Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Prędkościomierz i licznik kilometrów przestały działać Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #33137 Wysłany: 13 Lip 2007 23:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

linka nie jest ulozona prosto tzn.linka jest pozaginana sa zakrety na ktorych linka '' skacze'' u mnie wystepuje to samo zjawisko od nowosci to jest taka bolaczka.Jezeli linka szla by prosto nie byloby tego efektu oraz takze drgan wskazowki...

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Maciej
Puntomaniak

Imię: Maciej
Dni na forum: 545
Tematy: 2

Post #33152 Wysłany: 14 Lip 2007 00:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nowej linki (poprzedniej) od nowości nie było słychać. Zaczęła stukać jakiś czas przed awarią i wymianą.
Powinien być na to jakiś sposób.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Post #33155 Wysłany: 14 Lip 2007 00:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

stukanie raczej takie terkotanie delikatne to jest Wink raz jrest raz tego nie ma Wink ale ja sie tym nie przejmuje zmieni sie kiedys samochod to problem zniknie nie jest to wkurzajace Wink

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Maciej
Puntomaniak

Post #33210 Wysłany: 14 Lip 2007 15:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Samochodu tak szybko nie zmienię, tym bardziej, że jest to moje drugie takie Punto. Mnie akurat to wkurza, ale jeśli jest to normalne to będę musiał jakoś to przeżyć.

Puntoświr

Dni na forum: 560
Tematy: 14

Post #37826 Wysłany: 09 Sie 2007 09:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ma ktos moze manuala albo powie krok po kroku jak wymienic linke bo chyba u mnie tez ona strzelila, te same objawy Sad

Fiat Punto Evo I by PinguVanEx - in progress http://www.fiatpunto.com.pl/topic2033.html
Art o zderzakach - http://fiatpunto.com.pl/topic2174.html
kox
Puntoświr

Dni na forum: 513
Tematy: 9

Post #39081 Wysłany: 15 Sie 2007 08:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

na wstępie,jako że to mój pierwszy post chciałem sie przywitać.Wczoraj zostałem właścicielem Punto I Wink i od razu do was zawitalem.

Mam właśnie podobny problem z licznikiem i byłem w 100% przekonany ze licznik elektroniczny,posprawdzałem bezpieczniki i juz chcialem w przekaźnikach grzebać Wink jutro zaglądne jak wygląda linka bo to pewnei ona zawiniła

PinguVanEx
Puntoświr

Dni na forum: 560
Tematy: 14

Post #39100 Wysłany: 15 Sie 2007 10:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak linke tak sprawdzilem Razz zdemontowalem wszystkie zegary ( 2 srubki ) i przejechalem sie kawalek i obserwowalem linke, stala w miejscu Razz

Fiat Punto Evo I by PinguVanEx - in progress http://www.fiatpunto.com.pl/topic2033.html
Art o zderzakach - http://fiatpunto.com.pl/topic2174.html
kox
Puntoświr

Post #40197 Wysłany: 23 Sie 2007 18:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie okazało sie że linka zerwana,po wymianie ukręciłem 7km i znowu stanął,tym razem linka ok a zerwał sie wałeczek w skrzyni 10zł i chodzi jak ta lala Wink

[ Dodano: 21 Sie 2007 22:33 ]
chyba za wcześnie pochwaliłem,po wymianie wałeczka ukręcił 13 km i znowu stoi,jutro musze znów poświęcic czas na odnalezienie kolejnej usterki Sad

[ Dodano: 23 Sie 2007 19:40 ]
kolejna linka zerwana ;/ cos mi sie zdaje ze poprzednia była zbyt mocno naprezona/zle poprowadzona od licznia do skrzyni,musze kogos trafic z kropkiem i podejrzeć jak to ma byc ulożone

Maciej
Puntomaniak

Post #42882 Wysłany: 02 Wrz 2007 20:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do terkoczącej linki, to sprawę już sobie załatwiłem w prosty sposób: wyjąłem zegary i nałożyłem do pancerza smaru - pomogło, wogle jej nie słysze. Nie ma więc wpływu ułożenie linki na terktanie jej podczas jazdy.
Pozdrawiam. Wink

Monkey Mod

Post #42900 Wysłany: 02 Wrz 2007 21:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ulozenie tez ma wplyw...gdyby linka szla mniejszymi lukami to tez by lepiej pracowala...

Image
kox
Puntoświr

Post #42927 Wysłany: 02 Wrz 2007 22:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
gdyby linka szla mniejszymi lukami to tez by lepiej pracowala...

potwierdzam;)

Długi
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 537

Post #43341 Wysłany: 05 Wrz 2007 19:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam ja powiem wam jedno jak macie licznik elektroniczny i majac poduszki powietrzne to nie odlaczajcie licznika zanim nie sciagniecie klemy z aku,poniewaz ja tak zrobilem czyli nie odlaczylem klemy i teraz mam tak ze pali sie kontrolka jaskow i nie dzialaja Laughing
Odlaczenie pozniej klemy nie kasuje bledu.
Synom
Sympatyk kropek

Imię: Bartek
Dni na forum: 476
Tematy: 1

Post #46446 Wysłany: 21 Wrz 2007 08:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

JA mam podoby problem ale juz wiem co robic! mi licznik wiesza sie przy ok 20 i 40 km/h ale juz od 55 ew 60 smiga dobrze i z powrotem to samo! ale widze ze w naszych Punto I to problem standaerdowy! Smile

...Gangsterem nie jestem ale widok policji napawa mnie stresem...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ciotka_jokera
Sympatyk kropek

Dni na forum: 408
Tematy: 0

Post #72150 Wysłany: 14 Gru 2007 13:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

odświeżam temat

Wlaśnie padł mi prędkościomierz.
Zakładam, że to ta linka - pytanie: ile kosztuje wymiana takiej linki?
Nie chcę się naciąć. Ceny w warsztatach wahają się między 100-120 zł a 150-190 zł. Czy to są normalne ceny??
Góral_
Puntomaniak

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 395
Tematy: 4

Post #72154 Wysłany: 14 Gru 2007 14:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ciotka_jokera napisał:
odświeżam temat

Wlaśnie padł mi prędkościomierz.
Zakładam, że to ta linka - pytanie: ile kosztuje wymiana takiej linki?
Nie chcę się naciąć. Ceny w warsztatach wahają się między 100-120 zł a 150-190 zł. Czy to są normalne ceny??

Koszt linki w sklepie wynosi ok 50pln. Wymienisz ją sam bez problemu. Poniżej instrukcja:
1: otwórz maskę, na podszybiu zaraz za licznikiem będzie taka plastikowa nakrętka (dość sporych rozmiarów, bez problemu odkręca się bez użycia żadnych narzędzi) - odkręć i wyciągnij linkę
2. odkręć linkę ze ślimaka - po prostu sprawdź gdzie jest ona przykręcona do skrzyni i odkręć (uwaga najwygodniej będzie wejść pod auto)
3. bierzemy nową linkę i jeden koniec przykręcamy do ślimaka na skrzyni, drugi wpychamy w to miejsce na podszybiu z którego wyjęliśmy starą linkę, zakręcamy plastikowa nakrętkę. Linka dzięki prowadnicy wejdzie bez problemu w to miejsce które ma wejść więc nie ma obawy że "coś robimy źle"
GOTOWE - czas pracy jakieś 5 min

P.S. Linka jednak może tyrkotać. Jeśli będzie ci to przeszkadzało - rozwiązanie podał "Maciej". Mi osobiście nie przeszkadza Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat