wtedy gdy bieg jest źle dostosowany do prędkosci.

Czy ktoś z Was może spotkał się z czymś takim?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
szerszen
Sympatyk kropek

Imię: krzysztof
Dni na forum: 345
Tematy: 0

Post #183304 Wysłany: 26 Paź 2008 11:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jaka masz instalacje
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #183306 Wysłany: 26 Paź 2008 11:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie jestem pewien bo mam zwykłą instalację, ale kolega ma sekwencję i u niego to siedzą wtryski gazu, dziwnie mu pstryka/cyka(tak to on określa). Ja mam zwykłą i u mnie nie ma wtryskiwaczy gazu(takie dyszki).

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
AP
Forumowicz

Post #183620 Wysłany: 27 Paź 2008 08:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

instalacja "tartarini"
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16

Post #183656 Wysłany: 27 Paź 2008 11:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedź do dobrego gazownika wyregulować instalację bo jeśli te stukanie to strzały w kolektor to wkrótce załatwisz kolektor lub nawet silnik.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
AP
Forumowicz

Post #184334 Wysłany: 29 Paź 2008 09:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Więc sprawa sie wyjaśniała i kolega "mrider" miał racje, było to spowodowane nadmiarem gazu w kolektorze ssącym, co strzelało w gaźnik i wydawao ten metaliczny strzał. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i sądzę zę tamat mozna już zamknąć. Szczerbol
Pozdrawiam

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat