Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Przyciemnianie szyb Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
cin711
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 620
Tematy: 11

Post #24218 Wysłany: 16 Maj 2007 21:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Co sądzicie o przyciemnianiu szyb w samochodzie? Właśnie przyciemniłem u siebie w aucie wszystkie szyby folią 40%. Wygląd - cud, miód i orzeszki Smile Jutro postaram się wrzucić fotki. Wiem że oficjalnie wogóle nie można przyciemniać przednich bocznych szyb, ale rozmawiając z różnymi osobami, które mają "ściemę" słyszałem, że nikt nigdy nie miał problemów z policją z tego powodu. Nawet facet, który mi przyciemniał (koszt 460zł po znajomości Wink mówił że od 8 lat jak to robi słyszał tylko o jednym przypadku że pan władza kazał to zrywać, tyle że chłop zaczął sie wyzywać z policjantem za przekroczenie prędkości... no to widać policjant sie zdenerwował i na złość przyczepił sie do szyb. A co wy o tym sądzicie? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
golab
Przyjaciel

Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #24219 Wysłany: 16 Maj 2007 21:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No ostatnio to nawet widziałem jak gość na miejscu zrywał folie, bo sie policja przyczepiła. Razz

Pitersen
Puntoświr

Imię: Piotruś
Dni na forum: 932
Tematy: 13

Post #24222 Wysłany: 16 Maj 2007 21:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
No ostatnio to nawet widziałem jak gość na miejscu zrywał folie, bo sie policja przyczepiła

hahaha mogłeś film nagrać, by było sie z czego posmiec Cool

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
adik154
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 624
Tematy: 10

Post #24223 Wysłany: 16 Maj 2007 21:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czerwony Peugeot 206 przyciemnione szyby folią black - jeździ bezproblemowo już 3 rok Smile
Niebieskie Polo, przyciemniony całkowicię folią black - jeździ bezproblemowo rok

To z mojego otoczenia. Moje Punto też bedzie całe zaciemniane, policja w Busku sie nie czepia. Po Kielcach też jeździ mnóstwo tak zaciemnionych samochodów.

Z policją zależy na kogo trafisz Wink Ja napewno sie tym nie bede pzrejmowal.

Przyjaciel

Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #24225 Wysłany: 16 Maj 2007 21:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pitersen napisał:
golab napisał:
No ostatnio to nawet widziałem jak gość na miejscu zrywał folie, bo sie policja przyczepiła

hahaha mogłeś film nagrać, by było sie z czego posmiec Cool

Jeszcze by sie do mnie przysrali, że używam telefonu podczas jazdy... Rotfl

W Morągu podejrzewam, że też by sie nie czepiali, ale w Olsztynie to właśnie taka akcja jak wyżej. Smile

Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 654
Tematy: 23

Post #24228 Wysłany: 16 Maj 2007 22:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja mam tylko tył choć nad przodem tez myślałem Wink

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
cox
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 659
Tematy: 6

Post #24273 Wysłany: 17 Maj 2007 11:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a wyjedz w trase, to sie moze przekonasz czy sie nie czepiaja Smile w sumie moze wiesz czarne sie nie rzucaja tak w oczy. kumpel mial lustrzanki, i sie policja przyczepila, wwalili mu pare mandatow i zabrali dowod rejestracyjny, no coz chlopak musial zdjac. inny kumpel w peugeocie 106 popina z podswietlona na niebiesko rejestracja i nic, natomiast inny kumpel w seicento tez sobie podswietlil na taki sam kolor, wyjechal na miasto i odrazu halt :] musial przy nich zmieniac Smile

Sympatyk kropek

Imię: Mietek
Dni na forum: 604
Tematy: 3

Post #24292 Wysłany: 17 Maj 2007 12:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przepisy zabraniają oklejać szybę przednią i przednie boczne 180* z punktu widzenia kierowcy. Jestem diagnostą i wiem że żadna nawet folia o minimalnym zaciemnieniu nie przejdzie przeglądu na stacji. Cool

Xyś
Ojciec założyciel

Ostrzeżenia: 3/3
Tematy: 52

Post #24297 Wysłany: 17 Maj 2007 12:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja powiem ze sie mylisz w mojej okolicy 9 stacji na 10 podbija przeglad nie widzac na oczy samochodu ... na jedej z 9 pytaja czy chcesz sprawdzic i czy ato sprawne mówisz tak to pieczatke bije płacisz i masz przeglad !!

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Pitersen
Puntoświr

Imię: Piotruś
Tematy: 13

Post #24378 Wysłany: 17 Maj 2007 14:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Xyś napisał:
ja powiem ze sie mylisz w mojej okolicy 9 stacji na 10 podbija przeglad nie widzac na oczy samochodu ... na jedej z 9 pytaja czy chcesz sprawdzic i czy ato sprawne mówisz tak to pieczatke bije płacisz i masz przeglad !!

bo to jest własnie Polska rzeczywistość... Confused

adik154
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 624
Tematy: 10

Post #24407 Wysłany: 17 Maj 2007 15:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mieczysław Porzeziński napisał:
Jestem diagnostą i wiem że żadna nawet folia o minimalnym zaciemnieniu nie przejdzie przeglądu na stacji. Cool

przechodzi na każdej, nawet ani razu na szyby nie spojrzano w tym 206 i polo co pisalem wcześniej Smile

Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 659
Tematy: 6

Post #24571 Wysłany: 18 Maj 2007 10:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to ze masz przeglad, nie gwarantuje ci tego, ze policja sie nie moze do ciebie przyczepic. pamietaj o tym Smile

Puntoświr

Dni na forum: 714
Tematy: 8

Post #24582 Wysłany: 18 Maj 2007 10:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokładnie, przednich nie wolno i tyle.. Dopuszczalne przyciemnienie to jest mniej więcej takie, jak fabryczne..

Mieczysław Porzeziński
Sympatyk kropek

Imię: Mietek
Dni na forum: 604
Tematy: 3

Post #24584 Wysłany: 18 Maj 2007 11:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zgadzam się z tym co napisał Wujek V. Cool

Misha
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Dni na forum: 608
Tematy: 1

Post #24682 Wysłany: 19 Maj 2007 07:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szyby przednie boczne mogą być przyciemnione fabrycznie albo piecowo. To drugie rozwiązanie jest drogie i wiem ze w Krakowie robią coś takiego. Przyciemnienia te muszą spewniać pewne wymogi. Jedno jest pewne , że przyciemnianie folią przednich szyb jest niezgodne z prawem. A to że ktoś ma przyciemnione przednie to już jego sprawa, musi sie jednak liczyć z możliwością odebrania dowodu rejestracyjnego albo skrobania foli z szyby Twisted Evil

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat