Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

1.9 diesel umiera... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
639
Puntoświr

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 185
Tematy: 15

Post #184967 Wysłany: 31 Paź 2008 13:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam
dzis jadąc zakorkowaną ulicą załączyl mi sie wentylator i samochod przestal reagowac na pedał gazu, wyłaczylo sie tez wspomaganie.
posatal troche na awarysjnych na chodniku i dalo sie jechac. wentylator ponownie się załączyl i znowu to samo - brak reakcji na pedał gazu
i wspomaganie wciaz nie działa. dokulalem sie jakos do domu ale podczas tej jazdy byl strasznie mulasty. wogóle nie chcial przyspieszac jakby ze stada konie pouciekały.
co to moze byc?
płyn chlodniczy mimo wyciekow jakie mam jest na poziomie max bo wczoraj dolewalem.
POMOCYYYY Confused

http://fiatpunto.com.pl/topic9241.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
uki1906
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 328
Tematy: 6

Post #185291 Wysłany: 01 Lis 2008 19:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moim zdaniem to cos z elektronika. Podjedz i podlacz go pod kompa. Moze cos wyjdzie.
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16

Post #185378 Wysłany: 02 Lis 2008 00:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

639 a w jakim stanie masz akumulator i próbowałeś pojeździć na innym, na 100% sprawnym?

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
639
Puntoświr

Post #185502 Wysłany: 02 Lis 2008 14:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mrider nie wiem czy to by cos dało. ładowanie mam w porządku chyba wiec nie wydaje mi się ze to bylo powodem. teraz wszystko gra. jestem na wymianie licznika tzn czekam na przesylek narazie ale jak dojdzie to podjade do aso osiowac go to na egzaminerze powinno cos wtedy wyskoczyc co to moglo byc ze sie reagowal na pedal gazu jak sie smigło zaczęlo kręcic.
pozdroo

Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #185505 Wysłany: 02 Lis 2008 15:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niom, jeden koszt podłączenia. Licznik i ogólnie poproś by mechanior zobaczył..może coś podpowie...

[ Dodano: 02 Lis 2008 16:15 ]
P.S. Wszystko się psuję, mój 5 miesięczny dysk Seagate 250GB sata2, zaczął swój koniec.. Pojawiły się 2 bad sectory, nie mogą zeskanować dysku antivirem bo dysk się zawiesza. A najgorsze, ze 2 miesiące temu padła firma Simmtech skąd dysk kupiłem, i teraz będę musiał do producenta uderzać..

To tak na pocieszenie Mr. Green

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
639
Puntoświr

Post #185520 Wysłany: 02 Lis 2008 16:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie pocieszylo mnie to wcale Adas.
mam nadzieje ze sie nic wiecej nie wywali juz w tym moim punciaku.
wiem ze wywala mi błąd przeustnicy modyfikowanego przepływu (przepływki) i to na nowej przepływce, olewam to bo grunt ze furka sie fajnie zbiera i dynamika wzrosła, a bład moze sie pojawia bo mam EGR uwalony i moze dlatego pokazuje naraz 2 błady czyli od przepływki i EGR-u

ja na szczescie nie mam problemów z kompem. mam teraz fajny system i wszystko lepij mi smiga. a jest to Windows MX edycja 7 juz z service packiem 3 Szczerbol
fajny piracik, polecam. mi sie sciagal 2 i pół h wiec jeszcze znosnie ale za to jest niezawodny.
a tak na pocieszenie z Ci dysk padł to powiem Ci ze ide dzis na nocke na 19:( hahaha
pozdroo

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat