Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Trzeszczenia we wnętrzu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 884
Tematy: 36

Post #36180 Wysłany: 31 Lip 2007 19:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

j.w ale nie przeszkadza tak bardzo

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 527

Post #36186 Wysłany: 31 Lip 2007 19:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

s6pro1 napisał:
W wolnej chwili zakupiłem taśme (izolacyjną) i owinąłem ucho przy karoseri (lewe jak i prawe drzwi) i...cud !!! nic nie słychać....cichutko - taśma czarna-niewidoczna i wszystko gra !!! i niby ok...ale wydając pieniądze na nowy samochód nie przypuszczałem że takim sposobem będę usuwał usterki...których nie powinno być !!

Jest takie powiedzenie: w domu trzeba mieć 2 rzeczy- taśmę klejącą i WD40 - to co się rusza a nie powinno trzeba skleić taśmą, to co się nie rusza a powinno, spryskać WD40 Twisted Evil

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pawelp
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 644
Tematy: 4

Post #36560 Wysłany: 02 Sie 2007 11:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

faktycznie tasma izolacyjna czyni cuda...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MagikMarek
Sympatyk kropek

Imię: Marek
Dni na forum: 467
Tematy: 1

Post #42048 Wysłany: 29 Sie 2007 20:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie - całe szczęście - na razie (zrobione 1300km) nic nie trzeszczy... i pozostaje mi mieć nadzieję, że tak będzie jeszcze długo a najlepiej na zawsze.

Na razie, żeby nie prowokować, staram się za mocno nie nasłuchiwać i głośno puszczam muzykę Laughing

>Szept pięknej kobiety słyszy się lepiej niż najgłośniejszy ryk silnika ; ) !!!<
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PiotrT
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 459
Tematy: 3

Post #42057 Wysłany: 29 Sie 2007 21:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Heh, moje auto ma już całe 1500km ale zdaża mu się zatrzeszczeć - dźwięki dochodzą przede wszystkim od tylnej półki, inne składam na karb niskoprofilowych opon - na naszych drogach nawet Maybach dobije zawieszeniem, a co dopiero Fiat.

Moderator

Dni na forum: 634
Tematy: 11

Post #42064 Wysłany: 29 Sie 2007 21:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

PiotrT napisał:
dźwięki dochodzą przede wszystkim od tylnej półki

To może być klapa Smile da się temu zapobiec jakby co Wink

http://fiatpunto.com.pl/topic1243.html

Jeśli to nie co innego Rolling Eyes

Sympatyk kropek

Imię: Marek
Dni na forum: 467
Tematy: 1

Post #42067 Wysłany: 29 Sie 2007 21:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Taaaa pewnych kwestii jeżdżąc po Naszym kraju nie da się wyeliminować.
Po tych wszystkich dziurach, koleinach i pełnym przeglądzie nawierzchni trudno żeby samochód się nie poddawał Confused

Co do tylnej półki to może warto wszystkie tego typu ruchome elementy kilka razy zdemontować i zamontować powtórnie żeby się wyrobiły. Ja swojego już w dniu odbioru musiałem użyć jako bagażówki, potem jeszcze ze dwa razy i półka milczy Smile

[ Dodano: 29 Sie 2007 21:30 ]
PS. A co do tych tricków z taśmą to w moim poprzednim Fiacie Uno wiele elementów 'działało' w ten sposób - od filtra powietrza, po żarówki i reflektory Laughing Exclamation

>Szept pięknej kobiety słyszy się lepiej niż najgłośniejszy ryk silnika ; ) !!!<
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PiotrT
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 459

Post #42077 Wysłany: 29 Sie 2007 21:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W mojej Pandzie słyszałem przede wszystkim zawieszenie, które dodatkowo makabrycznie szybko się zużywało.
Spasowanie elementów wnętrza sprawiało lepsze wrażenie w Pandzie, niż w GP, chociaż jakość plastików była taka sama. Elementów tapicerowanych nie porównuję, tutaj jest przepaść na korzyść GP (mimo że Pandę miałem w wersji Dynamic), ale z kolei tapicerka i fotele z GP Active i GP Sport różnią się jak szczanie w piwnicy od picia w Szczawnicy, więc nie twierdzę że w tym temacie Fiat jakoś diametralnie się poprawił.
Dla poprawienia humoru: wybierając auto, testowałem Corsę, Fiestę i Yarisa i GP bynajmniej nie odstaje wyraźnie jakością materiałów czy spasowania wnętrza.

Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 406

Post #55833 Wysłany: 19 Paź 2007 21:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tumi co z tym wyciszeniem? Daj znać co zrobić i jak.

Przyjaciel

Imię: Kuba
Dni na forum: 729
Tematy: 53

Post #68614 Wysłany: 01 Gru 2007 10:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja rozwiązałem tem problem trzeszczącej tylnej klapy. Otóż tam gdzie te gumki dotykają bagażnika przykleiłem takie okrągłem pianki wielkości tych gumek. I jest cisza jak makiem zasiał nic nie trzeszczy Mr. Yellow

Moje auto znajdziesz na Polskajazda.pl
Znowu Boom dla nas, Wielkie Joł Kochana.... Mr. Green
Nie podoba Shieeeeea? Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
piotrekmax
Puntomaniak

Dni na forum: 631
Tematy: 13

Post #70608 Wysłany: 08 Gru 2007 19:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do trzeszczenia , faktycznie tylna klapa to źródło wszelkiego hałasu ... tak myślałem do dziś. Teraz coś postukuje w prawych drzwiach jest to dość delikatny odgłos ale na nierównościach daje o sobie znać . Mam wrażenie , że to głośnik wysokotonowy wysunął się z zaczepów ale aby to sprawdzić trzeba będzie zdjąć cały boczek Sad

Puntomaniak

Dni na forum: 615
Tematy: 9

Post #106632 Wysłany: 23 Mar 2008 13:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiecie może, jak się zdejmuje tą listwę nadmuchu na przednią szybę (jest na kokpicie zaraz pod przednią szybą)? Szukam źródła irytującego trzeszczenia przy prawym słupku. Zdjąłem schowek, odsłoniłem prawy słupek i nigdzie nie wyczułem luzów. Jakoś mi sie wydaje, że być moze to ta listwa. Stawiam conajmniej piwo temu, kto mnie naprowadzi na źródło tego dzwięku Aso boi sie ruszac kokpit, twierdząc ze to moze pogorszyć sytuację-a kokpit wygląda na zamontowany bardzo solidnie.

Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 623
Tematy: 17

Post #106634 Wysłany: 23 Mar 2008 13:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

najlepiej kupic sobie stopery w uszy i po problemie nic nie trzeszczy i jest wyciszenie Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 884

Post #106637 Wysłany: 23 Mar 2008 13:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak to może być deska podszybia... sprawdź czy nie poszedł zatrzask...-jesli tak to tylko wymiana -trwa "chwilę"

zobacz też plastik przy trójkątnej szybie...on może obcierać o pozostałość kokpitu....tez tak mam i się nie przejmuję...

piski i trzaski zagłuszane są przez muzykę Szczerbol

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 865
Tematy: 21

Post #106680 Wysłany: 23 Mar 2008 14:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziobel, u nas to jest odwrotnie. Dopiero jak sie nute zapuści to zaczyna brzęczeć! Tablica rejestracyjna i te sprawy... Mr. Yellow

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat