| Autor |
Wiadomość |
GrabexX
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 337
Tematy: 3 Skąd: Wrocław
|
Nadszedł czas przedstawienia mojej kropki. Jak w temacie, jest to wersja 55 SX z 1995 roku. Ciekawy kolorek (wie ktoś może jak go nazwać?). 185000km przelotu, wyposażenie to elektryczne szyby, obrotomierz i... w zasadzie tyle. Dodatkowo nienajgorsze audio (radio CD-MP3 Kenwood, 2 glośniki 165mm Powerbass, wzmacniacz i glośnik basowy Legacy).
Oponki w rozmiarze 185/70/13 zabierają ok 75% dynamiki.
Oceniajcie. [/img] |
_________________ Niektóre kobiety są jak kac, budzisz się z nimi rano i zastanawiasz się co zrobić żeby zniknęły. |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Janosik
Sympatyk kropek

Dni na forum: 539
Tematy: 3 Skąd: Śląsk\Lubliniec
|
Ładny kolorek, a jak go nazwać? Hmm... Spotkałem się z różnymi nazwami odcieni kolorów, może karmazynowy przypływ? Moja dziewczyna ma podobny kolor w pokoju, zresztą pisze ci to na klapie bagażnika od wewnątrz .
Jakieś plany co do autka?  |
_________________ Punto HSD 1.2 75KM |
|
|
|
 |
GrabexX
Sympatyk kropek
|
Plany... Na pewno kolejny stage audio (przełożenie głośników z tylnej półki w panele w przednich drzwiach a w półce montaż głośników 6x9), ponadto wymiana swiateł jak znajdę takie jak szukam (http://fiatpunto.com.pl/topic11216.html) i na wiosnę jakieś alufelgi. Poza tym z racji tego, że dużo jeżdżę autem i nie mam zamiaru go sprzedawać chcę zamontować klimatyzację. nie wiem tylko czy na chceniu się nie skończy. Hm... A tak ogólnie rzecz biorąc jeżeli bym miał możliwość posiadania drugiego auta jako autka codziennego to kropkę zmieniłbym w zabawkę torową. To taki plan długoletni.  |
_________________ Niektóre kobiety są jak kac, budzisz się z nimi rano i zastanawiasz się co zrobić żeby zniknęły. |
|
|
|
 |
panjavor
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 275
Tematy: 5 Skąd: Skarżysko
|
|
|
|
 |
GrabexX
Sympatyk kropek
|
Fotki wnętrza będą jak w końcu posprzątam. A przygoda to Transit, który się na mnie rzucił... |
|
|
|
 |
jarosz19
Puntoświr
Dni na forum: 504
Tematy: 14
|
a w lewy przod tez byl bity?? |
_________________ PUNTO S 1.1 1997
Pomogłem?? – kliknij na pomógł |
|
|
|
 |
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15 Skąd: Twierdza Poznań
|
Ja bym powiedział że to kolor MIEDZIANY Bardzo ładny zresztą Brak tylko białych kierunkow bocznych , zdesiów w kolor i alu/kołpaków
Z tym błotnikiem to jest tylko wgniotka czy rudzieje? |
Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne |
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Punciak całkiem całkiem, tylko nie rozumiem po co mu takie szerokie opony jak alusków na razie nie ma? Chyba, że to tak przyszłościowo, ale to itak sugeruję felgi min. 14" kupić, żeby było je widać (tylko, że wtedy dopiero poczujesz co to jest PRAWDZIWA strata dynamiki )
Z zamontowaniem klimy raczej będą spore problemy, ale próbuj, próbuj
Szerokiej drogi! |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
GrabexX
Sympatyk kropek
|
| jarosz19 napisał: |
| a w lewy przod tez byl bity?? |
Niestety tak... Auto po kradzieży zostało znalezione na barierze energochłonnej... Prawy przód tak na marginesie też był bity, ale tu dla odmiany pod koła rzuciła nam się łania...
| adi.degora napisał: |
| Z tym błotnikiem to jest tylko wgniotka czy rudzieje? |
Tylko wgniotka, lakier nienaruszony wiec ruda nie powinna się pojawiać.
| STax napisał: |
| po co mu takie szerokie opony jak alusków na razie nie ma? |
Opony odziedziczyłem razem z felgami od brata. Te są całoroczne, a miałem wcześniej tylko zimówki, więc od brata wziąłem na lato ten komplet. W międzyczasie brat sprzedał swoje auto z moimi zimówkami (na czymś auto stać musiało) więc na razie przemęczę się z tym co mam. Na wiosnę powinny się pojawić jakieś ciemne alu 14".
A tak ogólnie to na tych oponkach ("hi-endowe" Dębica Navigator 2), dopóki jest sucho, bardzo ciężko stracić przyczepność. Uwierzcie mi, starałem się.  |
|
|
|
 |
RedDevil
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 255
Tematy: 9 Skąd: Klucze
|
No kropek całkiem całkiem kolorek rzeczywiście fajny popracujesz troszkę nad nim i będzie elegancko  |
_________________ Punto I S 1.1 55 KM http://fiatpunto.com.pl/topic7734.html
Clio II ph 2 1.2 16V 75 KM
Laguna III 2.0 dCi 150 KM |
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
| GrabexX napisał: |
| A tak ogólnie to na tych oponkach ("hi-endowe" Dębica Navigator 2), dopóki jest sucho, bardzo ciężko stracić przyczepność. Uwierzcie mi, starałem się |
Wydaje mi się, że to raczej z powodu stosunku mocy do szerokości opon, niż z ich właściwości jezdnych to wynika  |
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
GrabexX
Sympatyk kropek
|
Ale ja mówię o przyczepności na zakrętach. Na prostej to zrozumiałe, szmocy mało, ale na zakrętach naprawdę mogę jeździć szybko, zwłaszcza przy pilnowaniu auta lewą nogą. |
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
| GrabexX napisał: |
| Ale ja mówię o przyczepności na zakrętach |
Hmm, no 185 pewnie lepiej się trzyma niż standardowe 155 czy 165 ale to dośc ciężko jednoznacznie określić. W każdym razie, jak Tobie się dobrze jeździ to ok  |
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
|
|