Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Prędkościomierz i licznik kilometrów przestały działać Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
ciotka_jokera
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 408
Tematy: 0

Post #72178 Wysłany: 14 Gru 2007 16:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki Góral za manualna Smile
Jestem babą nieznającą się totalnie na samochodach ale Twój opis sprawil, że zajrzę pod maskę i poszukam przyczyny awarii Smile
pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Góral_
Puntomaniak

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 395
Tematy: 4

Post #72186 Wysłany: 14 Gru 2007 16:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oj to przepraszam że pisałem do ciebie na "on" Smile. Jak będziesz miała problemy ze zlokalizowaniem poszczególnych elementów to zrobię kilka fotek i na nich wsio pokaże

Pozdrawiam

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #72188 Wysłany: 14 Gru 2007 16:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Góral_ co do smaru to bym nie proponowal.... przeciez to stawia opor Shocked Shocked co z tego ze smar... ale jednak gesty jest... cos rzadkiego trzeba... wpuscic do srodka do pancerza krecac linka najlepiej zeby do srodka weszlo... ale smar nie ....

ciotka_jokera co teraz pokorna jestes Twisted Evil Twisted Evil Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Góral_
Puntomaniak

Post #72191 Wysłany: 14 Gru 2007 17:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas: w sumie racja z tym smarem

ciotka_jokera
Sympatyk kropek

Post #74959 Wysłany: 27 Gru 2007 08:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Góral, poszłam na łatwiznę. Do warsztatu dałam punciaka i mi zrobili to za 60 zł. Teraz niestety klika mi ta linka podczas jazdy ale i tak mam w planach generalny remont nadwozia to na razie jeżdźę tak. Wkurza to ale co zrobić. Czekam do "po sylwestra" Smile
Thomas, nie jestem pokorna i nigdy nie będę. To ty sobie ubzdurałeś, że ja mam złe zamiary wchodząc na to forum.

pzdr
Góral_
Puntomaniak

Post #75086 Wysłany: 27 Gru 2007 13:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

60pln za sama robociznę czy razem z linką ?

ciotka_jokera
Sympatyk kropek

Post #75100 Wysłany: 27 Gru 2007 13:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wszystko: linka + robocizna --> 60 zł
Góral_
Puntomaniak

Post #75120 Wysłany: 27 Gru 2007 14:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to cena w porządku bardzo Smile

Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #75129 Wysłany: 29 Gru 2007 00:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

na szczescie do punto ceny nie sa wysokie z czesciami Razz jestem ciekaw ile sama robocizna w tym koszotwala.....

[ Dodano: 29 Gru 2007 00:41 ]
ciotka_jokera napisał:
Thomas, nie jestem pokorna i nigdy nie będę. To ty sobie ubzdurałeś, że ja mam złe zamiary wchodząc na to forum.

dobra ja sie za siebie biore bo ostatnio zauwazylem ze za duzo zlego robie w swoim zyciu....

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Darex17
Puntomaniak

Imię: Darek
Dni na forum: 304
Tematy: 3

Post #121406 Wysłany: 03 Maj 2008 19:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witajcie! Dzisiaj mam podobny problem z prędkościomierzem. Więc jak jechałem rano tak równe 100km/h na ładnej drodze to nagle opadła mi bezwładnie wskazówka od prędkościomierza i wogóle już nie wskazuje prędkości Confused Zauważyłem też że licznik ten główny się zatrzymał na przebiegu 93 600km nie działa. Co ciekawe licznik ten drugi czasowy działa normalnie. Co to może być? Co mnie też zastanawia że dlaczego jeden licznik od przebiegu stałego niedziała razem ze wskazówką,a ten drugi tymczasowy licznik działa i normalnie liczy kilometry??? Question

[ Dodano: 03 Maj 2008 19:09 ]
Dodam jeszcze że wskazówka mi drgała i terkotała tak cichutko przy mniejszych prędkościach tak ok 20-50km/h a przy wyższych prędkościach niedrgała i terkotała. Mam jeszcze pytanie. Jak odróżnić licznik elektroniczny od manuala???
Góral_
Puntomaniak

Post #121812 Wysłany: 04 Maj 2008 19:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Urwała ci się linka szybkościomierza. Z tego co pamiętam to w tym przypadku właśnie tak sie dzieje że jeden licznik stoi a drugi dalej nalicza.

Co do pytania a licznik elektryczny/manual to (poprawcie mnie jeśli się myle) elektryczny nie ma linki Razz
Darex17
Puntomaniak

Imię: Darek
Dni na forum: 304
Tematy: 3

Post #122235 Wysłany: 05 Maj 2008 17:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witajcie! Dzisiaj troche kombinowałem z licznikiem. Znajomy mi powiedział że jak jeden licznik chodzi a drugi nie to winny jest licznik. Pojechaliśmy do mojego znajomego na szrot i miał dobry licznik z rozbitka. Podpieliśmy i dalej niechodzi. Jak się okazało była winna linka. Licznik założyłem z powrotem swój,wymieniliśmy linke przez kanał i już jest wszystko ok! Już też dziś się dowiedziałem właśnie czym się różni elektroniczny od manuala. Już wiem że ja mam manuala na linke. Very Happy Pozdrawiam wszystkich!
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16

Post #122356 Wysłany: 05 Maj 2008 22:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
punto 1 posiadalo nie tylko linke ale tez byla wersja elektroniczna

Jedynka 75 ma licznik elektronicznie sterowany impulsatorem.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Hubik
Sympatyk kropek

Imię: Hubert
Dni na forum: 261
Tematy: 2

Post #142537 Wysłany: 07 Lip 2008 11:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mrider napisał:
Thomas napisał:
punto 1 posiadalo nie tylko linke ale tez byla wersja elektroniczna

Jedynka 75 ma licznik elektronicznie sterowany impulsatorem.
chyba nie każda wersja bo ja mam 75 SX i jest linka

a co do niej to też terkocze ale zauważyłem że gdy podczas jazdy docisnę ręką górną część zegarów to przestaje, więć teza o tym że linka hałasuje gdy jest pod złym kątem wydaje się prawdziwa.

teraz tylko kwestia jak umocować zagary w miarę stabilnie - włosi wymyslili tylko 2 śrubeczki po bokach w wg mnie przydała by się jescze jedna centralnie na górze...
lakikwap
Puntoświr

Dni na forum: 135
Tematy: 12

Post #162819 Wysłany: 28 Sie 2008 22:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiecie mam podobny problem, jakiś czas temu przestał działać mi prędkościomierz (czasem załapuje jak się go klepnie) i do tego słychać takie denerwujące strzelanie cały czas i myślę że może być to ze sobą powiązane, czy możliwe że jakaś zębatka się wyrobiła i nie może załapać i tak strzela i nie rusza prędkościomierza, Jeśli tak to napiszcie gdzie mam jej szukać tzn. tam za deską rozdzielczą czy gdzieś pod maską..

Przy okazji super że trafiłem na to forum bo wreszcie rozwiąże nurtujące mnie pytania co do usterek w punciaku. pozdrowienia dla wszystkich i dzięki za cenne rady.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat