Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zakup Punto II. Pytania przed zakupem. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
buladag
Puntoświr

Imię: BULADAG
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 520
Tematy: 35

Post #160823 Wysłany: 25 Sie 2008 19:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Osobiście nie mam wspomagania więc się nie wypowiadam, ale zawsze to tylko jeden element, w którym ewentualnie poprzedni właściciel mógł kombinować, a nie cały szereg. Tak więc moje zdanie jest takie jak wyżej czyli, że propozycja Szymin jest godna uwagi i oglądnięcia "na żywo".

Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001'
Image Image
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
MatHEO
Sympatyk kropek

Imię: Mateusz
Dni na forum: 198
Tematy: 3

Post #161237 Wysłany: 26 Sie 2008 15:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wracajac do tego czerwonego jtd. Bylem go dzis obejrzec. Ostrzegam bo to zlom bity przod i tyl przednia szyba z 2004r progi rdzewieja, na tylnej klapie, blotnikach i masce tyle szpachli, ze magnes z miernika nie chcial lapac, a sprzedajacy zachwala, ze ideal bezwypadkowy itp. Takze odradzam, bo zrobilem 200 km na darmo. Szukam dalej
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
vinyl
Sympatyk kropek

Dni na forum: 112

Post #170980 Wysłany: 19 Wrz 2008 17:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cześć! Jestem nowy, to mój 1szy post więc krótko o sobie - nazywam się Tomek, mam 20 lat i jestem z Wrocławia.

W najbliższym czasie (myślę, że do 3 tyg.) planuję kupić nowe autko. Wybór prawdopodobnie padnie właśnie na Punto II gdyż mi się podoba. Trochę już czytałem na tym forum co i jak, jednak nadal mam parę pytań do ludzi, którzy znają sie na tym samochodzie, czyli do Was.

1. Myślę, że dysponuję kwotą w okolicach 10-15 tys. Czy wszystkie roczniki (1999-2003) są takie same, czy warto zwrócić uwagę któremuś szczególnie ? Bo z tego co zauważyłem, nie wszystkie Punto 2 mają nad progami taką czarną listwę na drzwiach, nie wszystkie mają takie 'nowoczesne' światła z przodu, pewnie wiecie o co mi chodzi. Slyszalem też, ze np nie wszystkie mają taki sam komputer w budziku. Dodam, że w planach mam lekki, ale na prawdę lekki tuning autka, tzn. nie lubię mocnych, wiejskich tuningów, ew. zmieniłbym zderzak na ładniejszy czy coś takiego. Czy wersje: JTD, HGT, Sporting co oznaczają ? To są jakies inne wersje wizualnie, czy chodzi tylko o moc silnika ?

2. Jaki silnik wybrać ? Z tego co widzę na allegro najpopularniejszy to 1,2 benzyna. Ale czy 60 KM wystarczy do miasta ? Nie jestem typem sportowca, zależy mi również na ekonomicznym silniku. Czy są jakies mocniejsze wersje ? Ile pali 1,2 a ile jakaś mocniejsza o ile jest ? Czy wśród użytkowników Fiata Punto II jest popularna instalacja gazowa czy autko pali tak mało, że się nie opłaca ?

Na razię tyle, jak będę miał jakieś konkretne oferty na oku to z pewnością Was poproszę o radę i podziele się zdjęciami. Czekam na odpowiedz, dziękuję z góry i pozdrawiam Wink
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #170984 Wysłany: 19 Wrz 2008 17:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hmm za 15 tyś Kupisz Punto 2 FL ,czyli po liftingu(duże światła). Kup 1.2 8V 60KM, do miasta jak najbardziej starcza i jest oszczędne. Na youtube.pl, są filmy jak to jeździ, przyśpiesza..

Kup od 1 właściciela z możliwie małym przebiegiem i nie bitego. Naprawdę poszukaj i nie napalaj się. To fajne autko, ale tylko gdy kupisz dobry egzemplarz w przeciwnym wypadku to będzie skarbonka Smile)))))

A wyposażenie, to moim zdaniem, jest 2 rzędne gdy kupuje się używkę, kup w jak najlepszym stanie technicznym. Tylko kup ze wspomaganiem i na 14 calowych obręczach, bez wspomagania miały 13 calowe.. A i sparwdź czy dobrze działa wspomaganie, i czy nie swieci sie pomaranczowa kontorlka, od centralki wtrysku. nie moze sie palic gdy silnik pracuje. Nowa 1600, naprawa 400. !!!

Tu masz trochę opinii:

http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,61/mod/558/__Fiat-Punto-II-oceny-i-opinie-kierowc%C3%B3w.html

Ogólnie poczytaj forum, dział punto2.

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
vinyl
Sympatyk kropek

Post #170988 Wysłany: 19 Wrz 2008 18:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki. Mi osobiście wpadły w oko 2 egzemplarze, które wizualnie mi się podobają. Co myślicie o zakupie takiego czegos ?

http://moto.allegro.pl/item434805139_punto_hgt_pilne_sprzedam.html

Podobają mi się również wersje Abarth ale nie wiem czym różni się ona od fabrycznej. Ile pali zwykły 1,2, ile ten 1,8 diesel, a ile ten HGT czyli 1,8 benzyna ?

Ten również mi zawsze wpadał w oko, chociaż to chyba standardowa wersja:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4673539
Adas
Puntoświr

Post #170990 Wysłany: 19 Wrz 2008 18:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

1 uszkodzony silnik... 1.8 hgt to drogi silnik, jak masz zakład mechaniczny to możesz brać jak samemu wsio zrobisz.

2. jakoś taki jakby był malowany. no i sprowadzony był. nie polecam takich Smile.

Kup od 1 właścieciela, kupiony w polsce, kup gazete i dzwoń. i jedz oglądaj. NIe jeździć daleko za samochodem, ja zrobilem ten bład i 400km na marne Smile.

Kupiłem u siebie...

[ Dodano: 19 Wrz 2008 19:16 ]
ps. HGT, poniżej 14 tysi bym nie kupywał, nikt dobrego HGT taniej nie sprzeda Smile. Wyjątków brak

buladag
Puntoświr

Post #171068 Wysłany: 19 Wrz 2008 21:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas czemu mowisz zeby kolega koniecznie kupowal wersje ze wspomaganiem?

Ja wspomagania nie mam i jakos nie narzekam, pII w wersji 1,2 jest na tyle lekkim samochodem ze kierownica chodzi leciutko.

Image Image
Image
Adas
Puntoświr

Post #171080 Wysłany: 19 Wrz 2008 22:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jeździłeś ze Wspomaganiem ??

buladag
Puntoświr

Post #171085 Wysłany: 19 Wrz 2008 22:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak zarówno w PII jak i w stilo. przyznaje fajnie jest kręcic kierą jednym palcem przy parkowaniu, ale osobiscie kręcenie całą dłonią jakoś niezbyt mi przeszkadza. jak dla mnie "city" to fajny bajer, no ale bez przesady zeby był głównym argumentem podczas kupna samochodu.

Image Image
Image
Adas
Puntoświr

Post #171119 Wysłany: 20 Wrz 2008 07:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rok 2008. To myślę, że wspomaganie powinno być standardem. Tak czy siak, jestem bardzo za tym wspomaganiem, jest bardzo precyzyjne, działa fajnie Smile

buladag
Puntoświr

Post #171181 Wysłany: 20 Wrz 2008 11:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

i jest standardem ale w nowych autach, a temat nawiązuje przecież do kupna używki.

Image Image
Image
vinyl
Sympatyk kropek

Post #172080 Wysłany: 23 Wrz 2008 14:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

MAM PYTANIE DO EKSEPRTÓW:
Co sądzicie o tej ofercie ? Czy cena jest adekwatna ? Czy po zdjeciach wnioskujecie jakieś ciekawe rzeczy ?

Podaje link:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6447384&clipboard=add

1. Ja zauwazylem taki maly szczegolw ze z przodu pod stwiatlami przednimi jak sa takie czarne listwy z plastiku i lacza sie z czarnym zderzakiem w srodowej czesci, to miedzy tymi laczeniami jest zolta szczelina ktorej normalnie nie ma (w miejscu jak sie od poczatku reflektora zjedzie w dol, poczatek od srodka...)

2. Jak to jest z lusterkami ? Jesli są lakierowane to znaczy ze jest to sporting czy to po prostu niezalezna, opcja dodatkowa ?

3. Jest to automat, nigdy nie jezdzilem takim czyms - co o tym sadzic ? czy w automacie moge ustawic tak zeby biegi zmieniac manualnie (góra-dół) ?
anualnie (góra-dół) ?
łapek
Forumowicz

Dni na forum: 107
Tematy: 0

Post #173503 Wysłany: 25 Wrz 2008 15:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czesc, jest to moj 1 post na tym forum, tak wiec wybaczcie wszystkie bledy:)

mysle o tym fiacie, co o nim sadzicie ? http://allegro.pl/item423145335_fiat_punto_1_2_pierwszy_wlasciciel_zadbany.html
zeppo
Forumowicz

Imię: Bartek
Dni na forum: 105
Tematy: 1

Post #173860 Wysłany: 26 Wrz 2008 07:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich! Mam pytanie odnosnie tematu. Mam okazje zakupu Punto II 1.2 16v wersja dynamic. Auto jest "po dziadku". Rocznik 2003, 26 tys. przebiegu (udokumentowany), regularny serwis. Cena to 17 tys. zl. Jak wam sie widzi taka opcja? Dodam ze samochód garażowany wygląda jakby dopiero co salon opuścił!!!! (nawet folie ma na progach hehehe) Very Happy
buladag
Puntoświr

Post #174062 Wysłany: 26 Wrz 2008 20:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

osobiscie sprawdzilbym wsio dokladnie w aso i jesli stan jest rzeczywisty do opisywanego to brałbym bez niczego, bo będzie to niezawodne auto.

Image Image
Image

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat