| Autor |
Wiadomość |
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 823
Tematy: 93 Skąd: Mielec
|
Dziś słyszałem w TV (Raport Turbo - TVN Turbo) że podobno gliniarze mogą sprawdzać nawigacje w samochodzie! Wiem że nasz kraj ma posrane przepisy ale jeszcze by tego brakowało żeby mi ktoś z łapami do mojej nawigacji podchodził i grzebał próbując się doszukać wersji softu i tego czy ma on licencje. Na dobrą sprawę tak samo może się przyczepić do tego że mam płytę w samochodzie z piosenkami przegranymi lub ściągniętymi zz neta, dzwonek w telu z darmowej strony a nie z gazetki (płacąc za niego 3,66zł itd), odzież na sobie którą kupiłem u Ruskich a nie w sklepie z paragonem bo może być czasem przemycona. Po prostu to jest gorzej niż poje.... wszystko.
Ma ktoś info na ten temat? czy to znowu kolejny bubel - straszak tak jak było z kompami? Dopiero nie dawno podawali ile to setek tysięcy navi kupuje się w PL, a z materiału wynika że nawet w sklepie może być nieoryginalna licencja. |
_________________ Punto mk1, 1.1 '99r. "Sole" + LPG
http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html
Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi. |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
przemek88
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 150
Tematy: 12 Skąd: Tychy
|
Nic na ten temat nie słyszałem ole chyba się coś komuś popie..... |
|
|
|
|
 |
Krzycho90
Puntoświr

|
może powinni też kontrolować atlasy, czy są oryginalne czy np. xerowane  |
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
|
|
|
 |
tom@s
Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 499
Tematy: 3 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 603
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
Nie ma to jak reklama Automapy przed Świętami. Aż żal to czytać... |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
| Krzycho90 napisał: |
Dziś słyszałem w TV (Raport Turbo - TVN Turbo) że podobno gliniarze mogą sprawdzać nawigacje w samochodzie! Wiem że nasz kraj ma posrane przepisy ale jeszcze by tego brakowało żeby mi ktoś z łapami do mojej nawigacji podchodził i grzebał próbując się doszukać wersji softu i tego czy ma on licencje. Na dobrą sprawę tak samo może się przyczepić do tego że mam płytę w samochodzie z piosenkami przegranymi lub ściągniętymi zz neta, dzwonek w telu z darmowej strony a nie z gazetki (płacąc za niego 3,66zł itd), odzież na sobie którą kupiłem u Ruskich a nie w sklepie z paragonem bo może być czasem przemycona. Po prostu to jest gorzej niż poje.... wszystko.
Ma ktoś info na ten temat? czy to znowu kolejny bubel - straszak tak jak było z kompami? Dopiero nie dawno podawali ile to setek tysięcy navi kupuje się w PL, a z materiału wynika że nawet w sklepie może być nieoryginalna licencja. |
Cóż, niestety, wszelkie takie jęki są nie na miejscu... To tak samo jakby się obrażać, że szukają ludzi rozprowadzających pirackie gry czy oprogramowanie (bo przecież mapa w navi to też program). Nie ma się co denerwować, takie prawo i chyba jednak dobre prawo... Choć mówię to z ciężkim sercem bo u każdego róznie z tym bywa  |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
tolst
Puntoświr

Imię: Mariusz
Dni na forum: 280
Tematy: 22 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
Krzycho90
Puntoświr

|
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
|
|
|
 |
Krzycho90
Puntoświr

|
nie Hamujemy Wszelkie Działania Przestępcze
P.S. Heniek Wykradł Dobre Programy i teraz my je mamy w navi  |
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 750
Tematy: 19 Skąd: Olsztyn
|
Ale o co to oburzenie?
Jeśli się używa lewego oprogramowania to trzeba być świadomym ewentualnych konsekwencji.
Przecież to jest zwykła kradzież. |
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06 |
|
|
|
 |
zyga670
Puntoświr

Dni na forum: 453
Tematy: 7
|
A jak ktos ma automape na karcie sd i ja wyciagnie i zlamie to co mu udowodnia ? Wyciagniecie karty to jest 2 sekundy. Zanim sie zatrzymie do kontroli to zrobie to bez problemu.
2. A ile procent w aucie ma pirackie mp3 ? Na moje oko to 90-95 % napewno.
Sami policjancie mają w swoich samochodach lewą muzykę, wiec w 99% policjantów bedzie przymykać na to oko i będą to olewać. |
_________________ INSTRUKACJE OBSŁUGI DO PUNTA LINKI:
FIAT PUNTO I
FIAT PUNTO II
Potrzebujesz konto PREMIUM RAPIDSHARE ?
SPRAWDZ MOJĄ OFERTĘ !!
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6441607 |
|
|
|
 |
jadak
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 379
Tematy: 7 Skąd: Warszawa - Gocław
|
| zyga670 napisał: |
A jak ktos ma automape na karcie sd i ja wyciagnie i zlamie to co mu udowodnia ? Wyciagniecie karty to jest 2 sekundy. Zanim sie zatrzymie do kontroli to zrobie to bez problemu.
2. A ile procent w aucie ma pirackie mp3 ? Na moje oko to 90-95 % napewno.
Sami policjancie mają w swoich samochodach lewą muzykę, wiec w 99% policjantów bedzie przymykać na to oko i będą to olewać. |
w 99% się zgadzam z przedmówcą.
| Krzycho90 napisał: |
| Dziś słyszałem w TV (Raport Turbo - TVN Turbo) że podobno gliniarze mogą sprawdzać nawigacje w samochodzie! |
mogą i w dodatku to robią W sobote przyszedł do nas do Saturna gościu po 40tce i mówi, że chce kupić legalną AutoMape i żeby mu ktoś zainstalował bo ma już dość spięć z drogówką i że jak ostatnio koło Krakowa zatrzymali go to kontrolowali mu nawigacje (wyglądał na gościa który jeździ samochodem z wyższej półki, stać go na orginały - super, popieram!)
doskonale rozumiem producentów oprogramowania. Mają do tego pełne prawo wg mnie. Piractwo to jest brak szacunku do czyjeś pracy, i bomba z opóźnionym zapłonem. Może się okazać, że za 5 lat AutoMapa nie będzie miała kasy na robienie najlepszego oprogramowania z najwyżej półki. A z resztą co Wam będę tłumaczył...
z drugiej strony rozumiem posiadaczy Punciaków. Zwłaszcza tych 8-15 letnich. Kupno oryginalnego oprogramowania jest niezłym nadszarpnięciem budżetu. Sam jeżdżę na nawigacji Lark którą odebrałem w Carrefourze za kupony z Gazety Wyborczej i obiecywałem sobie, że będę jej używał taką jaką Carrefour ją stworzył. Niestety jak wiadomo po pewnym czasie mapy się zdezaktualizowały i jazda z tą nawigacją stała się uciążliwa. Próbowałem jakoś legalnie je zaktualizować ale producenci nawigacji naprawdę rzucają kłody pod nogi...Sony, LG N10E - po zakupie już nigdy nie można zaktualizować map. Navigon, Clarion - można bezpłatnie zaktualizować raz w ciągu pierwszego roku po zakupie pod warunkiem rejestracji nawigacji w necie. Musiałem w swojej odblokować windowsa i wrzucić AutoMape z rapidschra i jest mi wstyd ale za to jak wygodnie i komfortowo w trasie . Ktoś kupuje nawigację Sony, wysoki model, duży wyświetlacz, mnóstwo funkcji itp. po 2-3 latach nawigacja już sporą część tras przekłamuje, często wrzuca "na muke" i jazda z nią staje się uciążliwa ico wtedy...?  |
_________________ Fiat Punto II 1.2 8v 60KM LPG 2000/2001
fotki na http://www.fiatpunto.com.pl/topic5522.html
Fiat 500 1.2 8v 69KM XI 2008
fotki na http://www.fiatpunto.com.pl/topic11934.html |
|
|
|
 |
2rotor
Puntoświr

Imię: Karol
Dni na forum: 487
Tematy: 5 Skąd: Toruń
|
Ja tam rozumiem tępienie piractwa bo to kradzież ale kurde no to jest popadanie w paranoję. Równie dobrze gliniarz może zażądać paragonu na nawigację który wywaliłem jak się skończyła gwarancja albo prosić o potwierdzenie tego ze opony które mam nie są z kradzionego auta. No tą drogą to równie dobrze może dociekać czy czasami kogoś z gaci nie skroiłem...
Tylko jak mieli poszukać ziomka który po pijaku roz...bał mi tył kaszla i uciekł mi sprzed nosa to dupy nawet nie ruszyli tylko wypełnili kwit o umorzenie bo to przecież to TYLKO maluch. Wiecie co: w dupie mam takie prawo które działa jak tym na górze wygodnie. |
_________________ Fiat Punto GT-R
Fiat 126p 1983 594cc
Fiat Seicento 899cc 1998
...the Italians always get it right