Mam takie ogólne pytanko co sprawdzać i gdzie jeżeli silnik głośno chodzi bądź wydaje dziwne odgłosy. Mój np. głośno chodzi i do tego tak jakby jakieś łożysko piachu dostało i mieliło. Nie umiem zidentyfikować skąd to dochodzi, ale mam wrażenie że pompa wody bądź rozrząd.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Xyś Ojciec założyciel
Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 932
Tematy: 52
mozesz urzyc metody skutecznej jeszcze 15/20 lat temu ... stetoskop ... nawet są specjalne rysunki z zaznaczonymi miejscami osłuchu silnika
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo zgodnie z Art. 54 Konstytucji RP
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
dzikidaniel Puntoświr
Imię: Daniel
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 677
Tematy: 16 Skąd: Stara Kiszewa
Kiedy głośno chodzi? Jak jedziesz czy jak stoisz na luzie. Z jakiego mniejsca wydobywa się ten odgłos? Jak chcesz pomocy to pomóż pierw nam zrozumieć problem...
_________________ Prawo Murphy'ego:
Nie dyskutuj z głupkiem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PS. Kto usunął mi starą sygnaturkę?...
Ja_szczur Puntoświr
Imię: Jarek
Dni na forum: 575
Tematy: 56 Skąd: Siedlce
Czy stoi czy jedzie to silnik głośno chodzi. Odgłos dochodzi tak w ogóle jakby z pod pokrywy zaworów z wnętrza silnika. Ciężko mi stwierdzić skąd bo nawet jak nachylę się nad alternator to dźwięk jest w tym samym stopniu słyszalny.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
dzikidaniel Puntoświr
Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16 Skąd: Stara Kiszewa
To mogą nawet być zawory... Postaraj sie albo jedź do mechanika.
_________________ Prawo Murphy'ego:
Nie dyskutuj z głupkiem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PS. Kto usunął mi starą sygnaturkę?...
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach