Dziobel, najlepiej gdybym wiedzial jak zdjąć ten panel pod szybą- o n na pewno nie jest luzno-przynajmniej jak go ręką dotykam/dociskam to raczej nie trzeszczy. Wkurza mnie to trzeszczenie-kiedy jade do pracy rano to nie slucham muzy tak glosno- a jak radio leci ciszej to dzwiek trzeszczenia slychac !@#$%^&* I w tej trojkątnej szybce to tez nie jest to. Ten czarny plastik jest bodajże sklejony z calym bialym slupkiem-chociaz to tak nie wyglada z pozoru.
_________________ Fiat Grande Punto 1.3 MultiJet 90 KM
plastik w tylnej klapie bagażnika faktycznie tragedia łopota jak flaga na wietrze chyba go gwoździami przybije normalnie sprawa totalnie nie dopracowana i zlana przez fiata nawet w modelu 2007 który posiadam z tym powalcze według zaleceń kolegów ale jeszcze coś w lewych tylnych drzwiach podkleiłem ucho od zamka ale może za mało musze potestować , ucho to mam na myśli to wystające z samochodu zaden element z drzwi ma kształt niemalże kwadratu i teraz nie wiem czy obkleić całość taśmą czy tylko jedno z trzech widocznych ramion jeśli jedno z ramion to które zewnętrzne wewnetrzne czy srodkowe ?? narazie testuje środkowe ale nic to nie daje, gdzieś czytałem że w pierwszych modelach grande zamki były inne czy faktycznie tak było ??
Pozdro
_________________ GP 1.4 Dynamic
LeszekR Puntoświr
Imię: Leszek
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 638
Tematy: 7
To i ja się podłącze do wątku o trzeszczeniu wnętrza. Wydaje mi się że najbardziej podatne na trzeszczenia w GP (szczególnie w 3 d) są plastiki na słupkach(środkowy i tylni). Dokładniej mówiąc, chodzi mi o miejsce łączenie tego jasnego tworzywa z tym ciemniejszym poniżej. Naciskając mocniej słychać wyraźnie że tworzywa leciutko trzeszczą ocierając o siebie. Mam również wrażenie że i podczas jazdy delikatnie hałasują. Jako że jestem uczulony na tym punkcie chciałbym za wczasu to wyeliminować. Czy ktoś z Was szanowni koledzy "walczył" już z tym?Jeśli tak prosze o wskazówki jakiej broni (sposobów) użyliście do tego.Pozdrawiam
_________________ 2 x Fiat Punto w garażu
autofan Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 382
Tematy: 2
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach