| Autor |
Wiadomość |
ciotka_jokera
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 408
Tematy: 0 Skąd: Warszawa
|
Wysłany:
14 Gru 2007 16:36 |
  |
Dzięki Góral za manualna
Jestem babą nieznającą się totalnie na samochodach ale Twój opis sprawil, że zajrzę pod maskę i poszukam przyczyny awarii
pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Góral_
Puntomaniak

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 395
Tematy: 4 Skąd: Chełm / Lublin
|
Wysłany:
14 Gru 2007 16:44 |
  |
Oj to przepraszam że pisałem do ciebie na "on" . Jak będziesz miała problemy ze zlokalizowaniem poszczególnych elementów to zrobię kilka fotek i na nich wsio pokaże
Pozdrawiam |
_________________ Punto KJS Edition
http://fiatpunto.com.pl/topic4938.html
- aktualne fotki - strona 3 w temacie |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
Wysłany:
14 Gru 2007 16:47 |
  |
Góral_ co do smaru to bym nie proponowal.... przeciez to stawia opor co z tego ze smar... ale jednak gesty jest... cos rzadkiego trzeba... wpuscic do srodka do pancerza krecac linka najlepiej zeby do srodka weszlo... ale smar nie ....
ciotka_jokera co teraz pokorna jestes  |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
Góral_
Puntomaniak

|
Wysłany:
14 Gru 2007 17:00 |
  |
|
|
|
 |
ciotka_jokera
Sympatyk kropek

|
Wysłany:
27 Gru 2007 08:22 |
  |
Góral, poszłam na łatwiznę. Do warsztatu dałam punciaka i mi zrobili to za 60 zł. Teraz niestety klika mi ta linka podczas jazdy ale i tak mam w planach generalny remont nadwozia to na razie jeżdźę tak. Wkurza to ale co zrobić. Czekam do "po sylwestra"
Thomas, nie jestem pokorna i nigdy nie będę. To ty sobie ubzdurałeś, że ja mam złe zamiary wchodząc na to forum.
pzdr |
|
|
|
|
 |
Góral_
Puntomaniak

|
Wysłany:
27 Gru 2007 13:05 |
  |
|
|
|
 |
ciotka_jokera
Sympatyk kropek

|
Wysłany:
27 Gru 2007 13:38 |
  |
wszystko: linka + robocizna --> 60 zł |
|
|
|
|
 |
Góral_
Puntomaniak

|
Wysłany:
27 Gru 2007 14:36 |
  |
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
Wysłany:
29 Gru 2007 00:41 |
  |
na szczescie do punto ceny nie sa wysokie z czesciami jestem ciekaw ile sama robocizna w tym koszotwala.....
[ Dodano: 29 Gru 2007 00:41 ]
| ciotka_jokera napisał: |
| Thomas, nie jestem pokorna i nigdy nie będę. To ty sobie ubzdurałeś, że ja mam złe zamiary wchodząc na to forum. |
dobra ja sie za siebie biore bo ostatnio zauwazylem ze za duzo zlego robie w swoim zyciu.... |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
Darex17
Puntomaniak

Imię: Darek
Dni na forum: 304
Tematy: 3 Skąd: Rawa Mazowiecka
|
Witajcie! Dzisiaj mam podobny problem z prędkościomierzem. Więc jak jechałem rano tak równe 100km/h na ładnej drodze to nagle opadła mi bezwładnie wskazówka od prędkościomierza i wogóle już nie wskazuje prędkości Zauważyłem też że licznik ten główny się zatrzymał na przebiegu 93 600km nie działa. Co ciekawe licznik ten drugi czasowy działa normalnie. Co to może być? Co mnie też zastanawia że dlaczego jeden licznik od przebiegu stałego niedziała razem ze wskazówką,a ten drugi tymczasowy licznik działa i normalnie liczy kilometry???
[ Dodano: 03 Maj 2008 19:09 ]
Dodam jeszcze że wskazówka mi drgała i terkotała tak cichutko przy mniejszych prędkościach tak ok 20-50km/h a przy wyższych prędkościach niedrgała i terkotała. Mam jeszcze pytanie. Jak odróżnić licznik elektroniczny od manuala??? |
|
|
|
|
 |
Góral_
Puntomaniak

|
Urwała ci się linka szybkościomierza. Z tego co pamiętam to w tym przypadku właśnie tak sie dzieje że jeden licznik stoi a drugi dalej nalicza.
Co do pytania a licznik elektryczny/manual to (poprawcie mnie jeśli się myle) elektryczny nie ma linki  |
|
|
|
|
 |
Darex17
Puntomaniak

Imię: Darek
Dni na forum: 304
Tematy: 3 Skąd: Rawa Mazowiecka
|
Witajcie! Dzisiaj troche kombinowałem z licznikiem. Znajomy mi powiedział że jak jeden licznik chodzi a drugi nie to winny jest licznik. Pojechaliśmy do mojego znajomego na szrot i miał dobry licznik z rozbitka. Podpieliśmy i dalej niechodzi. Jak się okazało była winna linka. Licznik założyłem z powrotem swój,wymieniliśmy linke przez kanał i już jest wszystko ok! Już też dziś się dowiedziałem właśnie czym się różni elektroniczny od manuala. Już wiem że ja mam manuala na linke. Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
|
 |
mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16 Skąd: ojczyzna kropka
|
| Thomas napisał: |
| punto 1 posiadalo nie tylko linke ale tez byla wersja elektroniczna |
Jedynka 75 ma licznik elektronicznie sterowany impulsatorem. |
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne  |
|
|
|
 |
Hubik
Sympatyk kropek
Imię: Hubert
Dni na forum: 261
Tematy: 2 Skąd: Warszawa - Goc(L)aw
|
| mrider napisał: |
| Thomas napisał: |
| punto 1 posiadalo nie tylko linke ale tez byla wersja elektroniczna |
Jedynka 75 ma licznik elektronicznie sterowany impulsatorem. |
chyba nie każda wersja bo ja mam 75 SX i jest linka
a co do niej to też terkocze ale zauważyłem że gdy podczas jazdy docisnę ręką górną część zegarów to przestaje, więć teza o tym że linka hałasuje gdy jest pod złym kątem wydaje się prawdziwa.
teraz tylko kwestia jak umocować zagary w miarę stabilnie - włosi wymyslili tylko 2 śrubeczki po bokach w wg mnie przydała by się jescze jedna centralnie na górze... |
|
|
|
|
 |
lakikwap
Puntoświr

Dni na forum: 135
Tematy: 12
|
Wiecie mam podobny problem, jakiś czas temu przestał działać mi prędkościomierz (czasem załapuje jak się go klepnie) i do tego słychać takie denerwujące strzelanie cały czas i myślę że może być to ze sobą powiązane, czy możliwe że jakaś zębatka się wyrobiła i nie może załapać i tak strzela i nie rusza prędkościomierza, Jeśli tak to napiszcie gdzie mam jej szukać tzn. tam za deską rozdzielczą czy gdzieś pod maską..
Przy okazji super że trafiłem na to forum bo wreszcie rozwiąże nurtujące mnie pytania co do usterek w punciaku. pozdrowienia dla wszystkich i dzięki za cenne rady. |
|
|
|
|
 |
|
|